Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lassú az internetem a T-Home-n...

Lassú az internetem a T-Home-nál. Ugyan 5megás DSL alapért fizetek, de ebből csak kettő jön át, és ez már nem elég gyors; hiába van meg a garantált 1 mbit/s, ez így mégsem lesz jó. Mit lehet ezzel csinálni?

Figyelt kérdés

Falu szélén lakok, heves megyében ahol csak dsl hálózat van kiépítve. a faluban így dsl-ben 15megát bírnak áthozni max, de mivel távol vagyok a központtól, így még az 5 sem jön át, holott azt mondta a nő, hogy a 15 adható az utcánkban. Felhívom a thome ügyf-szolgálatot, az első muki mondta hogy húzzam ki a routert, és modemről mérjek rá, de így is csak 2,1 mega volt. ezután ahogy mondta, felhívtam őket ismét, és egy kevésbé segítőkész, számítóbb helpdeskes vette föl, aki , miután nem tudta a vonalvizsgálatot lefuttatni, azt mondta hogy ha 15megásért fizetnék, lehet hogy több jönne át!!! Nade kérem! hát ha többet fizetek, megnő a vonal minősége?? Ez mekkora számítóság... mikor hangot adtam nem alaptalan gyanakvásomnak, óvatosabban fogalmazott, és már nem is ajánlotta a 15megás netet,"hátha" mégsem jönne át abból a garantált 5mega. 35perc beszélgetés után most itt vagyok egy országban, ahol 10gigás GÉANT üvegszálas gerinchálózat van, ebből 1 giga a telekomhoz ágazik, és mégsem képesek ebből az egy gigából dsl-en kihozni 5 megát? Végül kértem a fickótól, hogy summázza a lehetőségeket,az eredmény : nincs kiépítve kábelnetes hálózat, és vagy jó 20évig nem is lesz semmiféle újítás, tehát ez a legjobb, amit tudnak itt adni, bármilyen csomagért is fizetek.

Tanácstalan vagyok, mindenből a T-hez szerződtem (hármas csomag, mobil kedvezmények, minden elveszik ha átmennék, és 2év hűség is aktív.)

2012. aug. 29. 12:08
 1/2 anonim ***** válasza:

" hiába van meg a garantált 1 mbit/s, ez így mégsem lesz jó. "

de,jó lesz,

ha megvan a garantált,akkor megvan,

kezdhetsz hozzászokni,hogy ez marad is ,

2012. aug. 29. 13:06
 2/2 anonim ***** válasza:
69%

Ne így van. Nem szerződésszerű, hogyha a szolgáltató 5 megát hirdet, és ezt a sebességet soha nem is közelíti, mindig csak a garantált közelében marad. A garantáltnak az a lényege, hogy az alá nem csökkenhet a sebesség.

Ezzel az erővel hirdethetnének 100 megás netet 5 megás garantálttal egy olyan hálózaton, ahol 10 a max. Hisz a garantált megvan.

Szóval mindenképp megér egy NMHH vizsgálatot és fogyasztóvédelmet is, ha a szolgáltató nem lép. Emellett én folyamatosan dobálnám nekik a hibajegyet addig, amíg meg nem oldják.

2012. aug. 29. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!