Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Valaki lenyúlta a képemet és...

Valaki lenyúlta a képemet és feltöltötte vmi nagyon gáz oldalra. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Sajnos nem az első eset, de eddig meg tudtam oldani h letöröljék. De ezen az oldalon nem vagyok fent ráadásul nagyon gáz egy oldal sztem. Egyik ismerősöm látta meg, de ki sem igazodok az egészen, h egyáltalán ki tette fel:S

Hihetetlenül idegesít:@ Valakinek van ötlete mit tegyek?

2009. nov. 27. 15:04
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Hogy hogyan kell kideríteni a szogáltató címét?

Ha linux-od van, próbálozz az alábbiakkal:

Parancssorba begépelni:

host tiniribanc.blog.hu

ekkor a gép kiír egy pontokkal elválasztott számot:

tiniribanc.blog.hu has address 217.20.131.8

Most az alábbit érdemes begépelni parancssorba:

whois 217.20.131.8

most kiír a gép egy csomó adatot.

Egy számítástechnikához, hálózatokhoz értő embert is megkérdezhetsz, valószínűleg ki fogja tudja deríteni, hol is bérel tárhelyet a tiniribancok oldal.

Ennek a szolgáltatónak küldd el azt a levelet, amit a saját magam blogján megadtam (már persze ha egyetértesz vele és kedved is van hozzá).

Persze érdemes átírnod picit a levelet, hiszen azt én eredetileg a saját magam számára írtam, nyilván a Te képed más, más a linkje, egyes részletek máshogy vannak stb.

A nevedet nem muszáj megadni, én nem bízom már ezekben, és a szolgáltatóknak is lehetne annyi esze, hogy alapból szerződést bontanak a fikaoldalakkal (ugyanis törvénytelenek). Ha jónak látod, írj olyan e-mail címről, amit külön csak erre a célra hozol létre Magadnak.

2009. nov. 29. 21:21
 12/29 anonim ***** válasza:

user@user-desktop:~$ host tiniribanc.blog.hu

user@user-desktop:~$ whois 217.20.131.8

% This is the RIPE Database query service.

% The objects are in RPSL format.

%

% The RIPE Database is subject to Terms and Conditions.

% See [link]

% Note: This output has been filtered.

% To receive output for a database update, use the "-B" flag.

% Information related to '217.20.131.0 - 217.20.131.255'

inetnum: 217.20.131.0 - 217.20.131.255

netname: INDEXNET

descr: Index.hu Inc.

country: HU

admin-c: GS1357-RIPE

tech-c: AL2045-RIPE

remarks: rev-srv: ns.index.hu

remarks: rev-srv: ns.inventra.hu

status: ASSIGNED PA

mnt-by: AS8358-MNT

source: RIPE # Filtered

remarks: rev-srv attribute deprecated by RIPE NCC on 02/09/2009

person: Gabor Szollosy

address: Index.hu Inc.

address: Klapka u. 1-3.

address: H-1134 Budapest

address: Hungary

phone: +36 1 4505350

fax-no: +36 1 3490393

e-mail: szollo@mail.index.hu

nic-hdl: GS1357-RIPE

person: Attila Lovas

e-mail: cyrax@cyrax.hu

nic-hdl: AL2045-RIPE

% Information related to '217.20.128.0/20AS8358'

route: 217.20.128.0/20

descr: InterWare Inc.

descr: HU

origin: AS8358

2009. nov. 29. 21:25
 13/29 anonim ***** válasza:

A levélben szereplő ,,csibefasz'' és ,,csibefasz.com'' szót feltétlenül ki kell cserélni:

tiniribanc.blog.hu

szóra

persze egyéb módosítások is szóba jöhetnek, ha úgy érzed jónak.

