Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Valaki lenyúlta a képemet és...

Valaki lenyúlta a képemet és feltöltötte vmi nagyon gáz oldalra. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Sajnos nem az első eset, de eddig meg tudtam oldani h letöröljék. De ezen az oldalon nem vagyok fent ráadásul nagyon gáz egy oldal sztem. Egyik ismerősöm látta meg, de ki sem igazodok az egészen, h egyáltalán ki tette fel:S

Hihetetlenül idegesít:@ Valakinek van ötlete mit tegyek?

2009. nov. 27. 15:04
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Tisztelt Inda-Labs Zrt!

A Blog.hu felhasználási feltételek szerint:

,,A blog.hu alá csak olyan tartalmakat tölthetsz fel, amik nem sértik harmadik személy szerzői jogait.''.

[link]

Panaszom az, hogy az Önök ügyfele, a Thomas Grande nevű blogtulajdonos az egyik képemet lemásolta és engedélyem nélkül újraközölte. Az általa birtokolt blog teljes tartalma szerzői jog által védett anyagok jogellenes újraközléséből áll:

[link]

Magyarország tagja a Berni Konvenciónak, tehát a szellemi termékeket keletkezésüknél fogva védi a szerzői jog, külön bejegyeztetési és levédetési procedúra nélkül is:

[link]

,,Under the Convention, copyrights for creative works are automatically in force upon their creation without being asserted or declared. An author need not "register" or "apply for" a copyright in countries adhering to the Convention. As soon as a work is "fixed", that is, written or recorded on some physical medium, its author is automatically entitled to all copyrights in the work and to any derivative works, unless and until the author explicitly disclaims them or until the copyright expires.''

Az az internetes oldal, ahol eredetileg közzétettem a szóban forgó képemet, nem kötötte ki felhasználói szabályzatában, hogy az ott megosztott képek szerzői automatikusan lemondanának műveik szerzői jogáról.

A szabályzat csak ún. ,,mentesítési nyilatkozatot'' íratott alá velem: mentesítem a szolgáltatómat a felelősség alól, ha valaki visszaélne az ott megosztott képeimmel. De a nyilatkozat nem tartalmazott megkötést arra nézve, hogy én ne érvényesíthetném szerzői jogaimat a képemmel visszaélő harmadik személlyel szemben.

Én a képemet nem helyeztem expressis verbis szabad licenc alá (public domain, GNU GFDL, Creative Commons). A Berni Konvenció értelmében alapértelmezés az, hogy a képet védi a szerzői jog.

Sajnos, az Önökkel szerződő szolgáltatását bérlő Thomas Grande ügyfél blogjának egyetlen profilja: ipari méretekben űzött képlopás. Ez nem puszta hiba, gondatlan használat, másodlagos következmény, hanem vállalkozásának fő, sőt egyetlen profilja.

A másik aggályos pont, hogy a sértettek nagy része fiatalkorú.

A harmadik aggályos pont, hogy az Önök ügyfelének tevékenységét a nemzetközi szakirodalom ,,cyberbullying'' néven említi.

[link]

Mivel a jelenség új, ezért jogi megítélése még kialakulóban van. Azonban fiatalkorúak esetében, mivel a kamaszok én- és testképe még kialakulatlan, ezért a cyberbullying várhatóan okozhat komolyabb önértékelési zavarokat is. Lehetséges következményei, veszélyei még feltáratlanok.

Tisztelettel kérem, ügyfélük folytatólagosan elkövetett jogsértő tevékenységét megszüntetni szíveskedjenek, a vele kötött szerződés alapján.

Külön is kérném a képek szerzői jogot sértő (folytatólagosan elkövetett) újraközlésének megszüntetését: a képek eltávolítását.

Figyelmüket, fáradságukat köszönöm.

Őszinte tisztelettel

....

2009. dec. 1. 06:13
 22/29 anonim ***** válasza:

A szolgáltató elérhetősége:

fizikailag itt:

[link]

online pedig:

kontakt@blog.hu

A levélben a linkeket érdemes ügyesen beledolgozni magába a szövegbe, a megfelelő kulcsszavak mentén.

