Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Némely szülő miért döntött...

Némely szülő miért döntött úgy hogy nem tanulja meg a számítógép, internet használatát?

Figyelt kérdés
2012. aug. 15. 16:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Némely ember miért dönt úgy hogy nem tanul meg angolul? Talán mert nem érdekli-nehéznek találja -megvolt eddig is nélküle-nem érti....

Millió oka lehet de általában bizonyos kor után félnek az ujjtól és ragaszkodnak a régihez.

Ha megmutatod neki(k) hogy sok olyan dolog van benne ami érdekli és fokozatosan bevezeted a rejtelmeibe akkor talán megtanulja.Ne feledd nem régóta van PC és NET nekik ez idegen.

2012. aug. 15. 16:40
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
... amiért sok tizenéves nem megy el a földekre kapálni, na azért...
2012. aug. 15. 17:24
 3/14 A kérdező kommentje:
Ezt a kérdést nem rossz szándékból tettem fel.. Csak érdekelt hogy mik lehetnek ennek az okai. Hiszen sok szülőt látok ezen az oldalon válaszolgatni egy-egy kérdésre vagy hogy feltesz kérdéseket,más gyerekének a szülei pedig
2012. aug. 16. 07:37
 4/14 A kérdező kommentje:
* jó ha van iwiwjük és azt is megnézik a gyerekük segítségével talán 2 havonta.
2012. aug. 16. 07:38
 5/14 anonim ***** válasza:
Én sem rossz szándékból válaszoltam, csak ez a válasz teljesen illik ide. Azért nem tanulja meg az internet a számítógép és a technika használatát, mert idegenkedik tőle, nem abban nőt fel, pont úgy ahogy a mai srácok és lányok sem a kapaföldön nőnek fel. Talán ezért, minden rosszindulat nélkül...
2012. aug. 16. 15:35
 6/14 A kérdező kommentje:

Persze,érthető,de sok szülő él az internet lehetőségével vagy a munkahelye miatt volt fontos megtanulnia vagy csak

úgy mert bármikor hasznát veheti. Igaz vannak azok a kategória szülők akiknek a munkájuk mondjuk külföldön van pl. 2 hetes vagy 1 hónapos váltásokban és ott nincs számítógép így internet se és ezért. Vagy egyszerűen a családjával foglalkozik,mondjuk van a háznál kisgyerek aki minden idejét+a háztartás vezetése elveszi. De amikor csak arról van szó hogy lenne rá ideje és segítsége is lenne arra hogy megtanulja akkor nem értem miért nem él ezzel a lehetőséggel.

2012. aug. 20. 18:12
 7/14 anonim ***** válasza:

Nem azzal van a baj, aki nem tanulja meg, mert nem érdekli vagy mert idegenkedik tőle.

Azzal van a baj, akinek meg KELLENE tanulnia, mert pl. elengedhetetlen a munkájákhoz, de nem veszi a fáradtságot, hogy legalább az alapokat megértse. Na az ilyenek azok, akiket SOHA nem szabadna számítógép közelébe engedni, és inkább más munkát javasolni nekik. Mert amikor az ember megpróbál valamit elmagyarázni, vagy kijavít egy hibát és elmondaná, mit kell tenni, hogy még egyszer ne forduljon elő a hiba, az ilyen mentalitású ember rögtön "nekem ne mondd én nem értek hozzá" felkiáltással visszatámad. Sajnos sokan vannak ilyenek. Elbarmolják a gépet, mert nem értenek hozzá, de totálisan fejlődésképtelenek, nemis AKARJÁK megérteni, nekik kényelmesebb, ha folyton elcseszik a dolgokat és utána valaki rendbe rakja nekik. Na ezeket kellene kiiktatni a számítástechnikából.

2012. szept. 10. 09:11
 8/14 anonim ***** válasza:

Én az elsők között ültem le Magyarországon a monitor elé, negyvenen felül, 1992-ben. És annyira megszerettem, hogy együtt fejlődtem vele. Folyamatosan dolgoztam gépen, aztán itthonra is beszereztem. Ez már a harmadik gépem azóta, de bármi adódik, rendszerint meg tudom egyedül is oldani, nagyon sokat tanultam rendszergazda barátomtól és a netről. Többek között azt, hogy megbízható és erős védelem kell a gépre, főleg ha mobilnettel használom.

Nem zavar se a tablet, se az okostelefon, tudom kezeli. Windowst és Linuxot (Ubuntu)is megtanultam.

Akik ma hatvanon felüliek és közszolgák voltak, azoknak kötelezően meg kellett tanulni. Vagyis nem minden idős ember idegenkedik tőle.

2012. szept. 10. 12:33
 9/14 anonim ***** válasza:
9 01-es: de hány ilyen volt a volt kollégáim között! Szegény informatikusok, állandóan ezek miatt rohangáltak. Hiába mondták, hogy ne nyissa meg a levelezésben a spamokat, úgyis megtette. Aztán miatta leállt az egész hálózat.
2012. szept. 10. 12:36
 10/14 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó hogy az elsők között ültél le és tanultad meg a számítógép ismeretét. Sajnos sokan ezt nem teszik meg. Többek között az én szüleim sem. Anyumnak és nevelőapámnak van egy iwiwje,de nevelőapám már évek óta fel sem lép rá,anyum pedig talán 2-3 havonta 1x és mindketten az én segítségemmel mert nem tudják kezelni a gépet. Anyumhoz pl. nagyon nagy türelem kell mikor az iwiwjére fellép mert vannak dolgok amiket el kell neki magyaráznom pl. hogy hülyeség elolvasnia a kb. 20 levelét mert mind körlevél. Akkor jön a kérdés hogy mi az hogy körlevél,és akkor magyarázzam el neki úgy hogy megértse. Majd pedig hogy az egyik ismerőse írt neki. Mondom igen de semmi érdekeset mert csak körlevél. Ezenkívül 3x kell legalább elmondanom neki hogy nincs függő kapcsolata. És ő már 47 éves pedig. Még nem mondanám idősnek,csak középkorúnak. Még lenne értelme időt fordítania a megtanulásra,de kedve sztem nincs ehhez,ideje pedig semennyi mert 2 hetes váltásban dolgozik Ausztriában ápolás munka körben. A másik két hétben meg amit itthon tölt a háztartást vezeti.
2012. szept. 10. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!