2009. nov. 29. 21:32
 14/29 anonim ***** válasza:

Itt alább megadok egy teljesebb eredményt. Bevallom, az értelmezéssel gondjaim vannak, nem tudom pontosan, mi mit jelent. Ha Neked sincs ötleted, kérdezz meg egy, a hálózatokhoz értő szakembert.

user@user-desktop:~$ host tiniribanc.blog.hu

user@user-desktop:~$ whois -B 217.20.131.8

% This is the RIPE Database query service.

% The objects are in RPSL format.

%

% The RIPE Database is subject to Terms and Conditions.

% See [link]

% Information related to '217.20.131.0 - 217.20.131.255'

inetnum: 217.20.131.0 - 217.20.131.255

netname: INDEXNET

descr: Index.hu Inc.

country: HU

admin-c: GS1357-RIPE

tech-c: AL2045-RIPE

remarks: rev-srv: ns.index.hu

remarks: rev-srv: ns.inventra.hu

status: ASSIGNED PA

changed: angelo@interware.hu 20031017

source: RIPE

remarks: rev-srv attribute deprecated by RIPE NCC on 02/09/2009

person: Gabor Szollosy

e-mail: szollo@mail.index.hu

nic-hdl: GS1357-RIPE

changed: angelo@interware.hu 20030908

person: Attila Lovas

e-mail: cyrax@cyrax.hu

nic-hdl: AL2045-RIPE

changed: angelo@interware.hu 20030908

% Information related to '217.20.128.0/20AS8358'

route: 217.20.128.0/20

descr: InterWare Inc.

descr: HU

origin: AS8358

notify: net-admin@interware.hu

changed: angelo@interware.hu 20031013

2009. nov. 29. 21:42
 15/29 anonim ***** válasza:

.. és még a levél megszólítását is ki kell cserélni (a "HostOffice Informatikai Szolgaltató es Kereskedelmi Kft" az a csibefasz számára szolgáltat tárhelyet, a Te esetedben nem ő a szolgáltató).

Érdemes a levelet úgy átvenned a saját magam blogjáról, hogy a levélben lévő linkeket is átvedd (a hálózathasználati irányelvekre és a Berni Konvencióra mutató linkeket).

Örülök, hogy a napiszar torkát végre sikerült megszorítani. A magyarországi fikaoldalakkal pedig, remélem, sikerül elbánni egy szerzői jogi perben, amit az áldozatok kollektíven indítanak. Remélem, meg tudják szervezni maguknak a dolgot.

2009. nov. 29. 22:10
 16/29 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!
2009. nov. 30. 15:25
 17/29 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen. Sajnos, nem mondhatom, hogy ,,ki van próbálva'', még sohasem próbáltam, így nem lehetek biztos az eredményben. Mindenesetre a jog -- szerintem -- Temelletted áll.

Sajnos a napiszar még nincs sarokba szorítva, így van egy veszély, hogy a megszorongatott tiniribanc.blog.hu oldal bosszúból átküldi a képed a napiszar.com-ra. Remélem, nem jut eszükbe.

Ha bejön ez a tiniribanc.blog.hu dolog (szóval ha tényleg leszedeti a szolgáltató velük a képet), akkor, ha van kedved, írd ide az eredményt, sokat segítesz vele nekem.

Ha nem jön össze a dolog, akkor is írhatsz, hátha van más ötlet. Legjobb lenne előbb-utóbb végre megkeresni egy szervezetet, ami ráállna mindezekre a fikaoldalakra, és valami együttes módon képviselné az áldozatokat, és egy ,,kollektív'' szerzői jogi perrel ellehetetlenítené a fikaoldalakat (napiszar, csibefasz, tiniribanc). Ez lenne a végső, hosszú távú megoldás.

[link]

én erre a szervezetre gondolok, bár bevallom, nem beszéltem még velük, tehát nem merem ígérni, hogy felvállalják a segítségnyújtást. Mégis remélem, hogy érdekelni fogja őket a dolog. Érdemes megmutatni nekik azt a jogi érvelést, amit a saját magam levelében foglaltam össze, hogy lássák, elvileg lehetséges a dolog.

