Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Max. Internet sebesség nálunk...

Max. Internet sebesség nálunk 1MB/s lehet, hogyan tudunk elérni gyorsabb internetet "elérni"?

Figyelt kérdés

Nem tudom rendesen "megfogalmazni", igyekszem minél érthetőben elmagyarázni.

Szóval: hozzánk a t-online "kábeleken" jön a net, és maximálisan csak 1MB jöhet (mert valamilyen kiszolgáló doboz csak ennyit bír). Anno 8Mbites csomagot fizettünk a t-online-nak, de csak egy jött, tavaly az invitelre váltottunk, ott 4Mbites csomagra fizettünk elő és továbbra is csak 1MB-et internet van. (Speedtest: [link] )

Ráadásul Budapesten(!) lakunk (kertvárosban) és mégis ilyen lassú a net, annak ellenére, hogy Bp. azért nem falu :S

Valakinek van tippje, hogy hogyan lehetne gyorsabb internetünk?

2009. szept. 21. 18:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én másképp tudom.. Nem a dobozzal van a baj /hogy az milyen doboz lehet?/, hanem a távolsággal a központtól, azon és talán kevésbé a kábel minőségétől függ milyen sávszélességgel lehet rajta információt átvinni. /Most azért nem üvegszálról beszélek, hanem oszlopon futó telefondrótról/

A doboz: ugye vannak szerverek /most ezt hívnám doboznak/, amelyeken keresztül kommunikálunk, és olykor bizony többen vagyunk rajta, mint amire a szolgáltató számított, belassulnak a dolgok. De!! Viszont van olyan időszak, mondjuk hajnali 3, amikor hasít. Ha nálad kábel /pontosabban vezeték/ gond van, akkor sohase hasít. Ebben az esetben ennél a szolgáltatónál mást nem tehetsz, soroljanak kisebb, olcsóbb kategóriába.

Üdv: StMiklos

2009. szept. 22. 18:06
 12/14 anonim ***** válasza:
Ha ez a helyzet, akkor a legjobb, ha ezt a csiganetet lemondod. Aztán nézz körül a három mobilnetes cégnél, melyiknél milyen a lefedettség, működik-e a szélessáv. Szerezz be mobilinternetet. Nekem valódi szélessávon fut most is, pedig csúcsidő van.
2009. szept. 22. 19:00
 13/14 anonim ***** válasza:
nekem is ez a bajom, de nekem biztos h nem a géppel van a gond (1-2 héttel ezelőtt váltottam egy teljesen új, komoly gépre), így azttudom, hogy neked sem! Ugyan nem Bp-n lakok, hanem Sopronban, de ott is akkora a térerő, mint ott! :D Nekem már elegem van ebből a sok "csiganet"-ből, így váltok nemsokára T. HN7-re (telenor hipernet 7). Az ismerőseimnek bevállt! Azt mondják jó is, gyors is, Bp-n kertvárosban tökéletes, ki is próbáltam, nekem is nagyon tetszik, az ára is megfelelő! (mobilnet)
2012. márc. 23. 20:16
 14/14 anonim ***** válasza:
2007 óta van Vodafone mobilnetem, néhány napja látványosan felgyorsult. Hotspottal használom, 8 giga a korlát és 6000 ft havonta (de nonstop). Én is azért szereztem be, mert csigalassú volt a T-ék kábeles netje és most már nem váltok.
2012. márc. 23. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!