Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Windows újratelepítés után...

Windows újratelepítés után internetproblémák, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Pár napja végeztem egy Windows újratelepítést, Win 7, 64 bites rendszer. Viszont probléma van az internetkapcsolattal. Érzékeli, hogy valami kapcsolat van, de nem tud az Internetre csatlakozni.

A szóban forgó gépen kívül még egy van, amivel egy Routerre csatlakoznak. Viszont ha ez a gép megy, akkor nem csak ezen, de a másikon is megdöglik az internet. A szükséges driverek szerintem megfelelően telepítve vannak (azért "szerintem", mert az alaplaphoz tartozó lemezen 32 bites rendszerhez voltak a driverek, így végül a netről szedtem le őket)

Nagynehezen sikerült valahogy összeimádkoznom, hogy működjön az internet, viszont most 2 nappal később egy újraindítást követően megint halott a dolog.

Fogalmam sincs, mit tehetnék, van valakinek ötlete?

2014. jan. 5. 10:37
 1/9 A kérdező kommentje:
Update: 3 újraindítás után megint van rajta internetkapcsolat (egyébiránt semmi mást nem csináltam). Meg tudja bárki magyarázni, mitől lehet ez az "ingadozás"?
2014. jan. 5. 10:43
 2/9 anonim ***** válasza:

1) Valószínűleg rossz drivereket telepítettél fel (ha integrált netkártyád van, akkor az alaplap gyártónak az oldaláról töltsd le a drivert hozzá, ha nem, akkor a netkártya oldaláról).

2) Túlmelegedhet a rootered, ellenőrizd a hűtést

3) Ellenőrizd a rootered kábeljait, előfordul, hogy rosszul van bekonfigolva, de erre most nem gyanakszom, ha eddig ment

2014. jan. 5. 10:53
 3/9 P.O.C. ***** válasza:
Nem előírásszerűen van bekonfigurálva a router. Valószínűleg jelenleg nem is az ossza meg a netet, hanem a Windows -ok egymás közt, a router csak switch üzemmódban van.
2014. jan. 5. 10:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Nekem kicsit sántít, hogy a Routerben bármi változás menne végbe attól, hogy az egyik gépen újra lett húzva a rendszer.
2014. jan. 5. 13:22
 5/9 P.O.C. ***** válasza:

Pedig csak ezzel tudom magyarázni. Mondtad, hogy telepítés előtt minden frankó volt. A telepítés meg nem befolyásolja a router beállításait. Tehát ha az új Windows -os gépen nincs net, annak nem kéne befolyásolnia a másik gépen lévő netet, amin ugye nem történt szoftveres változás.

Végül semmibe nem telik utána járni, hogy jók-e a router beállításai, önállóan csatlkozik-e az internetre...

2014. jan. 5. 14:06
 6/9 A kérdező kommentje:

Én meg az a gond, hogy ezzel sem. Megnéztem, meglátásom szerint a router részéről nincs probléma, a megfelelő driver van telepítve, és a probléma mégis fennáll.

Hogy teljesen tiszta legyen, van Gép1 és Gép2.

Gép1-en újra lett telepítve a Windows, ezután pedig csak ritkán képes az internetre csatlakozni (De akkor indulástól leállításig)

Ezenfelül, akkor és csak akkor, ha Gép1-en döglött az internetkapcsolat, ÉS csatlakozik a Routerhez, akkor Gép2-n is meghal a hálózat. Ha Gép1 nem csatlakozik, vagy ki van kapcsolva, illetve ha Gép1-en működik az Internetkapcsolat, akkor Gép2-n sincs probléma.

Röviden: Gép2 megvan egymaga, de Gép1-el csak akkor tud együtt dolgozni, ha Gép1 is egészséges.

2014. jan. 6. 09:24
 7/9 A kérdező kommentje:

Rendben, azt hiszem a téma rövidre is van zárva. Tudom már mi volt a probléma: A saját hülyeségem!

Évekkel ezelőtt egy vihar kicsinálta az alaplapi hálókártyát, és akkor egy új került be, de én balga, olyan hülye voltam, hogy elfelejtettem, és a régi helyére csatlakoztattam a kábelt. Ahogy átdugtam a másikba, megjött a szebbik internet :D

Azért köszi a jótanácsokat!

2014. jan. 6. 09:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Remek, akkor a következő ilyen kérdésnél felvetem azt is, hogy "nem e a régi hálókártyádba dugtad a kábelt, amit kicsinált a vihar?" :D
2014. jan. 6. 11:15
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát igen, ezzel kellett volna kezdened! :D
2014. jan. 6. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!