Routerhez értők segítségét kérem?
Figyelt kérdés
Kaptam egy Edimax típusú routert, a gépen teljesen jól működik, de a telefonon nem megy. Elfogadta a jelszót, de nem megy rajta az internet. Ha a wan portba dugom be a kábelt, akkor a gépen sem megy a net.
Mi lehet a gond?
2012. máj. 14. 19:43
1/4 anonim válasza:
A wan portba a bejövő internetet dugod. Utána a router menüjében bemész a wifi beállításokhoz, és megadod a jelszót, titkosítást stb. Utána mennie kell, ha kompatibilis az eszközöd a titkosítással. Ha nem az, akkor próbálj másikat. Általában WPA-PSK-t szokás használni.
2/4 A kérdező kommentje:
Használt router, kölcsönbe kaptam, nem tudom, hogyan kell módosítani a beállításokon. Bedugtam a netet a routerbe, és ment a wifi, nem hoztam létre otthoni hálózatot. Ilyenkor mi a teendő?
Sajnos nem értek hozzá, de köszönöm a választ.
2012. máj. 14. 19:58
3/4 anonim válasza:
Neten keresd meg a használati útmutatót. Az edimax oldalán fent van.
4/4 P.O.C. válasza:
Nem a Windows beállításait kell piszkálni, hanem a routerét.
Dióhéjban így néz ki egy router beállítása:
Ez alapján meg lehet csinálni.
Ha jól emlékszem az Edimax -oknál 192.168.2.1 a gyári alap IP cím. A többit megtalálod a kézikönyvben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!