Üdv: a kérdésem: Távoli szomszédtól veszem a wifi jelet egy TL-WN321G USB adapterrel, ezt szeretném gépen keresztül a TL-WR542G ruter wifijén továbbittani, hogyan kell?
Szia!
Elvileg a routerben Wireless settings alatt van egy "Enable bridges" pipálható négyzet, azt kell pippantani. Viszont ahhoz, hogy rákapcsolódjon a másik routerre (Access Point), kellene a másik eszköz MAC adresse, amit neked be kell adnod a routeredbe, hogy tudja melyik hálózatot erősítse.
Ha pipálod, akkor fejön 6 db kitölthető sor, az elsőbe beírod a MAC adress-t (valószínűleg :-vel, vagy ;-vel elválasztva, nem pedig -(kötőjel)-el. Ezt a másik routeren is meg kell csinálni a te eszközöd MAC-adress-ével is.
Ha nincs megegyezés a netről kettőtök között, akkor kemény csata lesz! :)
Üdv:
Akkor ha be állítom a routereket ahogy írod, akkor az ő gépe ugyan úgy fog tovább működni? nem kell semmit állítani?
Az alábbi kommenthez már így is erősített az antenna!
Elvileg az is Access Point marad, és lehet hozzá csatlakozni. Bevallom, hogy én még nem csináltam ilyet, de szerintem nem lesz gond.
Mindenesetre az ő routerének a mostani configját mentsétek le (backup), hogy ha valami nem megy, akkor vissza lehessen tölteni, nehogy neki se legyen a végén nete. :)
Szomszédnak milyen routere van? Annak is tudnia kell a Bridge mode-ot...
ÜDv:
Akkor neked igazából nem is az kell, amit meg akarsz valósítani, hanem van rá sokkal egyszerűbb megoldás: range extendernek hívják.
Ha a szomszédod is TP-Linket használ, akkor ezeket nézd meg:
Szerintem meg lehet. Próbáld így:
Először menj bele a routerbe, lődd ki a DHCP-t és adj neki egy fix IP-t abból a tartományól, amit most is használ a géped. (Ha a géped 192.168.1.10, akkor a fix LAN(static IP) legyen ...1.11)
Ha ez megvan akkor menj bele a hálózat --> jobb klikk --> tulajdonságok. Ott látnod kell a két kapcsolatot. Egyik a Wifi stick, a másik az ethernet kábel, amire a router van dugva (LAN to LAN). Jobb klikk rajtuk, megosztás fülön engedélyezés mind2-nél. A Wifi stick-nél válaszd ki a helyi hálózatot (amin a router lóg).
Ez az én ötletem. Itt találsz még tippeket:
Üdv:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!