Milyen router-t vegyek 20 Mbit/s-os internethez?
Csak megerősíteni tudom az előttem hozzászólót.
Én pont ezt a típust használom.
Bár 100Mbit/s-ot sajnos nem tudja hozni (teszteltem, 70 fölé nem ment, lan-on tesztelve)ettől függetlenül jó kis router.
Nem, nem tudja. Wi-fi-n az 54Mbps az elméleti maximum amit a legjobb esetben elérhetne a hálózaton.
Tapasztalatból mondom, nekünk is Netmánia M van és a wi-fi-s gépek max 1,6-1,7Mb/s érnek el, míg a vezetékesek elérik a 2,5-öt is.
De ezzel nem lehet mit csinálni, egy 54mbps wi-fi ennyire képes.
Persze minden attól függ mennyire szükséges neked, hogy ki tudd használni a teljes sávszélességet. Ha sokat töltesz le és számít, hogy gyorsan érjen le az adat, akkor vezetékkel kösd össze a routert és a gépet. Feltöltéshez meg még inkább ajánlott vezeték használata.
De ha ragaszkodsz a wi-fi-hez akkor 30-40 ezer (vagy olcsóbban is, nem néztem) forintokért már kapható olyan router ami akár(ideális esetben) 300-900 Mbps-t is elérhet vezeték nélküli hálózaton. Ehhez persze a router mellé kelleni fog egy wi-fi kártya is ami szintén támogatja az elérni kívánt adatátviteli sebességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!