Némely szülő miért döntött úgy hogy nem tanulja meg a számítógép, internet használatát?
Némely ember miért dönt úgy hogy nem tanul meg angolul? Talán mert nem érdekli-nehéznek találja -megvolt eddig is nélküle-nem érti....
Millió oka lehet de általában bizonyos kor után félnek az ujjtól és ragaszkodnak a régihez.
Ha megmutatod neki(k) hogy sok olyan dolog van benne ami érdekli és fokozatosan bevezeted a rejtelmeibe akkor talán megtanulja.Ne feledd nem régóta van PC és NET nekik ez idegen.
Persze,érthető,de sok szülő él az internet lehetőségével vagy a munkahelye miatt volt fontos megtanulnia vagy csak
úgy mert bármikor hasznát veheti. Igaz vannak azok a kategória szülők akiknek a munkájuk mondjuk külföldön van pl. 2 hetes vagy 1 hónapos váltásokban és ott nincs számítógép így internet se és ezért. Vagy egyszerűen a családjával foglalkozik,mondjuk van a háznál kisgyerek aki minden idejét+a háztartás vezetése elveszi. De amikor csak arról van szó hogy lenne rá ideje és segítsége is lenne arra hogy megtanulja akkor nem értem miért nem él ezzel a lehetőséggel.
Nem azzal van a baj, aki nem tanulja meg, mert nem érdekli vagy mert idegenkedik tőle.
Azzal van a baj, akinek meg KELLENE tanulnia, mert pl. elengedhetetlen a munkájákhoz, de nem veszi a fáradtságot, hogy legalább az alapokat megértse. Na az ilyenek azok, akiket SOHA nem szabadna számítógép közelébe engedni, és inkább más munkát javasolni nekik. Mert amikor az ember megpróbál valamit elmagyarázni, vagy kijavít egy hibát és elmondaná, mit kell tenni, hogy még egyszer ne forduljon elő a hiba, az ilyen mentalitású ember rögtön "nekem ne mondd én nem értek hozzá" felkiáltással visszatámad. Sajnos sokan vannak ilyenek. Elbarmolják a gépet, mert nem értenek hozzá, de totálisan fejlődésképtelenek, nemis AKARJÁK megérteni, nekik kényelmesebb, ha folyton elcseszik a dolgokat és utána valaki rendbe rakja nekik. Na ezeket kellene kiiktatni a számítástechnikából.
Én az elsők között ültem le Magyarországon a monitor elé, negyvenen felül, 1992-ben. És annyira megszerettem, hogy együtt fejlődtem vele. Folyamatosan dolgoztam gépen, aztán itthonra is beszereztem. Ez már a harmadik gépem azóta, de bármi adódik, rendszerint meg tudom egyedül is oldani, nagyon sokat tanultam rendszergazda barátomtól és a netről. Többek között azt, hogy megbízható és erős védelem kell a gépre, főleg ha mobilnettel használom.
Nem zavar se a tablet, se az okostelefon, tudom kezeli. Windowst és Linuxot (Ubuntu)is megtanultam.
Akik ma hatvanon felüliek és közszolgák voltak, azoknak kötelezően meg kellett tanulni. Vagyis nem minden idős ember idegenkedik tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!