Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Max. Internet sebesség nálunk...

Max. Internet sebesség nálunk 1MB/s lehet, hogyan tudunk elérni gyorsabb internetet "elérni"?

Figyelt kérdés

Nem tudom rendesen "megfogalmazni", igyekszem minél érthetőben elmagyarázni.

Szóval: hozzánk a t-online "kábeleken" jön a net, és maximálisan csak 1MB jöhet (mert valamilyen kiszolgáló doboz csak ennyit bír). Anno 8Mbites csomagot fizettünk a t-online-nak, de csak egy jött, tavaly az invitelre váltottunk, ott 4Mbites csomagra fizettünk elő és továbbra is csak 1MB-et internet van. (Speedtest: [link] )

Ráadásul Budapesten(!) lakunk (kertvárosban) és mégis ilyen lassú a net, annak ellenére, hogy Bp. azért nem falu :S

Valakinek van tippje, hogy hogyan lehetne gyorsabb internetünk?

2009. szept. 21. 18:59
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
A címért elnézést, véletlenül írtam az elérni szót. Szóval szerintem a vonallal van a baj, szólni kell a t-komnak, hogy cseréljék?
2009. szept. 21. 19:02
 2/14 anonim ***** válasza:
A szolgáltatónál kéne reklamálni. Te ezen nem tudsz változtatni. Nekem UPC van, 15MB le, 2MB fel. Valóban is jön ennyivel.
2009. szept. 21. 19:12
 3/14 A kérdező kommentje:
De nekik nem érik meg, hogy kicseréljék azt a dobozt. Most +1 felhasználó miatt nem fogják kicserélni sok pénzért. Egyébként természetesen nem csak hozzánk küldi a netet az a masina, hanem környékbelieknek is, de nem tudom, hogy ők észrevették-e, hogy többet fizetnek, mint amennyit kapnak.
2009. szept. 21. 19:20
 4/14 anonim ***** válasza:

Üdv! nem akarok belekotnyeleskedni, de 8Mbit = 1Mbyte-al.

Az, hogy 1,1Mbyte/sec Letöltéssel rendelkezel(a kép alapján) azámomra azt jelenti, hogy kb 10Mbit/sec letöltési sebességgel rendelkezel, és kb 1Mbit feltöltési sebességgel.

Én nem reklamálnék, ha 4Mbit-re fizettetek elő.

2009. szept. 21. 19:30
 5/14 anonim ***** válasza:

Előző voltam.

Bocs, elnéztem a képet. Reklamálnék a helyedben, bár, a szerződésekben úgy szokott lenni, hogy a Maximum letöltési sebesség 4Mbit. a garantált letöltés sdzokott lenni kb 512kbit/sec.

2009. szept. 21. 19:33
 6/14 A kérdező kommentje:
130 Kb/s -al tudok max letölteni, ami 1Mb nem? Pár hónapja egyébként átáltunk 1MB-es netre.
2009. szept. 21. 19:36
 7/14 A kérdező kommentje:
Volt már nálunk egy T-online-os ember, és lemérte, hogy valóban max. 1MB jön, de nem azóta sem történt semmi.
2009. szept. 21. 19:38
 8/14 anonim ***** válasza:
Én is budapesti vagyok, kertvárosi, kábeles netet nem adtak, kábeltévés nincs, maradt a mobilinternet. Már két éve használom, térerőfüggő, de ennek ellenére szélessávon netezek (HSDPA 3G), stickkel, 5500 ft havonta. És a maximális letöltési sebesség 7.2 Mbps. Most biztosan annyi, sötétkéken világít a stick. Mennyit kérnek ezért a te csiganetedért havonta?!
2009. szept. 21. 21:30
 9/14 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy ennyit tud a géped? Akármilyen a kapcsolat, nem lett jobb, ez azért gyanús, nem? Írd le a géped paramétereit.
2009. szept. 21. 21:34
 10/14 A kérdező kommentje:
Nem a géppel lesz baj (quad core, MSI P45 - 10/100/1000Mbps /Gigabit). A havi ár pedig úgy kb 4-5Ezer forint. Biztos hogy azzal a dobozzal van a baj, de hogyan cseréltessem ki?
2009. szept. 22. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!