Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Szerintetek napjainkban...

Szerintetek napjainkban érdemes az Opera böngészőt használni?

Figyelt kérdés

A kérdést leginkább azoknak szól akik használják vagy használták az opera böngészőt. Mi a véleményétek a presto/chrome alapú operáról ? Érdemes szerintetek használni , vagy jobban megérné váltani firefoxra (vagy másra) ?

Nos , nekem a "régi" presto alapú opera a kedvenc böngészőm volt ,mivel tudott minden funkciót amire szükségem volt , emellett az egésznek logikus volt a működése. Már több évvel ezelőtt kipróbáltam az összes böngészőt , végül az operánál maradtam. Viszont a prestos operának kb 1 évvel ezelőtt leállították a fejlesztését , utána chrome alapra váltottak. Az "új" operát már lassacskán egy éve "fejlesztik" , de még mindig tele van hiányfunkciókkal... egyetlen előnye , hogy "szeretik a weblapok" és szinte mindent gondtalanul megjelenít. Sajnos felmerült bennem az is , hogy mivel az operának a részesedése még mindig 1-2% , így lehetséges hogy eljön az az idő amikor már nem éri meg tovább fejleszteni és leállítják az egészet.

Ti láttok esélyt abban , hogy az "új" operából egyszer még egy jó böngésző fog kikerekedni ? Szerintetek érdemes használni az új operát ? Sajnos , a "régi" egyre használhatatlanabb , és ahogy telik az idő ez a helyzet valószínűleg már csak romlani fog, mivel már nem fog rá jönni semmilyen frissítés sem.

Nézegettem néhány böngészőt opera helyett , de.... majdnem mindegyik chrome illetve firefox alapú (comodo dragon , icedragon , sr ware iron , maxthon stb. A safarit , a kugli krómot (a kópiáival együtt) és az internet explorert nem szeretem. A firefox még egész jó , de sajnos azt is butítják:/

Tudom , hogy sokat írtam, de én kb így látom a helyzetet:/

"Hatalmas" probléma ez tudom:D

Ti mit gondoltok erről ?

2014. jún. 20. 18:44
1 2
 11/12 csacsi2 ***** válasza:

Miért lenne az opera másolat?! Csak azért mert WebKit motort használ mint a chrome? Ennyi erővel az összes hasonló (pl safari) a chrome-ot majmolja?! Sajnálom, hogy nem fejlesztették tovább a presto motort, azóta nem vonz az opera, ami amúgy egy jó böngésző. A Firefox (australis) inkább hajaz a chrome-ra...

Maxthon is jó böngésző és kijavítanálak mert nem "chrome" motor hajtja kizárólag, hanem dual motoros, tehát választ a webkit és trident motorok között, vagy akár te is választhatsz (webkit és trident).

A böngészők a weboldalakkal együtt fejlődnek, hogy melyik tudja tartani az ütemet nem tudom, régebben az opera egyetlen hátrány volt, hogy nem támogatta jópár oldal (de lehetett álcázni), gondolom ezért is váltottak motort. Látni rajtuk az igyekezetet, de ezt csak a jövő dönti el, ha eddig nem áltak le a fejlesztéssel, akkor szerintem ezek után sem fognak.

megj.: Firefoxot használok és van pár portable csak úgy...

2014. jún. 21. 06:54
 12/12 A kérdező kommentje:

Nos , köszönöm a válaszokat.

Végre megjelent az opera első ubuntura készült fejlesztői kiadása , valamint már visszatettek bele néhány funkciót (könyvjelzősáv , gyorshívó ikonok méretének beállítása..) ami a régiben is volt. Nekem csak az böki a csőröm , hogy ehhez 1 év kellett... persze értem én hogy a nulláról indult az új opera fejlesztése, de azért ez... na mindegy , a kedvenc böngészőmben azért még - minden ok ellenére - bizakodom. Amíg nem kerülnek vissza bele a legfontosabb funkciók , addig a firefox fennmarad a gépemen.

Előző: igen igazad van , azt elfelejtettem leírni hogy a maxthonba trident motor is van , viszont azzal kb ugyanolyan mint az IE.

2014. jún. 23. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!