Üdv: a kérdésem: Távoli szomszédtól veszem a wifi jelet egy TL-WN321G USB adapterrel, ezt szeretném gépen keresztül a TL-WR542G ruter wifijén továbbittani, hogyan kell?
Ha ez nem menne, akkor vedd ki mind2ből a megosztást. Nyomd le a control-t, és jelöld ki a kettőt, utána jobb klikk és "Hídkapcsolat". Ez utóbbit W7-ben tudtam csinálni, ez a következő ötletem. Valamelyiknek mennie kéne...
Üdv:
Valószínűleg a routeren még be kell állítani, hogy Access point-ként viselkedjen.
Enable Wireless radio a wireless fülön, és lehet, hogy a bridge módot is be kell kapcsolni.
Üdv:
Bocsi, nem olvastam végig rendesen az előző üzeneted.
Ha már a mobil rá tudott menni, akkor már félig sínen vagy! Az a baj ugye, h a telefon nem tölti be a weboldalakat. Lehet, hogy DNS probléma van még. DHCP disable-en van?
Azt nem tudod megnézni, hogy a telefon milyen IP-t kap, ha kap egyáltalán?
Üdv:
Nálunk 3 wifi router van, de előttük van egy komoly tűzfal, ami két különböző internet "vonalat" kezel. Ez oszt DHCP-t, mind3 wifi router fix IP-re van állítva, és mind3nak a LAN portába megy a kanóc, mert tulajdonképp wireless SWITCH-ként működnek ilyenkor. A nagy tűzfal kiküldi nekik LAN-on a netet, és ők meg kidobják a levegőbe a jelet. Persze WPA2 titkosítással.
Ez neked is jó lesz így, bridge mód valószínűleg tényleg nem kell a routeren.
Nincs lehetőséged rádugni egy laptopot vagy másik gépet arra kanócra, ami a PC-ből a routerbe menne? Egy ipconfig /all -al meg lehetne nézni, hogy pontosan mit is ad át a PC a routernek. Lehet, hogy valami IP vagy DNS probléma van csak, és a router azért nem kapja meg a netet.
Tudod ping-elni a routert? Fel tudnád vázolni, hogy melyik eszközön milyen IP-k vannak?
ÜDv:
Ha nagyon nem akar menni, akkor próbáld meg WAN-ba dugni.
De így a következő beállításokat kell végrehajtani:
Ethernet kártyára állíts be fix IP-t:
192.168.x.x(sztem azonos tartományban legyen, mint a Wifi stick ip)
MAsk: 255.255.255.0
Átjáró: A WiFi stick IP-je
DNS1: amit a géped megkap
DNS2: amit a géped megkap
A Router WAN beállításában:
Static IP cím:
Az az IP, amit a hálókártyának beállítottál fix-re
MAsk: ami a hálókártyán
Átjáró: ami a hálókártyán
DNS1: ami a hálókártyán
DNS2: ami a hálókártyán
LAN fülön pedig csinálj egy új tartományt:
IP: 192.168.10.1 mondjuk, lényeg, hogy ne egyezzen a másik router által osztott tartománnyal.
DHCP-t pedig akkor kapcsold be.
Üdv:
Áhá, most már ezt is tudjuk! :) Már azt hittem amúgy, hogy elvesztél valamelyik kanyarban, de lényeg, hogy sikerült! :) Köszönöm az információkat!
Most már okostelefonon is békésen tudsz netezni a kanapéból! :)
Üdv:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!