Mit kell figyelembe venni router vásárlásánál?
sebességét, ami esetedben jó az 54mbps-s router
vezetéknélküli esetében az adatátviteli protokolt 802.11b/g/n
itt azt nézd hogy milyen a router és milyen a vevőegység, és stimmelni kell az egyik betűnek.
ha ez megvan minden frankó:)
Legyen benne wifi, és ne legyen SMC, csatlakozom az előbbihez :). Érdemes még úgy csinálni, hogy fórumokat olvasol, ahol rájöhetsz, mennyire megbízható a készülék.
Én erre esküszöm egyébként: [link]
12 másodperc lejelszavazni..nagy munka télleg..
és nem kell kártya hanem elég az USB..
ne fitogtasd a hozzá nem értésed..
ma 13:15
a második az jó hozzá szerintetek? Fog normálisan menni a net tehát nem fog nagyon belassúlni?......mert lehet hogy egy-két játék is lesz majd rajta.
A második nem Wifi router, csak egy egyszerű USB-s Wifi adapter vagyis ezzel tudsz kommunikálni a Wifi router -rel (de természetesen minden Wifi router-nek van legalább 4 db vezetékes portja is).
Azért írtam mind a kettőt, mert azt hittem a második gép is asztali. Újabb laptopok vagy netbook -ok esetében viszont már alaptartozék a Wifi, így nem kell külön adaptert venned. De rá van írva, érdemes megnézni mert a régebbi pl.: Pentium 4 / M procival szerelt példányokból volt hogy kihagyták.
14:18 -nak
==========================
Az otthoni és ki irodai célra szánt sima vezetékes router -eket már régóta nem fejlesztik a gyártók. Ergo: amit kapni lehet, mind elavult hardver, gyér teljesítménnyel és szolgáltatásokkal. Egy 10-20 Mbps -os net alatt könnyen megrogyhatnak főleg P2P letöltések alkalmával.
Mint ahogy előttem is írták, nem egy agyműtét lejelszavazni a Wifi -t, de ha valaki annyira parázik attól, hogy valaki feltöri simán le lehet tiltani a Wifi -t és sima vezetékes router-ként használni. Persze kétlem hogy ha valaki ráenged egy WPA2/AES eljárású megfelelően bonyolult kódod a router -ére, akkor olyan könnyű lenne a dolga a nettolvajnak. Megőszülne mire brute force jelszófejtőjével kipörgetné a jelszavadat. :D
A Wifi egyébként is bármikor jól jöhet. Akár ha az ember egy Wifi képes okos telefonnal használja, akár egy laptoppal, PDA -val stb..
Szóval akinek esze van, és tud előre gondolkodni az Wifi -s router vesz most inkább 2-3 k-val drágábban, minthogy pár év múlva kidobja a sima vezetékes router-ét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!