Net vételésre milyen vezetékek léteznek? Telefonvonal, kábel, és még? Wifi melyikről?
Wifi kapcsán annyit tudok, hogy ha bekötik a netet vezetéken adott ügyfélhez (igénylőhöz), akkor nem csak hagyományos routert, modemet lehet csatolni rá, hanem pl. wifi router-t.
- Érdekel a fenti kérdéseken felül: wifi-t kizárólag kábel közbeiktatásával lehet fogni? Tehát azt értem, hogy X méteres körzetben rádiójelekkel sugároz a wifi, na de az eszköz, ami sugározza (pl. wifi router, vagy más), azt mindenképpen vezetékes hálózathoz kötik a netet igénylő ügyfélhez?
Továbbá érdekel: milyen eszközök léteznek wifi vételére a wifi router-en kívül?
- Mobilinternet alatt sose mobiltelefonhoz (okostelóhoz) használható netszolgáltatást értsek ezek szerint?
// Őszintén fogalmam sincs, melyik szolgáltató hogy hívja a szolgáltatásait, de legtöbbször mobilinternet alatt szerintem az USB stickes, számítógépre csatlakoztatható kapcsolatot kell érteni.
- Akkor mi a megnevezése azon netszolgáltatásnak, amit mobiltelefonokhoz (okostelefonokhoz) lehet igényelni?
// Amire te gondolsz, arra alapból képes a telefonod és mindössze a kártyás csomagod/előfizetésedtől függ, hogy tudod-e használni. Amelyik telefon ugye tud Wifit is használi, az ha Wifi közelben van, akkor tud vele netezni, még ha az előfizetése nem is netes.
- Miben különbözik az eszköz, amit telefonokhoz, illetve amit desktop pc-hez, laptopokhoz kell csatlakoztatni, usb-sek-e és (net)adatper-e a megnevezésük?
// Telefonhoz nem kell semmit csatlakoztatni. Az említett vodafonos eszköz egy pendrive méretű USB csatlakozású eszköz. Ezt lehet laptophoz, netbookhoz, PC-hez meg amihez csak akarod/tudod csatlakoztatni, bár van egy olyan érzésem ,hogy a hozzá való szoftver csak Windowson fut sajnos. Ez a legtöbb embernek nem gond mondjuk, de kivételek vannak. (de megint: ez csak a Vodafone)
- Manapság az eszközöket egyre inkább kombinált formában is piacra dobják, tehát ha különböző eszköz kell telefonhoz, illetőleg pl egy desktop pc-hez -pl. az úgynevezett mobilinternet vételére-, akkor mi kell egy olyan kombinált eszközhöz, mint egy telefonálásra is alkalmas tablet?
// Mint tudjuk ezen a ponton már, telefonhoz nem kell semmi. Gépre ott az említett USB stick, ami valszeg jó tablethez is, ezen felül a legtöbb tablet úgy hiszem Wifi képes is.
- A mobilinternet, valamint a telefonokhoz való internet még manapság is 90%-ban forgalomkorlátos? Avagy infó-fáziskésésben vagyok és már nem igazán ez jellemző?
// Úgy tudom a legtöbb sajnos az. Szar ügy, de az. Mondjuk mivel amúgy is lassú, kétlem , hogy olvasgatáson kívül másra is használnád. A hozzá való szoftver szépen méri is neked a forgalmad, így tudhatod, hogy mennyit használtál a hónapban.
- Olvastam a hipernetről. Ezt mobilinternethez lehet igényelni, azaz szavaid szerint csak laptop-hoz, netbook-hoz, asztali (desktop) pc-hez stb tehát csak számitogéphez? Vagy pedig csak mobiltelefonhoz? Vagy pedig mindkettőhöz?
// Fogalmam sincs mi az, nem hallottam róla.
Nagyon szépen köszi a válaszokat. :) Részletes, precíz, kimerítő, hasznos. :)
Az utolsó kérdésemre bár nem tudtál írni, de nem gond, egyébként már jobban képben vagyok a hipernet kapcsán, pontosan a válaszaid segítiségével, hozzáolvasva amit tudtam eddig a hipernetről - az infó másik fele, hogy hol és mit olvastam erről, megy priviben, de nem reklám gyanánt, nyugi, nem dolgozom ilyen helyen. :) (Ha érdekelt lennék benne, értenék is hozzá. :) ) Csak azért, mert ha már szóba hoztam, akkor linkeljem, hol olvastam hipernetről . :)
Köszi még egyszer a segítséged (válaszaid). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!