SMC-router és az Invitel esete, van valakinek megoldása?
Segítségeteket kérném SMC WBR14-G2 routerem és inviteles ADSL internetem sikeres randevújához. Elég sok fórumot átböngésztem már, ezért fordulok konkrét kérdéssel hozzátok. (Az Invitel ügyfélszolgálata nem hajlandó segíteni "idegen" router esetében... No comment...)
Jelenlegi helyzet: a laptopom szerint tökéletesen működik a wifi és a kábeles csatlakozás is (a net egy asztali gépről megy), mégsem hozza be az oldalakat. A laptop hibakeresője sem talál semmi gikszert.
Amiket már próbáltam:
- Firmware-frissítés
- MAC klónozás
- PPPOE helyett kábelnetes beállítás
- Tűzfal kikapcsolása
- DNS-címek beállítása
- meg még biztos volt pár tipp, amivel bajlódtam...
Ötlet? Érdekes módon, két évvel ezelőtt gyönyörűen működött a rendszer, tavaly már kis háromszöget rakott ki...
Az invitelnek csak modeme van vagy router is egyben? Mert nem mindegy. Ha az modembe épített router akkor abba kell kikapcsolni a tűzfalat, amit úgy érhetsz el hogy a routered kiiktatod és a modemen keresztül rámész a router menüjére 192.168.1.1 elvileg ezen tudsz hozzáférni az inviteleshez és ott kinyomod a tűzfalat. Elvileg kell hogy menjen.
Amúgy idegen routeres dolog az igaz valóban nem foglalkoznak ezzel sajnos, amikor kijöttek hozzám modemet cserélni akkor is mondták hogy ha azzal gond van az nem az ő felelősségük amúgy. Én egy noname routert használok. és tökéletesen ketyeg vele, igaz nem wifis de nem volt vele gondom.
Az is lehet hogy az inviteles modem és a router esetén szoftver ütközés van lehet hogy nem szeretik egymást és ezért nincs internet. Az invitel ebbe nem fog segíteni, ha végképp nem megy mert sajnos több ötletem nincs akkor keress fel egy informatikus valamelyik üzletbe ők tudnak segíteni ilyen téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!