Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi lehet a baj (internet,...

Mi lehet a baj (internet, letöltés)?

Figyelt kérdés

Azt írja a uTorrent, miután lefuttattam egy setup guide -os tesztet, hogy "Connection failed error: Az adatküldési vagy -fogadási kérés nem engedélyezett, mert a szoftvercsatorna nincs csatlakoztatva (datagram szoftvercsatornán sendto hívással történő.." A "..." után meg is szakad a mondat.. Nem fért ki, vagy nem tudom..de nem folytatja.

Szóval, lényegében arról van szó, hogy nem működik torrenten keresztül a letöltés, pedig az internet teljesen rendben van.

Pfú, remélem, mond számotokra valamit az a hibaüzenet, mert nekem fogalmam sincs, miről lehet szó..

Előre is köszönöm a segítségeteket!

2013. okt. 17. 18:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Kapcsolati hiba... Tűzfal blokkol, vagy router mögött vagy és nincs nyitva port...
2013. okt. 17. 18:35
 2/5 A kérdező kommentje:
hogy érted, hogy a router mögött vagyok? a router itt van tőlem egy méterre az asztalon
2013. okt. 17. 18:59
 3/5 anonim ***** válasza:

nem fizikai pozícióra gondoltam :-)

Vagy is Routeren keresztül használod, a router egy tűzfalat is képez, meggátolja a PC -d közvetlen elérését és így támadását.

Ahhoz hogy tudj torrentezni portot kell nyitni a kliens a programnak.

Vagy is fel kell lépni a router aminfelületére ott meg kell keresni a "port forvarding" menüpontott, ahol hozzá kell adni egy tetszőleges számú portot (1000-65000), a számítógéped helyi IP címéhez.

Ezután a torrent programba ezt a portott kell fixen megadni.

Másik lehetőség, hogy UPnP -t bekapcsolod a routeren, és a kliens programban is. Így a portot automatikusan nyitja meg a torrent program.

2013. okt. 17. 19:40
 4/5 A kérdező kommentje:
Aha, megnyitottam a portot ez alapján ( [link] és megnéztem az UPnP-t, ami egész végig be volt kapcsolva. Most kipróbálom úgy, hogy ki van kapcsolva.
2013. okt. 17. 20:06
 5/5 A kérdező kommentje:

Hm..semmi.

Különben...lehet, már korábban mondanom kellett volna, hogy van egy szobatársam, aki szintén az én routeremre van fölcsatlakozva, csak épp neki mükszik minden pöpecül..

Megnéztem, hányas számot visel az ő portja, aztán átírtam arra az enyémet is az uTorrentben és a Routerben is.. de ez sem segített.. Valszeg arról lehet szó, h neki működik rendesen az az UPnP funkció.

2013. okt. 17. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!