Miért nem tudom feltölteni a videót a youtube-ra?
Az nem wmv akart lenni?
Na most akkor mi is a formátuma? Avi vagy Wmv?
(vagy tényleg amv? mert az szerintem tényleg nincs támogatva...)
Ezt a leirást ismered?
Egyértelmű, hogy amv-t nem támogat a YouTube servere. Konvertáld át mp4, vagy avi vagy wmv fájllá és azt töltsd fel. Konverterekért ird be a Google-ba, hogy:
-amv to mp4 vagy
-amv to avi vagy
-amv to wmv
és egy rakás konverter jön elő.
Ja igen, szerintem a videofájlok, formátumok, kiterjesztések fogalmak nem tiszták előtted. Kapcsolatosan leirok néhány gondolatot, ahogy én látom:
A fájlkiterjesztés nem más, mint konténer/azaz: raktár/ fájl. Kb. olyan mint a számitógépnek vagy a laptopnak a háza.
A video fájlkiterjesztés/másképpen a fájltipus, ami ugye lehet wmv, avi, mp4 stb…/ a videofájlnak még csak a külseje! Ebbe a konténerbe, másképpen raktárba rakhatsz videot, meg audiot, akár többet is. Ezért kérdezték előttem többen hogy most avi vagy amv.
1./ A fájltipusok/konténerek, raktárak/ közül a leguniverzálisabb az mkv és avi, mert mindkettőbe rakhatsz windows média codekeket, flash-t, MPEG2-őt, Xvid-et, divX-et, stb.
2./ Az MP4 fájltipus, azaz konténer pedig különböző MPEG-ekre / [link] / specializált raktár.
3./ A wmv fájltipus már nem annyira univerzális raktár, lejátszásához sokszor codekcsomag szükségeltetik.
Ha azt mondjuk, hogy avi , mp4, wmv fájl, akkor sosem egy szűz valamire kell gondolnunk, hanem egy konténerre, egy raktárra, melyben eltérő codekok lehetnek. Ezek a konténerfájlok ugyanis különböző kódolásokkal /codec-ekkel/ lettek előállitva. Például ezért fordulhat elő az, hogy valaki egy avit le tud játszani, de egy másik valaki nem.
Tehát nincs értelme egy olyan kérdésnek, hogy melyik a legjobb videofájl kiterjesztés? Vagy, hogy melyik a legjobb videofájl formátum?
Először is ez a két kifejezés/fájlkiterjeszés és fájlformátum/ egy és ugyanaz. Vannak akik videofájlformátum kifejezést használnak a szakszerűbb videofájl kiterjesztés helyett.
Másodszor, és ez a lényeg: Aki pl. azt mondja, hogy én minden videot avi-ban csinálok és minden videom avi fájlban van tárolva, mert az a legjobb, akkor az kb. azzal egyenértékű, hogy nekem van egy számítógépem, méghozzá egy piros színű./tehát valójában semmi konkrétumot nem mondott, csak egy általánosat/
Bocs az "okoskodásért".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!