Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Sávszélesség kiosztása,...

Sávszélesség kiosztása, korlátozása Edimax br-6104k routeren?

Figyelt kérdés
A problémám az lennem, hogy amióta beüzemeltem a fenn emlitett edimax routerem, az előtte megszokott 3-4 mb/s helyett 500-600kb/s -el töltök maximum mindent.. Eddig a net közvetlen volt az én gépemre kötve, mostanság üzemeltem be a routert, melyre az enyémen kivűl megy még 1 gép és egy xbox360. Gondolom a router automatikusan elosztja a sávszélességet, de ez igy is kevés, ráadásul ha nem megy se a másik gép se a box, akkor is ennyi a max letöltésem nem lesz több. Ezt be lehet valahogy állitani, hogy az én gépem élvezzen elsőbbséget letöltésekben, és a másik 2 kissebb sávszélességet kapjon?

2013. márc. 17. 17:28
 1/4 P.O.C. ***** válasza:

Nem állítás kérdése. Ez a router egy elavult f*s, ennyit bír és kész, utoljára több mint 10 éve forgalmazták ezt a típust. Akkor még nem nagyon lehetett 5 Mbps -os csomagoknál nagyobbat bekötni egyik szolgáltatónál se, és routereket is ennek megfelelően tervezték. Akkor még jó volt, de a mára már erősen hagy kívánnivalót maga után.

Az a megoldás, hogy be kell újítani egy korszerűbb típusa, 5 eFt körül már nagyon jók vannak.

2013. márc. 17. 19:14
 2/4 A kérdező kommentje:
hát igen sajnos nem egy mai darab már... tudsz esetleg 5-6 max 7 ezer ft-ig ajánlani egy jót?
2013. márc. 18. 11:33
 3/4 P.O.C. ***** válasza:

A TP-Link TL-WR841 -es sorozat ideális választás. Remek az ár/érték aránya. Elég erős hardveresen, megbirkózik akár egy 80-90 Mbps -os netcsomaggal is. Támogatja a ma népszerű technológiákat, pl. 300 Mbps MIMO N Wi-Fi.

Fix antennás:

[link]

Cserélhető antennás:

[link]

Csak sima vezetékes routert igazából nem nagyon tudok ajánlani, mert már nem nagyon lehet kapni egy normálisat. Amik vannak, azok nagyon drágák nem igazán SOHO piacra gyártják őket, az olcsóbbak meg már nagyon elavult típusok.

Ha abszolút nem kell most Wi-Fi, legfeljebb kikapcsolod rajta és használod sima vezetékesként. De amúgy biztos nem sokáig marad így, már lassan a kenyérpirítóba is raknak Wi-Fi adaptert.

2013. márc. 18. 18:27
 4/4 A kérdező kommentje:
Tökéletes, és mindenképp wifiset vennék ha veszek újat. Az ára is tetszik, köszi akkor ilyet fogok venni! Egy másik kérdésem lenne még nem tudom mennyire értesz az xboxhoz.. Kaptam a boxhoz egy ilyen "wireless networking adaptert" [link] .. a kérdés az lenne hogy akkor et majd fogom tudni használni ezzel a routerrel amit ajánlottál? Magyarán akkor nem fog kelleni 10méteres utp kábel a szoba egyik felétől a másikig mert ez venni fogja a wifi jelet?:D Nem nagyon értek a wifihez..
2013. márc. 18. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!