Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Amikor IP cím alapján tiltanak...

Amikor IP cím alapján tiltanak, akkor mit vesznek figyelembe, milyen módjai vannak az ilyen tiltásnak?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy az egész címet tltják, vagy esetleg egy részét, esetleg még valami mást is lehet azon a néhány számon kívül? Nem vagyok szakértő ebben a témában.

2013. aug. 6. 17:57
 1/3 anonim ***** válasza:

"Úgy értem hogy az egész címet tltják, vagy esetleg egy részét, esetleg még valami mást is lehet azon a néhány számon kívül?"

Ha az IP-címed tiltják, akkor az Internet-szolgáltatód által kiosztod publikus IP-címedet - melyet például a [link] nézhetsz meg - teszik egy adatbázisba, és az oldal/hoszt látogatásakor ellenőrzik, hogy arról az IP-címről látogatsz-e oda. Ha igen, akkor az IP-címedről az oldal/hoszt irányába menő csomagokat eldobja/visszautasítja a távoli célállomás tűzfala, vagy átirányítanak egy figyelmeztető oldalra.

Mivel egy átlagos lakossági előfizetés esetén az IP-cím változik, ezért nem feltétlenül csak az IP-címet tiltják, hanem egy egész IP-címtartományt - teszem azt, például a 86.66.26.1 - 86.66.26.254 IP-címek közötti 254 darab IP-címet - így ha újabb IP-címet kapsz az IP-címtartományból, továbbra is tiltva leszel.

Tilthatnak hosztnév/domain (például gyakorikerdesek.hu ;) ) alapján - ezt alkalmazzák például levelezőszervereknél.

De weboldalaknál gyakoribb például a sütik alkalmazása - amit a webszerver helyez el a gépeden az oldal látogatásakor és az alapján azonosít; vagy a böngésző is sokat elárul magárol (a böngésző/operációs rendszer típusa, felbontás, használt pluginek, stb...) - ezt a technikát nevezik browser fingerprinting-nek.

2013. aug. 6. 19:31
 2/3 A kérdező kommentje:
Wow, köszönöm a remek választ, főleg az utolsó rész az ami nagyon érdekes... éppen ezzel foglalkoztam mostanában. Ennek még utána olvasok biztos. Mégegyszer kössz!
2013. aug. 6. 19:42
 3/3 A kérdező kommentje:
Ja, és ment a zöld kéz természetesen!
2013. aug. 6. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!