Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Tp-link konfigurálásnál mi...

Kindo kérdése:

Tp-link konfigurálásnál mi lehet a hiba?

Figyelt kérdés

Adott egy TP-Link (tl-wl543g) router. A hálózatom így néz ki: Szolgáltatómtol wifin kapom a netet, amihez kaptam egy routert {A}. Ebból csatlakozik lan-on egy asztali gép és egy másik router{B} (Tp-link tl-wl543g). A második routerre csatlakozik egy asztali gép, illetve wifin osztom vele a netet egyéb mobil eszközöknek( laptop, mobil). Az "A" routerből jövő kábel a "B" router Wan portjába van bekötve. Az internet működik minden egyes gépen, wifin csatlakoztatott laptop-val is tökéletes, de mobil(ok)on (Android) már nem. Utóbbinál a legtöbb oldalt betölti, de play áruházon nem jelennek meg az ikonok (attól függetlenül tudom használni),de g-mail-t nem szinkronizál és a facebook-ot sem tölti be (a telefon mutatja, hogy tölti az oldalt, de csak tölt és tölt....

Más böngészővel is ez a helyzet.

Mi lehet a gond? A válaszokat előre is köszönöm!

2013. ápr. 17. 10:33
 1/7 anonim ***** válasza:
A B router LAN portjába dugd a netet, és azon kapcsold ki a DHCP-t, akkor nem két hálózatod lesz, hanem egy, ami sokkal célszerűbb.
2013. ápr. 17. 10:44
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ!Viszont így nem lesz ip ütközés?
2013. ápr. 18. 12:34
 3/7 anonim ***** válasza:
Arról az A router fog gondoskodni. A B is tőle kapja majd az IP-t.
2013. ápr. 18. 12:39
 4/7 P.O.C. ***** válasza:

Nem, ha a két router helyi hálózati IP címe nem azonos. Mert ha azonos akkor "b" routeren meg kell változtatnod. Ha pl "a" router 192.168.1.1, akkor "b" router 192.168.1.2

Mivel "b" routeren ki lesz kapcsolva a DHCP így az eszközöknek "a" router fog IP címet osztani.

Arra vigyázz hogy "a" router DHCP tartománya ne essen bele a "b" routerbe. Tehát ha "a" 192.168.1.2-254 -ig oszt IP-t, akkor változtasd meg, hogy 3-tól ossza.

2013. ápr. 18. 12:45
 5/7 anonim ***** válasza:
#4: amit írtam abban az a szép, hogy minden eszköznek az A fog IP-t osztani a saját tartományából. A B routert az különbözteti meg lényegében egy passzív switchtől (amiben nincs DHCP, nincs saját IP-je, és nem végez irányítást), hogy neki lesz IP-je, amin a konfig felülete érhető el (de nem fog irányítani és nem oszt IP-t).
2013. ápr. 18. 15:00
 6/7 P.O.C. ***** válasza:
Persze tudom, a lényege a dupla NAT -olás elkerülése, ami nagyon sok alkalmazást meg tud kavarni. Én már csak azt írtam le részletesen hogy kerülje el az IP cím ütközést.
2013. ápr. 18. 15:06
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Így már működik és érthetőbb is. Még egyszer köszönöm!
2013. ápr. 21. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!