Melyik Internet előfizetés érné meg jobban? Tapasztelt netezők?
T-home
Netmánia S korlátlan adatforgalom, 10 Bbit/s letöltési sebesség, 4090 Ft/hó
Netmánia M korlátlan adatforgalom, 20 Mbit/s letöltési sebesség, 4790 Ft/hó
Netmánia L korlátlan adatforgalom, 30 Mbit/s letöltési sebesség, 5590 Ft/hó
Telenor
Hipernet Light 3 Gb adatforgalom, 3090 Ft/hó
Hipernet Active 5 Gb adatforgalom, 3990 Ft/hó
Hipernet Medium 10 Gb adatforgalom, 4990 Ft/hó
Vodafone
S díjcsomag 3 Gb adatforgalom, 2990 Ft/hó
M díjcsomag 8 Gb adatforgalom, 3990 Ft/hó
L díjcsomag 12 GB adatforgalom, 5490 Ft/hó
Kérdés, hogy inkább lassú, de korlátlan adatforgalmú net,(illetve tényleg nagyon lassú-e a netmánia S), vagy gyorsabb, de kevesebb adatforgalmat generáló mobilnet?
A Telenor és a vodafone közül talán a vodafone-nak vonzóbb számomra az az ajánlata, így leírvade nincs tapasztalatom, hogy tényleg úgy van-e.Illetve, mire lehet elég 3 Gb?
Napi használatra mindenképpen korlátlant vennék, a mobilnet másodlagosnak, utazásra van kitalálva.
A Hipernet sebesség 5/10/30Mbps maximum, 0 garantált. A Medium 10Gb-ja folyamatos maximális letöltés esetén 44 percen keresztül tart. (A valóságban ez tovább tart, mert itt pl. a teszt szerint nem ment a sebesség 2-3 Mbps fölé: [link] ) - de így sem hinném hogy masszív youtube/torrnt/skype használat mellett kibírna egy hetet.
Ehhez képest a 10 Mbps is labdába rúg, de a 30 nagyságrenddel jobb (ha nem utazásnál használod).
(Érdekességképpen vidéken az 5Mbps-ért fizetjük ki ~ az L árát.)
Nekem T-Home NetMánia XL csomagom van és teljes mértékben elégedett vagyok vele.
Mindig hozza az 50/5 Mbitet:
Szóval én is a T-Home valamilyen vezetékes csomagját ajánlom. A mobilnet ahogy már írták csak másodlagos netnek jó.
Szerintem is vegyél korlátlant otthoni netezésre. Ha elmész otthonról a mobilnet is jól jön.
Telenorral nincs tapasztalatom.
Vodafonet egy időben használtam állandó net ként 14 Gb-s csomaggal Bp-n megy a 3g hálozat van sebbesség. Vidéken inkább csak reggel aztán felmegy mindenki netezni és csak 2g jön. A 3 GB nem sok mindenre elég. Ha csak weboldalakat nézzel akkor elég lesz de ha videokat is akkor már kevésbé 3-4 óra video nézegettéssel el is megy(persze nem mindegy Hd-ben nézzed vagy csak simán)
Az adatforgalmat a vodafone pedig keményen veszi amint túllépted a határt azonnal lelassít 7kb/s-re ami kb azt jelenti hogy úgy tudsz weblapokat megnyitni normális sebességgel hogy letiltod a képbetöltést és a flash alkalmazásokat a böngészödbe.
Ami jó tulajdonsága a vodafonnak hogy dinamikus ip-d van és minden csatlakozásnál újat kapsz. Gondolom telenornál is dinamikus az ip-d de ezt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!