Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Az öcsém folyamatosan torrente...

Az öcsém folyamatosan torrentezik és így nekem használhatatlan lesz a neté. Mit tudnék csinálni?

Figyelt kérdés
TL-WR741ND routerünk van és 25 Mbites Invitel netünk. Az öcsém folyamatosan, éjjel-nappal torrentezik max sebességgel és így nekem használhatatlanul lassú a netem. Egy oldalt nem tudok normálisan megnyitni. Azt csináltam eddig hogy beléptem a router kezelőfelületébe és a Wi-Fi-t 802.11b-re állítottam ami ugye max 11 Mbitet tud és megváltoztattam a router kezelőjének a jelszavát hogy ne tudja visszaállítani. Erre fel meg fogott egy 15 méteres kanócot és mindenen keresztül kasul elvezette a szobájába. Hogyan tudnám neki lekorlátozni úgy a sebességét hogy nem tudja visszaállítani?

2012. nov. 7. 15:34
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ráadásul hétvégén mindig áthívja a haverjait akik szinzén az általam fizetett neten szoktak a Marketből mindenféle sz@r-t letölteni. A múlt hónapba forgalmazott adat fél tera volt ami részemről kb 10-20 GB.
2012. nov. 7. 16:54
 12/16 anonim ***** válasza:

Húzd ki a kötelet égesd el és használd ki a jogot ne mond neki hogy ezt én fizetem tehát neked semmi jogod mert azért az öcséd csak az öcséd. De ez a rész hogy még át is hívja a haverjait mint egy ingyenélő fél terebájt (500GB) aztán neked ők miattuk fogy mindened, akkor mond meg hogy ez nem működik és ne engedd mindent vess be amit csak tudsz.

Úgy látom a kérdezőnek ahhoz hogy megtudja akadáloyzni ezt, kell néhány jó tanács tehát adjatok ne egy jó pár tanácst pls kérlek!

2012. nov. 7. 17:27
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

te vagy a nagyobb, ne hogy mar ocsed szivatna

a kanocot folvagod darabokra, es ordibalva elmagyarazod a net a tied, ha kell neki is ingyen akkor tegye meg amire kered,

ocsemmel is volt hasonlo eset, csak nem net miatt, miutan kiordibaltam a tudomet felfogta hogy mit szabad es mit nem

2012. nov. 7. 17:47
 14/16 anonim ***** válasza:

Az ordibálóssal értek egyet. Tahó egy módszernek tűnhet, de ha kevered a kábeldarabolós javaslattal, akkor garantált a siker!

Hajrá és majd számolj be! :)

G.

2012. nov. 7. 18:38
 15/16 anonim ***** válasza:

Ha a te pénzed akkor mindjárt más, akkor fogod és kiveszed a kábelt tőle, és onnantól b@szhatja, vagy szimplán lehúzod a routert, és akkor közvetlenül csak te kapod a netet.

1-2 hétid a közelébe se engedd a cuccnak, majd utána mondd meg h mik a feltételek, ha nem tetszik neki akkor fizessen saját netet.

Esetleg megoldás lehet, ha a routert be tudod rakni asztali fiókba ami mondjuk kulccsal zárható, akkor nem tudja resetelni sem.

2012. nov. 7. 18:38
 16/16 A kérdező kommentje:
Kb másfél órán át üvöltöztem az öcsémmel. A kanócot nem akarom feldarabolni mert bármikor jól jöhet még az de most kiszedtem a routert és a modemet beraktam a szobámba amiből én kapom közvetlen a netet. 1 hétig tuti hogy így lesz most. Most szerinte én vagyok a legrosszabb ember a Földön de nem érdekel. Annyival beszállt a netbe ős is hogy 5000Ft-ért megvette a router mivel nekem nem lett volna szükségem routerre csak neki kellet hogy ő is tudja használni. Persze a routert nem raktam be a szobámba csak a modemet. A router odaadtam neki. Jelenleg a szüleink mobilnetjén próbál torrentezni több kevesebb sikerrel mivel nem tud vele feltölteni mert nincs nyitva valami port de ez már nem az én gondom.
2012. nov. 7. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!