Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » WiFi router beüzemelésénél...

WiFi router beüzemelésénél szükséges egy modem?

Figyelt kérdés

Néztem róla videókat és mindenhol azt látom, hogy kellene. Anélkül nem működik a dolog? Amire gondolok az az, hogy a bejövő internetnek a kábelét rögtön a wifi router-re kötöm, akkor is működik?

Egy másik kérdés: Kell valamit tenni a pc-be, hogy felismerje/észlelje a hálózatokat?

Ha érthetetlenül fogalmaztam akkor elnézést.

2012. máj. 15. 19:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Érthető volt.

Akkor kell modem, ha a kapcsolatod is modemes. Ha a te kapcsolatod LAN (mint nekem), akkor az kimaradt. Egyszerűsítve azt a kábelt kell a router Ethernet portjába kötni, amit amúgy a gépbe dugnál.

A géped illetően, a legtöbb asztali gép alapból nem képes Wifire, szükség van hozzá egy Wifi adapterre. Ez lehet bővítőkártya vagy USB kiegészítő is.

Laptopoknál a legtöbb képes Wifire alapból, csak driver kell hozzá.

2012. máj. 15. 19:16
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy router arra kell, hogy a bejövő internetet el tudja osztani több gépre.

A szolgáltató neked 1 db IP címet biztosít, a routerrel ezt az 1 IP-t tudod kihasználni több géppel a NAT segítségével. (Ugye 2 gépnek nem lehet azonos az IP-je.)

Ez MINDEN hálózatra nézve fontos, lehet az wifi, vagy simán kábel, teljesen mindegy. A fontos csak az, hogy valahonnan a gépek kapjanak címet és a kimenő forgalom a megfelelő IP címet használva üzemeljen.

Amit te írsz, hogy "internetnek a kábelét rögtön a wifi router-re " az jó.

Ugye a router elvégzi a címfordítást és a belső hálózaton a címkiosztást. Vagyis több gépet és eszközt is rá fogsz tudni csatlakoztatni. A gépekbe semmi extra nem kell, csak a routert kell megfelelően beállítani az előfizetésedhez.

2012. máj. 15. 19:20
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ, most már értem. Ment is a zöld kéz!

Viszont ha ráérsz, akkor tudnál küldeni egy webshop-os linket egy Wifi adapterről? :)

2012. máj. 15. 19:22
 4/14 A kérdező kommentje:
#2: Neked is köszi a részletes választ, de most akkor kell Wifi-s adapter, vagy nem?
2012. máj. 15. 19:23
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű a képlet:

Ha kábellel csatlakoztatod a routerthez a gépet, akkor nem kell semmi, csak egy LAN kábel. Ezt adnak általában a routerhez is.

Ha vezetnék nélkül, Wifivel csatlakoznál a routerhez ASZTALI GÉPPEL, akkor valószínűleg kell egy külön Wifi adapter (azért valszeg, mert egyes csúcskategóriás alaplapok Wifi képesek, de ezek ritkák). Tehát jó eséllyel kell.

Ha laptopot, mobiltelefont, wifis játékkonzolt csatlakoztatnál Wifin át, nem kell plusz eszköz. (Csak ha nagyon régi laptop)

2012. máj. 15. 19:28
 6/14 anonim ***** válasza:

Nem vagyok Wifi szakértő, de ezt találtam:

[link]

De tessék, csemegézz:

[link]

És azért vásárlás előtt kérdezd meg a boltban/fórumon, hogy az jó-e neked, nehogy csalódás érjen.

2012. máj. 15. 19:32
 7/14 anonim ***** válasza:

[link]

Ez jónak tűnik a visszajelzések alapján.

2012. máj. 15. 19:33
 8/14 A kérdező kommentje:

Igen, LAN kábellel csatlakozik, így gondolom nem kell adapter.

Köszönöm a segítséget, sokat segítettetek! :D

Egyébként ezt a routert ( [link] néztem ki áldozatul, remélem jó lesz. Csak 1 pc meg egy teló fog rá csatlakozni. :)

2012. máj. 15. 19:44
 9/14 anonim ***** válasza:

Vigyázz! A router elvileg csak 54Mbit sebességű. Ha ennél gyorsabb a neted, akkor visszafogja majd a router! (nekem anno egy Linksys WRT54G fogta mega 80/25Mbit -es DIGI netet... :D)

Ha lassabb a neted mint 54 Mbit/s, akkor valszeg semmi gondod nem lesz.

2012. máj. 15. 19:46
 10/14 A kérdező kommentje:

UPC 25mb/s, úgyhogy mennie kell. :D

(Bárcsak nekem is lehetne DIGI. :( Csak sajnos ahol élek ott nem elérhető. :( )

2012. máj. 15. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!