Néhány kérdés WiFi-vel kapcsolatban?
FIGYELEM!!! UTÁNANÉZTEM GOOGLE-N, CSAK AMIKET KIDOB, AZ NEKEM KÍNAIUL HANGZIK, ÚGYHOGY MEGKÉREK MINDENKIT, HOGY NE EMIATT SZÍVASSON! ÉN MEGTETTEM, AMIT TUDTAM.
KÖSZÖNÖM.
Mi a különbség a sima WPA/WPA2, és a WPA/WPA2-PSK között?
Mi az a port?
Mi a mask? (ez is valami ip-cím féleség, csomó 255 van benne)
Mi a MAC?
Amikor beléptem ebbe a 192.168.0.1-be, mindenhol találtam különböző ip-címeket (legalább 10 félét, csak nagyon hasonlítanak egymásra), pl. az egyiknek .232 a vége, a másiknak .195
Miért van szükség ennyi címre?
Mi a DNS? (azon kívül, hogy dezoxiribonukleinsav)
Nem vagyok én se magasan képzett hálózati szakember (aki amúgy szintén csak kínaiul beszélne veled), de a teljesség igénye nélkül elmondom:
"Mi a különbség a sima WPA/WPA2, és a WPA/WPA2-PSK között?"
Az előbbi céges környezetre van kifejlesztve használatához szükség van radius szerverre, bonyolult a használata. A PSK -hoz viszont elég egy jelszó és kész.
"Mi az a port?"
Az IP címek után biggyesztik, hogy a hálózati szemegeseknek könnyebb legyen beazonosítani, melyik szolgáltatáshoz tartozik az adott adat csomag. Csak speciális esetekbe kell babrálni.
"Mi a mask? (ez is valami ip-cím féleség, csomó 255 van benne)"
Alhálózati maszk.
Ezt nem lehet két mondatban elmagyarázni főleg hálózati ismeret nélkül. De itt elég jól elmondják:
Kisebb néhány tucat gépből álló hálózatok esetén ezt sem kell babrálni illetve megváltoztatni az alapértelmezett értékről.
"Mi a MAC?"
A hálózati eszközök fizikai címe. Soha nem változik meg.
"Amikor beléptem ebbe a 192.168.0.1-be, mindenhol találtam különböző ip-címeket (legalább 10 félét, csak nagyon hasonlítanak egymásra), pl. az egyiknek .232 a vége, a másiknak .195
Miért van szükség ennyi címre? "
A hálózati forgalomban résztvevő minden eszköznek IP címre van szüksége. Mivel hogy pontosan nem írtad hol láttad, így nem tudok bővebb infót adni.
Mi a DNS? (azon kívül, hogy dezoxiribonukleinsav)
Domain Name Server (Domén Név Szerver) IP címeket párosít domain nevekhez. Ha belegondolsz szopás lenne, ha a facebook.com helyett ezt kéne a böngésző címsorába írni: 173.252.110.27 Előbbit kicsit könnyebb megjegyezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!