Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Nem működik a tp link tl-wr841...

Nem működik a tp link tl-wr841N routerem, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

kb. 1 hónapja vettem, nem értek a beállításhoz, van egy rendszergazda haverom, őt hívtam át csak nem ért rá, felidegesített mert nem lakik tőlem messze, ennek dacára megpróbáltam magam, elküldte hogy hogyan is kell beállítani

[link]

Na most már elején elakadtam, mert beírtam ip címet, nem tölti be, azt irja nem található.. többször próbáltam http-vel anélkül minden hogy 192.168.1.1.et sehogy nem engedi... mikor működik net akkor sem hoz be semmit 192.168.1.1 erre..

Próbáltam a telepítő cd-t az utasítás szerint, ott valami olyasmit ír h nincs internet kapcsolat...

Na most hagytam az egészet 1hónp eltet szóltam a haverom báttyának ő simán ért hozzá, sok routert beálította neki is ugyan az volt, már elején ezt az ip-t nem érzékeli.. cd telepítésnél azt írja nincs internetkapcsolat.. pedig routeren jelzi jól villognak a lámpák...

Mi lehet a gond?

2014. jan. 15. 14:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Amúgy érdekes, hogy ez a szürke oldal bejön egy még nem működő routeren keresztül. Hogy lehet?

Jól van bekötve minden?

A router LAN csatlakozóját kell összekötni a számítógéppel

A router WAN csatlakozójába pedig a szolgáltatótól jövő kábelt kell dugni

2014. jan. 15. 19:41
 12/20 A kérdező kommentje:

ne nézzél amatőrnek azért, ha valamit beírok többször megnézem, itt van, feltöltöttem!

[link] wwwnél 1-et nem én írtam oda , így hozza be

2014. jan. 15. 19:48
 13/20 A kérdező kommentje:
ez az oldal a router nélkül jön be, mivel most nem próbáltam meg, gondoltam h a router nélkül is be kellene hoznia..
2014. jan. 15. 19:48
 14/20 anonim ***** válasza:

"ez az oldal a router nélkül jön be"

Így már érthető. Visszakötötted a netet közvetlenül a számítógépre. A routert pedig eltetted az asztalfiókba.

Akkor minek próbálkozol mégis ha nincs rákötve a gépre a router?

az alábbi IP címek:

192.168.0.1

192.168.1.1

tplinklogin.net

arra szolgálnak, hogy a böngésződön keresztül elérd a helyesen a számítógépre kötött bekapcsolt routered.

És csak a router elérésére szolgálnak, másra nem.

Már létező netkapcsolat esetén akármilyen találatot is kaphatsz ami összefüggésben van a tplink szóval mivel a Chrome böngésző címsora hajlamos a Google keresőhöz fordulni. Rosszul nem létező beírt link esetén azt kellene kidobnia, hogy az oldal nem jeleníthető meg.

De ő mégis kiír egy csomó találatot, még úgy is, hogy nem a keresőbe írod a szót.

Még valami: a routert használtan vagy újonnan vetted?

Tökmindegy, boltban is kicsomagolhatják, használhatják, visszatehetik, eladhatják.

Csinálj a routeren egy RESET-et, ha már nem kommunikál semmilyen beírt IP címmel

2014. jan. 15. 20:02
 15/20 A kérdező kommentje:
újonnan
2014. jan. 15. 20:09
 16/20 A kérdező kommentje:
megpróbélom tplinklogin.net routerrel majd
2014. jan. 15. 20:09
 17/20 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek, sikerült, telefonomról tudok, csak win 8 van a gépemen nem tudom hol tudom a vezeték nélküli hálózatot megtalálni ahol bejönnek a routerek..
2014. jan. 15. 23:32
 18/20 anonim ***** válasza:
2014. jan. 16. 14:19
 19/20 anonim ***** válasza:
Azért elmondhatnád , hogy hogyan miként sikerült megcsinálni, hogy működjön. Csak a megerősítés miatt, és hogy mi se haljunk meg hülyén...
2014. jan. 16. 15:35
 20/20 A kérdező kommentje:

először is lementettem videót, majd szépen követtem a srác utasításait mindent ugyan úgy csináltam annyi különbséggel hogy a kábelnet szállal ment tovább..

viszont most a problémám h win 8a-m van és nem találom wifit a hálózatnál:(

2014. jan. 16. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!