Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi lehet a baja a routernek?

Mi lehet a baja a routernek?

Figyelt kérdés
Kb 1 hónappal ezelőtt el kezdett mindenkit ledobálni úgy 5 percenként. Hálózat van, csak internet nincs. A modemmel, és a szolgáltatással nincs gond, egy gép, ami vezetékesen van rákötve, ott stabil a net. Szóval mikor először el kezdte, lett állítgatva, lejebb lett véve a biztonság is, és jól működött. De most ezt a hibát ismét elkezdte. A router egy régebbi linksys, pontosan nem tudom. Évek óta jól működött.

2013. márc. 21. 03:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Mi az hogy le lett véve a biztonság?

1. Állítsd át a csatornát olyanra ami nincs a környéken használatban. Van program ami kiírja a környező wifi routereket milyen csatornán használják és állítsd olyanra pl. 5-ös amit más nem használ. pl, netstumbler, wifi analyzer, stb.

2. A kimenő teljesítményt tedd akkorára ami a lakás/ház lefedettségéhez optimális.

3. Biztonságnak állíts be WPA-AES-t, új jelszót adj meg és ne a "kutyád nevét".

4. WPS-t kapcsold ki.

5. Frissíts firmware-t, kb. ez az első amit meg kéne tegyél.

6. Ha valaki "támadja" a routered, speciális szoftverrel arra kényszeríti a csatlakozó eszközöket, hogy lecsatlakozzanak, akkor nem tehetsz semmit. Erre kevés az esély, de előfordulhat.

2013. márc. 21. 03:10
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálom.
2013. márc. 21. 03:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Amúgy egy picike faluban lakunk, idősek laknak nagyrészben, senki nem lopja, lophatja a netet, csak egy jelszóval van védve.
2013. márc. 21. 03:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Minden ami működik, az el is romolhat.
2013. márc. 21. 04:20
 5/5 anonim ***** válasza:
nekem is van egy régi linksys WRT54G wifi-s routerem. 1-2 éve azt produkálja, hogy be van rajta állítva a MAC-cím szűrés és titkosítás is, ennek ellenére bárki bármikor fel tud rá csatlakozni. reseteltem (soft, hard), frissítettem a firmware-ét is párszor, szinte az összeset kipróbáltam, és semmi. max 1-2napot működött mindig. már nem tudtam vele mit kezdeni, max ha nem használtuk, kikapcsoltam rajta a wifit. le fogom cserélni a bánatba egy tp-link-re (4-5k-ért már lehet kapni)
2013. márc. 21. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!