Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Néhány kérdés WiFi-vel kapcsol...

Néhány kérdés WiFi-vel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

FIGYELEM!!! UTÁNANÉZTEM GOOGLE-N, CSAK AMIKET KIDOB, AZ NEKEM KÍNAIUL HANGZIK, ÚGYHOGY MEGKÉREK MINDENKIT, HOGY NE EMIATT SZÍVASSON! ÉN MEGTETTEM, AMIT TUDTAM.

KÖSZÖNÖM.

Mi a különbség a sima WPA/WPA2, és a WPA/WPA2-PSK között?

Mi az a port?

Mi a mask? (ez is valami ip-cím féleség, csomó 255 van benne)

Mi a MAC?

Amikor beléptem ebbe a 192.168.0.1-be, mindenhol találtam különböző ip-címeket (legalább 10 félét, csak nagyon hasonlítanak egymásra), pl. az egyiknek .232 a vége, a másiknak .195

Miért van szükség ennyi címre?

Mi a DNS? (azon kívül, hogy dezoxiribonukleinsav)

2013. ápr. 5. 23:32
 1/2 P.O.C. ***** válasza:

Nem vagyok én se magasan képzett hálózati szakember (aki amúgy szintén csak kínaiul beszélne veled), de a teljesség igénye nélkül elmondom:

"Mi a különbség a sima WPA/WPA2, és a WPA/WPA2-PSK között?"

Az előbbi céges környezetre van kifejlesztve használatához szükség van radius szerverre, bonyolult a használata. A PSK -hoz viszont elég egy jelszó és kész.

"Mi az a port?"

Az IP címek után biggyesztik, hogy a hálózati szemegeseknek könnyebb legyen beazonosítani, melyik szolgáltatáshoz tartozik az adott adat csomag. Csak speciális esetekbe kell babrálni.

"Mi a mask? (ez is valami ip-cím féleség, csomó 255 van benne)"

Alhálózati maszk.

Ezt nem lehet két mondatban elmagyarázni főleg hálózati ismeret nélkül. De itt elég jól elmondják:

[link]

Kisebb néhány tucat gépből álló hálózatok esetén ezt sem kell babrálni illetve megváltoztatni az alapértelmezett értékről.

"Mi a MAC?"

A hálózati eszközök fizikai címe. Soha nem változik meg.

"Amikor beléptem ebbe a 192.168.0.1-be, mindenhol találtam különböző ip-címeket (legalább 10 félét, csak nagyon hasonlítanak egymásra), pl. az egyiknek .232 a vége, a másiknak .195

Miért van szükség ennyi címre? "

A hálózati forgalomban résztvevő minden eszköznek IP címre van szüksége. Mivel hogy pontosan nem írtad hol láttad, így nem tudok bővebb infót adni.

Mi a DNS? (azon kívül, hogy dezoxiribonukleinsav)

Domain Name Server (Domén Név Szerver) IP címeket párosít domain nevekhez. Ha belegondolsz szopás lenne, ha a facebook.com helyett ezt kéne a böngésző címsorába írni: 173.252.110.27 Előbbit kicsit könnyebb megjegyezni.

2013. ápr. 6. 15:14
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Nagyon sokat segítettél.
2013. ápr. 6. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!