2009. dec. 1. 06:17
 23/29 anonim ***** válasza:

Tárgyként pedig azt érdemes írni:

Szerzői jog ipari méretű megsértése

2009. dec. 1. 06:19
 24/29 anonim ***** válasza:

Címzett: blogger profilján ( [link] ), vagy az e-mail címén ( partypimpz [kukac] index [pont] hu )

Tárgy: szerzői jog ipari méretű megsértése

Tisztelt Thomas Grande,

,,A blog.hu alá csak olyan tartalmakat tölthetsz fel, amik nem sértik harmadik személy szerzői jogait.''.

[link]

Panaszom az, hogy Ön az egyik képemet lemásolta és engedélyem nélkül utánközölte.

Ezen túl is, az Ön által birtokolt blog teljes tartalma szerzői jog által védett anyagok jogellenes újraközléséből áll:

[link]

Magyarország tagja a Berni Konvenciónak, tehát a szellemi termékeket keletkezésüknél fogva védi a szerzői jog, külön bejegyeztetési és levédetési procedúra nélkül is:

[link]

,,Under the Convention, copyrights for creative works are automatically in force upon their creation without being asserted or declared. An author need not "register" or "apply for" a copyright in countries adhering to the Convention. As soon as a work is "fixed", that is, written or recorded on some physical medium, its author is automatically entitled to all copyrights in the work and to any derivative works, unless and until the author explicitly disclaims them or until the copyright expires.''

Az az internetes oldal, ahol eredetileg közzétettem a szóban forgó képemet, nem kötötte ki felhasználói szabályzatában, hogy az ott megosztott képek szerzői automatikusan lemondanának műveik szerzői jogáról.

A szabályzat csak ún. ,,mentesítési nyilatkozatot'' íratott alá velem: mentesítem a szolgáltatómat a felelősség alól, ha valaki visszaélne az ott megosztott képeimmel. De a nyilatkozat nem tartalmazott megkötést arra nézve, hogy én ne érvényesíthetném szerzői jogaimat a képemmel visszaélő harmadik személlyel szemben.

Én a képemet nem helyeztem expressis verbis szabad licenc alá (public domain, GNU GFDL, Creative Commons). A Berni Konvenció értelmében alapértelmezés az, hogy a képet védi a szerzői jog.

Sajnos, a [link] blog egyetlen profilja: ipari méretekben űzött képlopás. Ez nem puszta hiba, gondatlan használat, másodlagos következmény, hanem a blog fő, sőt egyetlen profilja.

A harmadik aggályos pont, hogy a blog profilját a nemzetközi szakirodalom ,,cyberbullying'' néven említi.

[link]

Mivel a jelenség új, ezért jogi megítélése még kialakulóban van. Azonban fiatalkorúak esetében, mivel a kamaszok én- és testképe még kialakulatlan, ezért a cyberbullying várhatóan okozhat komolyabb önértékelési zavarokat is. Lehetséges következményei, veszélyei még feltáratlanok.

Tisztelettel kérem Önt, a folytatólagosan elkövetett jogsértő tevékenységét megszüntetni szíveskedjék, a blogszolgáltatóval kötött szerződés szerzői jogokra vonatkozó előírása alapján. ( [link] )

Külön is kérném a képek szerzői jogot sértő (folytatólagosan elkövetett) újraközlésének megszüntetését: a képek eltávolítását.

Figyelmét, fáradságát köszönöm.

Őszinte tisztelettel

....

2009. dec. 1. 12:20
 25/29 anonim ***** válasza:
Közvetlenül is írhatsz a bloggernek első lépésben. Ha aggódsz, érdemes lehet külön e célra egy teljesen jellegtelen e-mail címet csinálni. Egyelőre nem néz ki a blogger olyan rosszindulatúnak, betegnek, mint a napiszar, remélem, meg lehet vele egyezni. A blog.hu blogszolgáltatón úgysincs neki esélye (egyértelműen szerződést szegett a blogger), ezért a kérdés csak az utóélet: újraéled-e később a blogja valami más honlapon, vagy sem. Sok sikert kívánok Neked.
2009. dec. 1. 12:26
 26/29 anonim ***** válasza:

A blogszolgáltatóban egy picit még bizonytalan vagyok, mert pl. a puruttya is "puruttya.blog.hu", viszont neki már Index Zrt szerepel az impresszumában. Azért remélem, jó lesz, amit írtam eredetileg. A valóság (a szolgáltatók egymás közti kapcsolatai, stb.) néha bonyolultabb, mint látszik, de remélem, a Te eseted egyszerű lesz.