2009. nov. 30. 16:17
 18/29 A kérdező kommentje:
Amint lesz időm megpróbálom amit leírtál, és ide is hogy mi lett az ügy vége!
2009. nov. 30. 17:52
 19/29 anonim ***** válasza:
Sok sikert kívánok Neked, és én is nagyon köszönöm.
2009. nov. 30. 21:33
 20/29 anonim ***** válasza:

Bolond vagyok, pont a lényeg mellett siklottam el.

Hiszen ez egy blog.

Blogszolgáltató:

[link]

Blogger nickneve:

Thomas Grande

Blogger profilja:

[link] user/52210/tab/data

Blogger e-mail címe:

partypimpz [kukac] index [pont] hu

Itt ír a blogger egy-két szót magáról és az oldalról (ld. legalul):

[link]

No, két módszer lehetséges.

Az egyik az, hogy megbízol a bloggerben: ha elküldöd neki a szerzői jogi érvelést, akkor elszégyelli magát, és önként leszedi a képedet.

Hátrány, hogy ehhez meg kell mondanod neki, melyik is vagy Te. Ez sebezhetővé tesz Téged, hisz a blogger ezzel akár vissza is élhet. Én bizalmatlan vagyok. A napiszar gátlástalanul kiteszi a panaszlevelek jórészét, e-mail címmel együtt! Bár ez a blogger a Te jogi leveledet talán nem tenné közszemlére, de mégsem árt az óvatosság.

A másik lehetőség, hogy kilétedet föl nem fedve, megkéred, hogy az egész blogot távolítsa el.

Az első két lehetőség esetén vagy a blogger e-mail címére írhatsz, vagy a profilján hagyhatsz üzenetet.

A harmadik lehetőség, hogy egyáltalán nem építesz a blogger belátására, hanem jelented a blogot a blogszolgáltatónak ( kontakt@blog.hu ). Itt hivatkozhatsz a blogszolgáltató által megkövetelt felhasználási feltételekre:

[link] blog_policy_20081112.html

ugyanis a blogger ezeket ,,aláírta'' regisztráláskor, tehát ezek kötelezik őt.

A Te esetedben ezekre a pontokra érdemes hivatkozni:

,,A blog.hu alá csak olyan tartalmakat tölthetsz fel, amik nem sértik harmadik személy szerzői jogait.''

,,A szolgáltatás igénybevételével hozzájárulsz ahhoz, hogy amennyiben az általad elhelyezett tartalom ... bármely vonatkozásában jogsértő ..., akkor Szolgáltató azt jogosult törölni, akár saját elhatározásából, akár a tartalommal kapcsolatban érdekeltek kérésére.''

A blogger harmadik személy művét töltötte fel, (vagyis a Te képedet), ezzel a Te szerzői jogaidat sértette. Ezáltal megszegte a közte és a blogszolgáltató közti szerződést is (felhasználási feltételek), tehát a blogszolgáltató valószínűleg szerződést fog bontani vele.

Nem tudom, honnan szerezte meg a képedet, de ha az iwiw-ről vagy a myvip-ről, akkor nyugodtan hivatkozhatsz arra, hogy sem az iwiw, sem a myvip nem köti meg felhasználóinak kezét a szerzői jogok terén, így a Te képed szerzői jogai továbbra is megilletnek Téged.

Azt nem tudom megakadályozni, hogy a blogger később valami más helyen később fel ne bukkanjon újra. Szerencsés esetben itt újra be lehet jelenteni őt a szolgáltatójának. Szerencsétlen esetben külföldi szolgáltatóval próbálkozik, még szerencsétlenebb esetben pedig valami civilizálatlan helyen bérel tárhelyet. De azért kívánom Neked, hogy ez ne legyen.

2009. dec. 1. 06:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!