Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Youtube szerzői jogok. Miért...

Youtube szerzői jogok. Miért nem engedi?

Figyelt kérdés

"A videó Sony Pictures Movies & Shows anyagát tartalmazza, aki letiltotta azt szerzői jogi okok miatt."

Ezt a szöveget dobja azoknak, akiknek elküldtem a frissen feltöltött videóm linkjét. Nálam nem ír semmi problémát, gond nélkül tudom nézni.

Egy 2 perces sorozat részletről van szó. (Breaking bad) Van több hasonló is fent youtube-on, azok miért megengedettek, és az enyém miért nem?

2014. máj. 21. 00:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Ne abból indulj ki, hogy ha más is megszegi a szabályokat akkor te is nyugodtan megteheted. Mások lehet még trükköztek vele (videó tükrözése például), de idővel minden kifogásolható tartalom tiltásra kerül, ha nem az automata szűrőn akad fenn akkor a jogtulaj kérheti az eltávolítást.

Egyszerűen csak tartsd be amit kérnek: ha nem a te szellemi terméked, és nem terjeszthető akkor ne oszd meg a neten. A fő kérdés ugyanúgy az a válasz, hogy azért nem engedi mert szerzői jogot sért, és ki is írja hogy kiét.

2014. máj. 21. 00:25
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Nem trükközök vele, megértem, de azért szúrja a szemem hogy 2010-2013-ig tele van a youtube hasonló részletekkel gond nélkül. Értem én hogy rossz a megközelítés, mert elvileg nekik se szabadna, de gyakorlatilag mégis évek alatt se kapcsolták őket le.

2014. máj. 21. 00:56
 3/5 anonim ***** válasza:
ezt a youtube-ot is úgy kéne betiltani ahogy van, vagy csak a készítőit, szerkesztőit sterilizáltatni... egy saját kézzel készített családi videót amin egy születésnap egy részlete van felvéve 5x dobott vissza szerzői jogok megsértése miatt majd mikor hatodjára töltöttem fel, blokkolta a youtube fiókom... -.-" úgyhogy ennyit erről...
2014. máj. 21. 09:07
 4/5 A kérdező kommentje:

Töltöttem fel egy hardcore mix-et, mert miért ne, és megtalálta benne valahogy ezt a számot. :D

https://www.youtube.com/watch?v=pvQX3KNpRM8

Teljesen értetlenül állok előtte, mert köze sincs a kettőnek egymáshoz... Gondolom arra megy ki a játék, hogy én majd "Megtámadom" és jól beszopom... Vagy ilyenkor mit kell tenni?

2014. máj. 21. 13:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Többféle jogi állapot van.

Ha globálisan tiltott akkor elnémítják a videót.

Ha korlátozott de megosztható, egyes országot tiltják (Németország tipikusan).

Ha pedig megosztható akkor ugyanúgy kiírja a youtube hogy kié a tartalom, és te elismerheted hogy felhasználtad. Ilyenkor kiírja a videó alá az előadót vagy jogtulajt, de nem némítják vagy tiltják le. Ez mindaddig úgy marad amíg a jogi helyzetén nem változtat a tulaj, lehet pár hónap múlva már letiltják.

Mindaddig amíg más művét használod fel - akár csak részleteiben - neki joga lesz azt megtiltani vagy korlátozni.

2014. máj. 21. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!