Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Tudtad hogy ezeket gyüjti...

Tudtad hogy ezeket gyüjti rólad a gugli?

Figyelt kérdés

Ezeket a gugli adatvédelmi irányelvekből szedtem ki,csak RÉSZLET.Elég elgondolkodtató,főleg a telefonos.

Eszközadatok

Eszközspecifikus adatokat gyűjthetünk (így például az Ön hardvermodelljére, az operációs rendszerének verziójára, az egyedi eszközazonosítókra és a mobilhálózati információkra vonatkozóan, ideértve a telefonszámot is). Eszközazonosítóit vagy telefonszámát a Google összekapcsolhatja az Ön Google Fiókjával.

Naplóadatok

Szolgáltatásaink igénybevételekor, illetve a Google által szolgáltatott tartalom megtekintésekor automatikusan szervernaplókban gyűjthetjük és tárolhatjuk bizonyos adatait. Az ilyen adatok között a következők szerepelhetnek:

■a szolgáltatásaink igénybevételének módjára vonatkozó adatok, például a keresési lekérdezések.

■a telefonszolgáltatással kapcsolatos naplóadatok, például az Ön telefonszáma, a hívó fél telefonszáma, az átirányítási telefonszámok, a hívások időpontja és dátuma, a hívások időtartama, az SMS üzenetek útválasztási információi és a hívások típusai.

■IP-cím

■az eszköz eseményadatai, például az összeomlások, rendszertevékenységek, hardverbeállítások, a böngésző típusa és nyelve, a lekérés dátuma és időpontja és a hivatkozó URL.

■az Ön böngészőjének vagy Google Fiókjának egyedi azonosítására alkalmas cookie-k.

2012. ápr. 24. 14:27
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Hát pont ezt csináljuk,beszélgetünk róla.Miért mit gondoltál mi egyebet gondoltam,mi?

Ez az én véleményem amit elmondtam vagy van ezzel valami problémád?

És igenis hányni fogok ettől a szemlélettől,ha úgy tetszik.

A kereső,meg a fészbuk meg a társai nem esszenciális dolgok,nem olyanok amik nélkül ne lehetne teljes értékű életet élni,NEM olyanok,amiért az emberek fizetnének,legalábbis a zöme,ezért működnek.Vagy te el tudod képzelni hogy egy 4 tagú magyar család "befizesse" a havi fészbukpénzt vagy guglipénzt négy főre? Hát az vicces lenne :)

Részemről a vita befejezve főleg az arrogáns hozzászólásod miatt,semmi építő nem sül így ki belőle,arra meg nincs időm hogy feleslegesen írogassak.

2012. ápr. 24. 19:15
 12/15 anonim ***** válasza:
27%

"jaj ezt ne,ettől hányok ettől a szemlélettől hogy "ha nem tetszik nem kell használni""

és én vagyok az arrogáns :D

inkább te vagy nagyon gyerekes

"Hát pont ezt csináljuk,beszélgetünk róla.Miért mit gondoltál mi egyebet gondoltam,mi? "

Korábban ezt írtad:

"Nincsen bennem paranoia de nem tartom ezt ildomosnak és azért eléggé megdöbbent hogy senkit sem zavar az hogy folyamatosan monitorozzák!Furcsa hogy mindenki megvonja a vállát hogy valahol egy komplett naplót vezetnek róla,arról hogy melyik oldalon mennyit időzik,kiknek és milyen levelet ír és kiket hív és kik hívják telefonon és hol vette fel a telefont és mit küldött sms-ben stb stb."

Igaz, a legtöbbjüknek fogalmuk sincs róla, vagy nem érdekli őket, de igazán azok a mérvadók, akik tudják. Nagy részük pedig tisztában van azzal, mit lehet az ilyen adatokkal elérni, és kikkel szemben.

Tőlem például nyugodtan tudhatja a Google, hogy épp lementem kávézni vagy elutaztam, és ezt megírtam mailben(vagy chaten) a haveromnak.

"A kereső,meg a fészbuk meg a társai nem esszenciális dolgok,nem olyanok amik nélkül ne lehetne teljes értékű életet élni"

Gondolom elkerülte a figyelmedet, hogy a kedves másik válaszolóval együtt pont ezt feszegettük, nem kell neked regisztrálni, tudsz anélkül is élni..

"NEM olyanok,amiért az emberek fizetnének,legalábbis a zöme,ezért működnek.Vagy te el tudod képzelni hogy egy 4 tagú magyar család "befizesse" a havi fészbukpénzt vagy guglipénzt négy főre? Hát az vicces lenne :)"

Te meg el tudod képzelni, hogy nem marketing célból, nem kirívó büntetőjogi esetben közvetlen visszaélést kövessenek el a tárolt adataiddal?

Mellesleg pont el tudom képzelni, amit te viccesnek találsz, ajánlanám figyelmedbe, hogy a napokban majdnem bevezették az internetadót. Továbbá amikor az emberek sok éve ilyeneken viccelődnek, hogy "lassan már a levegőért is fizetni kell", nem gondolnám hogy olyan poénos a "netpénz", mert hogy vannak fizetős szolgáltatások dögivel.

Gondolom nem fizetsz a zene- vagy filmletöltésért sem.

(Vicces lenne, mi?..)

És a legviccesebb:

"Részemről a vita befejezve főleg az arrogáns hozzászólásod miatt,semmi építő nem sül így ki belőle,arra meg nincs időm hogy feleslegesen írogassak."

Az építőt nem tudom értelmezni, hiszen hiába épül a beszélgetés, maradunk az üres fecsegés talaján.

Egyébiránt meg csak annyit, hogy ez a saját kérdésed, úgyhogy nehogymár te tegyél szívességet nekem, hogy írogatsz. Itt én vagyok a válaszoló, nem te.

2012. ápr. 24. 21:47
 13/15 anonim ***** válasza:
27%
ma 21:47 :)
2012. ápr. 24. 22:22
 14/15 anonim ***** válasza:
27%
mér, nem?
2012. ápr. 24. 22:26
 15/15 anonim ***** válasza:
27%
DE :)
2012. ápr. 24. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!