A levelek csak minták, a Te személyes ízlésed dönti el, hogy első lépésben megelégszel-e a blogger értesítésével, vagy a blogszolgáltatóhoz fordulsz mindjárt.

Azt is a Te személyes ízlésed dönti el, hogy csak a Te saját képed törlését kéred-e, vagy pedig az összes (szerzői jogot sértő) kép törlését. Egyetlenegy képet feltehetőleg szívesebben fog törölni a blogger, mint az összeset (tehát könnyebb lesz megegyezned vele), viszont ha az összes jogsértő kép törlését kéred, akkor pedig névtelenségedet jobban meg tudod őrizni. Tehát mindkét útnak van előnye is, hátránya is Számodra, ezért függ a dolog végső soron a Te saját személyes ízlésedtől és döntésedtől.

2009. dec. 1. 13:03
 27/29 anonim ***** válasza:

Picit átírom az egyik levélmintát, mert egyes állítások igazságtalanul túlzóak benne.

------------------------------------

Tisztelt Inda-Labs Zrt!

[link]

Panaszom az, hogy az Önök ügyfele, a Thomas Grande néven publikáló blogtulajdonos az egyik, szerzői joggal védett képemet lemásolta és engedélyem nélkül újraközölte két blogja közül az egyikben. A két blogja közül vélhetően az egyik blog tartalmának jelentős része szerzői jog által védett anyagok jogellenes újraközléséből áll:

[link]

[link]

Sajnos, a [link] blog velejárója: ipari méretekben űzött képlopás, szerzői jog iparszerű megsértése. Ez nem puszta hiba, gondatlan használat, másodlagos következmény, hanem e blog szükségszerű következménye. Ez még akkor is igaz, ha a blogtulajdonos esetleg jóhiszemű, és nem ismeri a Berni Konvenció tagországaiban érvényes szerzői jogi szabályozást.

A harmadik aggályos pont, hogy a blognak lehet egy olyan (esetleg nem szándékolt) mellékhatása is, amelyet a nemzetközi szakirodalom ,,cyberbullying'' néven említi. Az áldozatok megalázó helyzetbe kerülhetnek ismerősi körükben, szűkebb lakó- és munkaközösségeikben. Itt sem állítom, hogy a blogtulajdonos ne lehetne jóhiszemű, de a következmények akkor is kiszámíthatatlanok.

[link]

Tisztelettel kérem, ügyfélük folytatólagosan elkövetett jogsértő tevékenységét megszüntetni szíveskedjenek, a vele kötött szerződés alapján. Még akkor is, ha a blogtulajdonos jóhiszeműen sértette meg a felhasználó szabályzatot, a szerzői jogi törvények nem-ismeretében.

Külön is kérném a képek szerzői jogot sértő (folytatólagosan elkövetett) újraközlésének megszüntetését: a képek eltávolítását, lényegében a blogtulajdonos blogjai közül a jogellenes [link] blog megszüntetését.

Figyelmüket, fáradságukat köszönöm.

Őszinte tisztelettel

....

2009. dec. 1. 17:38
 28/29 A kérdező kommentje:

Írtam a bloggernek, hogy vegye le azt a kategóriát amiben szerepelt a képem, finoman utaltam hogy ha ez nem történik meg akkor a blogszolgáltatóhoz fordulok és biztos lehet benne h nem fogom vissza magam.

Hatásos volt, nem kellett 1 óra és le is vette.

Még egyszer köszönöm a segítségedet, egyedül biztos nem sikerült volna:)

2009. dec. 1. 17:49
 29/29 anonim ***** válasza:
Szívesen, és én is nagyon köszönöm a Te segítségedet, a visszajelzést, sokat jelentett számomra, hogy megtudhattam, mi is az, ami a valóságban ténylegesen beválik.
2009. dec. 1. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!