Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Üdv: a kérdésem: Távoli...

Polymath kérdése:

Üdv: a kérdésem: Távoli szomszédtól veszem a wifi jelet egy TL-WN321G USB adapterrel, ezt szeretném gépen keresztül a TL-WR542G ruter wifijén továbbittani, hogyan kell?

Figyelt kérdés
erre azért van szükség mivel a wifi jel csak egy 30cm részen fogható, és szeretném ha a mobilom is tudna kapcsolódni, ami alap esetben nem is látja a gyenge jel miatt, csak a fent írt eszközökkel megvalósítható megoldások érdekelnek, THX

#internet #router #wifi #jel továbbitás
2012. nov. 8. 11:54
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Ok köszi, próbálom mindjárt csak össze dobom a configot előbb ..
2012. nov. 8. 16:10
 12/21 Topmad ***** válasza:

Ha ez nem menne, akkor vedd ki mind2ből a megosztást. Nyomd le a control-t, és jelöld ki a kettőt, utána jobb klikk és "Hídkapcsolat". Ez utóbbit W7-ben tudtam csinálni, ez a következő ötletem. Valamelyiknek mennie kéne...

Üdv:

2012. nov. 8. 16:26
 13/21 A kérdező kommentje:
Üdv közbe szívatás volt mert el romlott a tápja a routernak az volt idő míg rá jöttem hogy meg hibbant, javítása már gyorsan ment :) szóval a hidat meg csináltam és a gépen van net és él a helyi hálózat is, de a router nem adja ki a wifin a netet, a mobil kapcsolodik csak nincs net ? mi lehet a hiba még
2012. nov. 8. 18:24
 14/21 Topmad ***** válasza:

Valószínűleg a routeren még be kell állítani, hogy Access point-ként viselkedjen.

Enable Wireless radio a wireless fülön, és lehet, hogy a bridge módot is be kell kapcsolni.

Üdv:

2012. nov. 8. 18:33
 15/21 Topmad ***** válasza:

Bocsi, nem olvastam végig rendesen az előző üzeneted.

Ha már a mobil rá tudott menni, akkor már félig sínen vagy! Az a baj ugye, h a telefon nem tölti be a weboldalakat. Lehet, hogy DNS probléma van még. DHCP disable-en van?

Azt nem tudod megnézni, hogy a telefon milyen IP-t kap, ha kap egyáltalán?

Üdv:

2012. nov. 8. 18:39
 16/21 A kérdező kommentje:
na már össze kavarodtam, mikor odáig jutottam hogy van híd van helyi hálózat akkor a wifi kapcsolódik csak épp ki írja hogy nincs kapcsolat, azt sem igazán értem hogy a router hogy adná tovább wifin ha nem is a wan portba van dugva a kanoc, vagy erre van a bridge a setupjába? de ha azt be kapcsolom akkor nem csatlakozik a wifire phh, na ennek holnap ismét neki indulok :)
2012. nov. 8. 20:51
 17/21 Topmad ***** válasza:

Nálunk 3 wifi router van, de előttük van egy komoly tűzfal, ami két különböző internet "vonalat" kezel. Ez oszt DHCP-t, mind3 wifi router fix IP-re van állítva, és mind3nak a LAN portába megy a kanóc, mert tulajdonképp wireless SWITCH-ként működnek ilyenkor. A nagy tűzfal kiküldi nekik LAN-on a netet, és ők meg kidobják a levegőbe a jelet. Persze WPA2 titkosítással.

Ez neked is jó lesz így, bridge mód valószínűleg tényleg nem kell a routeren.

Nincs lehetőséged rádugni egy laptopot vagy másik gépet arra kanócra, ami a PC-ből a routerbe menne? Egy ipconfig /all -al meg lehetne nézni, hogy pontosan mit is ad át a PC a routernek. Lehet, hogy valami IP vagy DNS probléma van csak, és a router azért nem kapja meg a netet.

Tudod ping-elni a routert? Fel tudnád vázolni, hogy melyik eszközön milyen IP-k vannak?

ÜDv:

2012. nov. 9. 08:38
 18/21 Topmad ***** válasza:

Ha nagyon nem akar menni, akkor próbáld meg WAN-ba dugni.

De így a következő beállításokat kell végrehajtani:

Ethernet kártyára állíts be fix IP-t:

192.168.x.x(sztem azonos tartományban legyen, mint a Wifi stick ip)

MAsk: 255.255.255.0

Átjáró: A WiFi stick IP-je

DNS1: amit a géped megkap

DNS2: amit a géped megkap

A Router WAN beállításában:

Static IP cím:

Az az IP, amit a hálókártyának beállítottál fix-re

MAsk: ami a hálókártyán

Átjáró: ami a hálókártyán

DNS1: ami a hálókártyán

DNS2: ami a hálókártyán

LAN fülön pedig csinálj egy új tartományt:

IP: 192.168.10.1 mondjuk, lényeg, hogy ne egyezzen a másik router által osztott tartománnyal.

DHCP-t pedig akkor kapcsold be.

Üdv:

2012. nov. 9. 10:07
 19/21 A kérdező kommentje:
Üdv: Kis megélhetési problémák elvontak a dologtól. de végül meg oldottam, a gond az volt hogy a netet megosztó gépen a tűzfalat ki kellett kapcsolni, és akkor meg jelent, routerben ki-kapcs a dhcp-t és a gépen csak simán meg osztottam a kapcsolatot és fix ip címet adtam..
2012. nov. 14. 08:31
 20/21 Topmad ***** válasza:

Áhá, most már ezt is tudjuk! :) Már azt hittem amúgy, hogy elvesztél valamelyik kanyarban, de lényeg, hogy sikerült! :) Köszönöm az információkat!

Most már okostelefonon is békésen tudsz netezni a kanapéból! :)

Üdv:

2012. nov. 14. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!