Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért mászik el a netem?...

Miért mászik el a netem? Részletek lent

Figyelt kérdés
A történet a következő. Van itt a XVI. kerben egy szolgáltató, HWR a neve. Nincs komolyabb baj velük, egy évig toltuk a kábeltévéjüket, és úgy gondoltuk, rádobunk egy csekély 10 megás netet, hogy legyen itt az albérletben. Meg is lett, minden, aztán olyan másfél-két hónap múlva (kb 3 hónapja) elkezdett olyat játszani, hogy megáll az internet, nem csinál semmit, csak tölt, fagy, toporzékol. DE csak böngészővel (abból mindegyikkel, volt itt Opera, Chrome, Fox, Safari, IE minden, ami eszembe jutott. Most Chrome-on vagyok, mert itt picivel tovább bírja, de ez is kb olyan 4-5 perc nappal, este meg max néhány óra viszont ha letiltom a hálózati kapcsolatokban a netet meg visszacsatlakozok, az segít újabb pár percig) viszont a torrent meg a skype frankón megy. És nem a torrent a hibás, mert ha épp kilövöm, akkor sincs változás. Van egy wifi rooterem is, wifin minden királyul megy, a rooterig a jelet többször olvasta a szolgáltató, nem volt csomagvesztés. Kipróbáltam hálókártyát többet is, nem segített. Nincs esetleg valami beállítás, amit esetleg elnéztem, vagy valami ötletetek, bármi, ami segíthet? (XP alatt vagyok, igen, Én szeretem az XP-t.) Előre is köszi

#internet #böngészőről
2013. júl. 9. 21:12
 1/5 csacsi2 ***** válasza:

hibanaplóban nem ír hibát (pl a főtallózó leállt)?

Lehet valami elállítódott. Állítsd alapra a netet.

TCP -re jó a winsock fix, de a Complete Internet Repair -el egyéb katalógus állományokat, hosts fájlt stb tudsz alapra állítani.

[link]

Ha ez lefutott akkor az oprendszer hibát kizárhatod. Lehet nem ártana lefrissíteni a hálózati kártya driver-t, a TCP -beállításokat és a tűzfalat egyaránt végignézni.

2013. júl. 9. 21:34
 2/5 anonim ***** válasza:
Én DNS kiszolgáló hibára gyanakszok.
2013. júl. 9. 21:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Ugyan ez a probléma nekem is!
2013. júl. 9. 21:57
 4/5 csacsi2 ***** válasza:

elképzelhető a DNS beállítás hiba is, csak ennyiből nem lehet kiindulni. A leggyorsabb dns általában a szolgáltató dns -e. lehet gyorsítótár mérgezés is (cmd: ipconfig /flushdns). Ezért is írtam a programot ami teljesen alapra állítja a net beállításokat

A dns címet vagy manuálisan beállítod (alapból automatikus lekérés) vagy van egy program a DNSJumper ami megkeresi a legyorsabb dns-t és beállítja.

[link]

Lehet a modem hibás, vagy csak nyomni kellene egy modem reset-et.Xp-nél fontos javítás a tcpip.sys patch-elése, mivel csak 10 nyitott félkapcsolatot engedélyez, ami a mostani nagysebességü hálózatoknál kevés.Ha eléri a 10-et a win. támadásnak veszi és lekorlátozza a netet!

[link]

és még nagyon sokminden...

2013. júl. 9. 22:15
 5/5 A kérdező kommentje:
a DNS volt a baj, #4 amit ajánlottál a cmd-ben teljesen bejött, a többi progi is jól megy. Köszi mindenkinek a segítséget.
2013. júl. 11. 05:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!