Internet beköttetésével kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Nő vagyok és tanácstalan! :-) (? )
Sziasztok!
Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak, meg hogy mit hogyan kell.
Kaptam egy laptopot és szeretnék otthonra kábeles internetet.
15-25Megásra gondoltam.
De olyan sok érdekes dologba akadtam, hogy én már nem értek semmit.
Mi az az adsl? És a meztelen Adsl?
Az egyik (!) szolgáltató írta hogy ha nem rendelkezek modemmel akkor külön vennem kell (7000+futárdíj). Wtf?
Volt régen vezetékes telefonom, de ki kapcsoltattam mert felesleges volt. Viszont a vezeték meg a doboz még itt van.
Valaki írjon valami használható okosságot, mert én már elvesztem a szolgáltatók hálójában! PLS!!
Az ADSL egy kapcsolati típus, telefonkábelen jövő internet, ahol a letöltési sebesség többszöröse a feltöltési sebességnek (3-szor gyorsabban töltesz le egy 3 MB-os képet, mint ha ugyan azt a képet e-mailben akarod küldeni a gépedről)
A meztelen ADSL azt jelenti, hogy nem kell, hogy telefon előfizetésed legyen, bekötik anélkül is, csak használd (régebben minden esetben kellett, hogy fizess a telefonért is, akkor is, ha fel sem emelted a kagylót).
A modem kell, vagy adja a szolgáltató, vagy ahogy írtad venned kell.
Ha megírod, hogy hol laksz (városterületileg is: Csajábaröcsöge belváros v. külterület, akármi) akkor jó eséllyel lesz olyan, aki megmondja, hogy melyik szolgáltatóval érdemes kezdened.
Szia!
Ha gondolod írd meg hogy melyik szolgáltatók közül válogathatsz, és kitaláljuk melyik éri meg a legjobban.
Az ADSL konkrét működésébe nem mennék bele, de a lényeg, hogy telefonvonalat használ az adatok továbbítására (Az elnevezésében az 'A' arra utal, hogy aszimetrikus a sebessége, azaz gyorsabban töltesz le mint fel. Az átlag felhasználó ilyen). A meztelen ADSL csak amolyan "marketing" elnevezés, ez azt jelenti, hogy telefon előfizetés nélkül is működik, de ettől még szükség van a telefon kábelre. Ha az a lényeg hogy melyik az olcsóbb, akkor felesleges figyelembe venned hogy meztelen-e vagy sem a szolgáltatás, a lényeg az ár.
Kedves tőlük hogy felajánlották hogy van-e modemed, ez a legritkább esetekben szokott fennállni, kénytelen vagy megvenni.
Aki 7ezerért adja a modemet,azzal ne állj szóba.
UPC,Digi ingyen adja pl.
Írd meg hol laksz,segítünk keresni szolgáltaót normálisat.
Fejér megye Alcsút
UPC és DIGI sajna nincs kiépítve felénk. Amit néztem: Externet, invitel, btel, T-home,
Szerintem egy helyen nézzük (internetet.hu). Kizárólag internetet a weboldal szerint az invitel és a btel szolgáltat. A btel weboldalán előbújuk pár normális ADSL csomag is, ezek közül a 25Mbps 5290Ft. Az invitel 10Mbit-et vállal 5490Ft-ért. Ezt idáig a btel nyerte.
A T-Home weboldala nálam nem hajlandó bejönni amikor a települést szeretném beállítani, szóval sajnos arról most konkrét csomagokat nem tudok mondani. Az externet weboldalán nem találtam városra lebontható ajánlatokat, csak olyat, hogy a Magyar Telekom területén mennyiért adják az internetet. Ez 20Mbit-ért 4990Ft, csupaszon 6530Ft.
Úgy néz ki tehát, hogy a btel éri meg a legjobban, a nyers számok alapján. Most jön az, hogy kinek mi a véleménye a szolgáltatókról. Én jelenleg Invitelnél vagyok, mióta korszerűsítették a hálózatukat minden nagyon rendben van.
Lehet érdemes lenne beballagni a szolgáltatók irodáiba, ott egy ügyintéző kicsit dinamikusabban tud remélhetőleg válaszolni a kérdésekre. Ezt csak azért írom, mert könnyen előfordulhat hogy a szolgáltató weboldalán olyan csomag is megjelenik, ami a te utcádban konkrétan nem elérhető. (Ilyen volt már velem, ezért nem lettem T-Home-os anno).
Azt lefelejtettem, hogy ha van pl kábel tv bekötve, akkor érdemes először annak a szolgáltatónak az ajánlatait megnézni... vagy váltani mindent másra egyből.
Remélem kicsit tudtam segíteni. Azért várd meg még mások véleményét is.
Igen, én is az internetet.hu-n néztem. Upc-s tányéros tv-nk van. Ezért azt néztem elsőnek.
A btel az ahol 7000.- a modem.
Ha nincs a birtokodban D-LINK 360R típusú
ADSL modem, akkor tőlünk is megrendelheted
br. 6 985 Ft-ért (eszközdíj + futárköltség)!
Amennyiben már rendelkezel ADSL modemmel,
abban az esetben nem szükséges új eszközt
igényelned. A Btel viszont csak az alábbi
modemek használata esetén vállal garanciát a
szolgáltatásra
D-LINK 360R
D-LINK 360T
D-LINK 380T
Bármely egyéb típusú modem esetén a
felelősséget és garanciát nem tudjuk vállalni.
Mi nem egyet nézünk?
A 25Mbit-eset néztem, ott nincs :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!