Kliens - szerver kapcsolat. Hogyan működik?
Huhh ebben van pár érdekes megfogalmazás és keverés.
Először is barátkozz meg ezzel: [link]
Esetleg egy ELTE-s tananyaggal: [link]
A kérdésre válaszolva:
A mac klónozás azért kellhet néha, mert a szolgáltató csak az első csatlakozott maccímre engedi a forgalmat.
A szervered nem fogja látni a MAC-edet, ez nem így működik. Kicsit ez bonyolultabb dolog, az olvasgatást ajánlom a témában, ha érdekel.
"ha egy szerver tud bannolni Mac address alapján"
De nem tud, maximum IP alapján.
Nem néztelek hülyének egyáltalán.
Milyen szolgáltató?
Nem sok szokott belső IP-t kiosztani. (Vagyis a routered WAN-ja szokott lenni a tényleges cím, amit a szerverek látnak. Ez mondjuk az írásodban bezavart kicsit, valóban.)
A kérdésre pedig ettől függetlenül válaszoltam, a "szervered" szóból vedd le az utolsó két betűt és kész. A lényegen ez nem változtat.
Én is így tanultam hogy elvileg nem kéne látnia,nem kéne tudnia az én mac addressemről mert az hop-onként változik
De akkor hogy lehet az hogy egy fórumról megszűnt a ban-om amikor kicseréltem a routerem?Az IP címem nem változott,csak a Mac Address.Ezek szerint csak tudnia kellett a Mac Addressemről nem?Vagy mivel lehet ezt magyarázni?Valahogyan azonosítania kellett a routeremet
Hát, pedig esélyes, hogy az IP cserélődött a router cserekor, vagy csak még egyszerűbb, hogy feloldották a tiltást.
Újra leírom NEM láthatja a MAC címed a szerver. Fizikailag képtelenség, az internet nem így működik.
Van pár szolgáltató aki belső IP-t oszt és NAT-ol, ők tudják...
05-25 15:49 -re
Igen, ez elehetséges amit írtál. Némely szolgáltatónál átugrik az ip, ha mac címet cserélsz ^^. Régen trükköztem ezzel én is eszközkezelőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!