Némely szülő miért döntött úgy hogy nem tanulja meg a számítógép, internet használatát?
Mért nem tv-zik valaki?
mért nem olvas könyveket?
mért nem jár túrázni?
stb stb...
(én tehát nem értem a kérdést válaszokba bele olvastam hajszálnyit, kapálás az tetszik:) )
(Ja és még kimaradt hogy valaki mobilt/telefont sen használ mért nem? mert ez pl elég lényeges a kérdéd szempontjából)
persze értem okokat vársz de ezeknek ezernyi oka lehet
szóval ez nem egy megválaszolható kérdés ilyen téma ténleg inkább Forumokra való ahol elehet beszélgetni ilyenekröl
A kapálás miért lenne ide jó példa. Az egy nehéz, fárasztó és unalmas munka, nem kérdés, hogy miért nem szereti valaki csinálni.(volt benne részem, nehogy megmagyarázza valaki, hogy az jó)
Érdekes oldalakat olvasgatni pedig kellemes kikapcsolódás, ami hasznos is lehet. Ehhez pedig csak a böngészőt kell elindítani, nem kell éveket tanulni hozzá. Én édesanyámat próbáltam bevezetni ebbe a kimeríthetetlen forrásba, de sikertelenül. Olvasgat újságokat, szóval az érdeklődése megvan, de a géptől szinte fél, nem is erőltettem egy idő után. Nyugdíjas már, ideje is volna, azt hittem "ráharap" a dologra. Lehet én csináltam rosszul.......
Szerintem ez nem korosztály függő csupán érdeklődés/megszokás kérdése.40 fölött ugyanúgy érdekelnek a játékok mint a fiatalokat én tanítom a gyerekeimet a mélyebb dolgokra amit nem tanítanak a suliban.Lényegében az apámat könnyedén rávettem 65 évesen az internet használatára anyum viszont nem kedveli.Ez a kettősség jellemzi a mai embereket.Én anno még C64-en kezdtem és végigéltem az evolúciót a mai gamer pc-k ig.
Sajnálattal tapasztalom hogy a mai fiataloknak lila f..juk sincs hogy mi történik egy egyszerű klikkeléskor mivel soha nem kellett beírunk a parancssorok hadát a grafikus felület miatt.Lehet hogy ez így van jól mert így vizuálisan gyorsabban tanulnak de rengeteg hátránya is van.Visszatérve a témához nem mindenkit érdekel a pc az idősebbek irányában eltolódva negatív értelemben úgy ahogyan nagyanyáink is bíztak inkább a kapába mint a traktorba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!