Mekkora az ideális Internet mérete? Azaz hány Mb/sec? Nektek mekkora netetek van?
Az országos átlag 10 Mbps letöltés körül van.
Böngészéshez ennyi elég is. Torrentnél inkább a feltöltés számít, de ha a letöltést nézed akkor pár tíz Mbps csak gyorsíthat a letöltésen.
Nekem 30/3 van, és nem látom értelmét nagyobbra váltani. Az, hogy egy sorozatepizód 2 percen belül vagy 30 másodpercen belül ér le már nem jelent (nekem) akkora különbséget, hogy csak azért drágább netet fizessek.
Ha mondjuk valamit azonnal akarsz nézni, és nem mindegy hogy 5 percen belül vagy 20 percen felül ér le, az már lehet kényelmetlen. Ha a 10 Mbps-ot nézed, akkor egy 175 vagy 350 MiB-os anyag 2,5 és 5 perc alatt ér le. Egy 700 MiB-os film is még 10 perc alatt ha a legjobb esetet nézed.
Ha úgy gondolod hogy ez neked még kényelmes, akkor a 10 Mbps környéki csomagok is elégnek bizonyulhatnak. És innen ki lehet indulni mindkét irányba gyorsaság és ár szerint.
Nekem 30/5 Mbites netem van: [link]
3000 Ft-ot fizetek érte havonta a T-Home-nál. Már gondolkoztam az egyel nagyobb csomagra váltáson de mivel a feltöltés ott is 5 Mbit és a letöltésnél ilyen sebességnél már nincs eget verő különbség a 30 és az 50 Mbit között ezért nem váltottam.
Köszönöm az idáig érkezett válaszokat!
Az 1. válaszadó korrekten leírt mindent, és így legalább sokkal világosabb minden a fejemben! Ez a 10 Mb/sos verzió nagyon jól hangzik, könnyen lehet hogy megpróbálok arra hangolódni. Nekem annyira nem számítanak hogy mennyire gyorsan jönnek le dolgok. Számomra az is megfelel ha 1 óra alatt jön le egy 700 megás film. Talán az még árban is megfelelő, utána is fogok nézni milyen árban ajánlják a szolgáltatók!
A 2. válaszadótól kérdezném, hogy ez a 20/10 mit is takar, mivel nem értek hozzá. És a szolgáltatód nevét is megírhatnád hozzá!
A 3.-4. válaszadónak: Megnézem, hogy kb milyen árkülönbség lehet az 5 megás és a 10 megás között. Nálam is 2 gép megy a netről, az 1ik csak alap internetezésre van, a notebook meg a torrentre és netezésre.
Az 5. válaszadónak: Viszonyítás alaphoz képest, ha a 30 megásért fizetsz 3ezret akkor gondolom a 10 megás ami nekem már elég lenne nem lehet olyan drága! Megérdeklődöm a dolgokat a szolgáltatómnál és a végén majd csak elválik, hogy mi is lesz ebből az egészből!
digi
és a letöltés 20 megabit
a feltöltés pedig 10 megabit
és nem csak papíron hanem a valóságban is:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!