Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit kell figyelembe venni...

Mit kell figyelembe venni router vásárlásánál?

Figyelt kérdés
Szeretnék routert venni de nem igazán értek hozzá. 5 mb-os ADSL netem van és szeretném megosztani hogy egy másik gépen is legyen net. Játékra nem nagyon fogom használni inkább msn meg netezgetés céljából. Miket kell figyelembe venni?
2010. szept. 5. 13:01
 1/9 anonim ***** válasza:

sebességét, ami esetedben jó az 54mbps-s router

vezetéknélküli esetében az adatátviteli protokolt 802.11b/g/n

itt azt nézd hogy milyen a router és milyen a vevőegység, és stimmelni kell az egyik betűnek.

ha ez megvan minden frankó:)

2010. szept. 5. 13:14
 2/9 P.O.C. ***** válasza:

Hogy ne SMC legyen. :)

Illetve, ha már veszel, akkor Wi-Fi -s legyen, mert később még jól jöhet. Sőt ha a másik számítógépbe nincs gyárilag Wi-Fi, mert pl. az is egy asztali gép. Akkor a falfurkálást is megúszhatod, ha abba is inkább Wi-Fi adapter-t veszel.

Én ezeket venném:

[link]

[link]

2010. szept. 5. 13:15
 3/9 anonim ***** válasza:

Legyen benne wifi, és ne legyen SMC, csatlakozom az előbbihez :). Érdemes még úgy csinálni, hogy fórumokat olvasol, ahol rájöhetsz, mennyire megbízható a készülék.

Én erre esküszöm egyébként: [link]

2010. szept. 5. 13:51
 4/9 anonim ***** válasza:
én konkrétan azt néztem melyik a legolcsób,és bedugtam láss csodát mint a villám... nem értem minek igy feéfújni egy router vásárlást,sőt én a wifit kifejezetten ellenzem,nekem ne csatlakozzon senki a netemre,és nem fogok jelszókkal meg minden hülye beállítással tökölődni,no meg gépbe szerezzek wifi kártyát? nagy szart, megveszem a legolcsóbbat,bedugom azt hasít az internyet
2010. szept. 5. 14:18
 5/9 anonim ***** válasza:

12 másodperc lejelszavazni..nagy munka télleg..

és nem kell kártya hanem elég az USB..

ne fitogtasd a hozzá nem értésed..

2010. szept. 5. 16:29
 6/9 A kérdező kommentje:
laptop lenne a másik gép.
2010. szept. 5. 16:40
 7/9 A kérdező kommentje:

ma 13:15

a második az jó hozzá szerintetek? Fog normálisan menni a net tehát nem fog nagyon belassúlni?......mert lehet hogy egy-két játék is lesz majd rajta.

2010. szept. 5. 16:41
 8/9 P.O.C. ***** válasza:

A második nem Wifi router, csak egy egyszerű USB-s Wifi adapter vagyis ezzel tudsz kommunikálni a Wifi router -rel (de természetesen minden Wifi router-nek van legalább 4 db vezetékes portja is).

Azért írtam mind a kettőt, mert azt hittem a második gép is asztali. Újabb laptopok vagy netbook -ok esetében viszont már alaptartozék a Wifi, így nem kell külön adaptert venned. De rá van írva, érdemes megnézni mert a régebbi pl.: Pentium 4 / M procival szerelt példányokból volt hogy kihagyták.

2010. szept. 5. 18:15
 9/9 P.O.C. ***** válasza:

14:18 -nak

==========================

Az otthoni és ki irodai célra szánt sima vezetékes router -eket már régóta nem fejlesztik a gyártók. Ergo: amit kapni lehet, mind elavult hardver, gyér teljesítménnyel és szolgáltatásokkal. Egy 10-20 Mbps -os net alatt könnyen megrogyhatnak főleg P2P letöltések alkalmával.

Mint ahogy előttem is írták, nem egy agyműtét lejelszavazni a Wifi -t, de ha valaki annyira parázik attól, hogy valaki feltöri simán le lehet tiltani a Wifi -t és sima vezetékes router-ként használni. Persze kétlem hogy ha valaki ráenged egy WPA2/AES eljárású megfelelően bonyolult kódod a router -ére, akkor olyan könnyű lenne a dolga a nettolvajnak. Megőszülne mire brute force jelszófejtőjével kipörgetné a jelszavadat. :D

A Wifi egyébként is bármikor jól jöhet. Akár ha az ember egy Wifi képes okos telefonnal használja, akár egy laptoppal, PDA -val stb..

Szóval akinek esze van, és tud előre gondolkodni az Wifi -s router vesz most inkább 2-3 k-val drágábban, minthogy pár év múlva kidobja a sima vezetékes router-ét.

2010. szept. 5. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!