Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » T-Home Szereld Magad csomag....

T-Home Szereld Magad csomag. Hogyan hozzam működésbe az internetet? Felpontozlak!

Figyelt kérdés
Ismerősöm 30 Mbites T-Home netre fizetett elő és egy úgynevezett Szereld Magad csomagba kérte ( Mivel így 1.500Ft-al olcsóbb a havidíj ). Jelenleg annyi van itt hogy a telefon póznáról bejön egy UTP CAT5e kábel ami a padlásról egészen a lakásig jön és a lakásba ez a CAT5e kábel belemegy egy dobozba és abból a dobozból meg kijön egy RJ-11 csatlakozóval ellátott kábel. Most akkor ezzel mit is kell csinálni? A routerbe bedugni?

2012. dec. 2. 19:25
 1/4 anonim ***** válasza:

hqa vezetékes telefon vonalára akarsz telepítni ADSL modem-et.

1. kell egy szűrő aminek van egy bemenete ahova az RJ-11 dugós kábel megy, és van 2 kimenete, amiből az egyik az ADSL modebe megy (IN), a másik a telefonokhoz.

majd az ADSL modemből kimenő (OUT) kábelt kell, (ha több PC-re akarod osztani a NET-et) a routerbe vezetni.

2012. dec. 2. 20:25
 2/4 A kérdező kommentje:
Nincs vezetékes telefon csak net meg IPTV de az IPTV vevőegységét holnap hozzák ki.
2012. dec. 2. 20:35
 3/4 Nadetényleg ***** válasza:

Akkor egyszerű lesz, a kábelt egyszerűen a routerbe kell dugni, mert olyan routert ad a T, amelyikbe bele van építve a modem. A routerből ez egyik UTP kábel az IPTV beltéri egységbe megy, a másik a számítógépbe. Jellemzően wifit is tud a router, meg fogod kapni a belépési adatokat és tudod majd állítani.

Ja, erősen kétlem, hogy az IPTV beltéri egységet nem állítja be a szerelő, ilyent még nem hallottam, bár ki tudja.

Kérlek írd meg a tapasztalatodat itt.

2012. dec. 3. 22:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Sikerült beállítani :) ZTE ZXV10 H201L modem-router egyben cuccom van ( virágos retikül kinézete van ). A telefonkábelt bedugtam a LINE feliratú csatlakozóba, a gépet bedugtam az egyik LAN portba. Felhívtam a T-Home-ot hogy aktiválják a netet. Aktiválás után a modem letöltötte a szoftvert és a megfelelő beállításokat majd működött a net :) Az IPTV vevőegységét meg valóban a szerelő állította be :) Az internet sebessége is tökéletes: [link] A 30 Mbit-től egy kicsit elmarad de nem vészes. Az előző netemhez képest ez is kész felüdülés.
2012. dec. 5. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!