Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Tudtad hogy ezeket gyüjti...

Tudtad hogy ezeket gyüjti rólad a gugli?

Figyelt kérdés

Ezeket a gugli adatvédelmi irányelvekből szedtem ki,csak RÉSZLET.Elég elgondolkodtató,főleg a telefonos.

Eszközadatok

Eszközspecifikus adatokat gyűjthetünk (így például az Ön hardvermodelljére, az operációs rendszerének verziójára, az egyedi eszközazonosítókra és a mobilhálózati információkra vonatkozóan, ideértve a telefonszámot is). Eszközazonosítóit vagy telefonszámát a Google összekapcsolhatja az Ön Google Fiókjával.

Naplóadatok

Szolgáltatásaink igénybevételekor, illetve a Google által szolgáltatott tartalom megtekintésekor automatikusan szervernaplókban gyűjthetjük és tárolhatjuk bizonyos adatait. Az ilyen adatok között a következők szerepelhetnek:

■a szolgáltatásaink igénybevételének módjára vonatkozó adatok, például a keresési lekérdezések.

■a telefonszolgáltatással kapcsolatos naplóadatok, például az Ön telefonszáma, a hívó fél telefonszáma, az átirányítási telefonszámok, a hívások időpontja és dátuma, a hívások időtartama, az SMS üzenetek útválasztási információi és a hívások típusai.

■IP-cím

■az eszköz eseményadatai, például az összeomlások, rendszertevékenységek, hardverbeállítások, a böngésző típusa és nyelve, a lekérés dátuma és időpontja és a hivatkozó URL.

■az Ön böngészőjének vagy Google Fiókjának egyedi azonosítására alkalmas cookie-k.

2012. ápr. 24. 14:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
52%
ez semmi extra eddig is tudtam :DDD
2012. ápr. 24. 14:31
 2/15 anonim ***** válasza:
11%

Ezt mindenki tudja, mivel bepipáltad, hogy elolvastad az adatvédelmi irányelveket, amikor a guglit használod.

Miért elgondolkodtató a telefonos?

Semmi privát infód nincs benne, nem tudják, miről beszéltél.

Ez csak a bűnözés elkerülése végett van.

Nem értem, minek mindenki ilyen paranoiás.

2012. ápr. 24. 14:31
 3/15 anonim ***** válasza:

kedves kérdező akkor adok egy lapáttal AZ INTERNET SZOLGÁLTATOD MÉG AZT IS TUDJA HOGY MIT LÁTOGATSZ ÉS MIT TÖLTESZ LE A GÉPEDRE !!

nyugi de nem nézik senkijét sem

2012. ápr. 24. 14:44
 4/15 anonim ***** válasza:
40%
Azt te tudtad, hogy a Facebook-ot is figyelik? Meg a többi közösségi oldalt? Bár azért fura, ahogy akkor, az összeesküvés elméletek, hogyan kerülhettek fel a világhálóra? Főleg az olyanoktól, akik tartanak a rendszertől? Vagy vannak úgynevezett lyukak a rendszerben?
2012. ápr. 24. 14:45
 5/15 anonim ***** válasza:
57%

IP címet minden oldal láthatja.

Többi a bűnözés, és a hibák gyors megszüntetésére van.

Semmi különös, több millió ember használja, senkinek semmi baja nem származott ebből, korrekt cég a Google.

2012. ápr. 24. 15:30
 6/15 A kérdező kommentje:

Miccssodda indulatok :))) Azért ne higyjétek hogy ennyire naiv és hülye vagyok hogy nem tudtam hogy mindenki mindent figyel és minden nyomonkövethető.De így tételesen leírva pl a telefonszámod alapján a telefonod figyelése(a fent felsoroltakat) inkább gondolnám titkosszolgálati eszköznek mintsem egy kereskedelmi cég marketing kémkedésének.Amőgy a gugl örtsz kameráskocsijaival is volt valami wifis jelszólopásos balhé,ezt az újságok írták.

Nincsen bennem paranoia de nem tartom ezt ildomosnak és azért eléggé megdöbbent hogy senkit sem zavar az hogy folyamatosan monitorozzák!Furcsa hogy mindenki megvonja a vállát hogy valahol egy komplett naplót vezetnek róla,arról hogy melyik oldalon mennyit időzik,kiknek és milyen levelet ír és kiket hív és kik hívják telefonon és hol vette fel a telefont és mit küldött sms-ben stb stb.

Szóval tudom hogy ez van,de akkor sem tartom ezt egészségesnek hogy a multik figyelik az embereket.És nem csak marketing célból szerintem.

2012. ápr. 24. 17:10
 7/15 anonim ***** válasza:
52%
Az egy dolog, hogy naplózzák, de soha senki nem fogja elolvasni, hacsak nem vagy valami híres bűnöző. Amíg nem vagy pedofil, ez téged ne érdekeljen, nem csinálnak vele semmit.
2012. ápr. 24. 17:13
 8/15 anonim ***** válasza:
35%
Ja egyébként ha zavar, nem kell használnod, van sok más egyéb lehetőség minden problémára.
2012. ápr. 24. 17:15
 9/15 A kérdező kommentje:

jaj ezt ne,ettől hányok ettől a szemlélettől hogy "ha nem tetszik nem kell használni".Az internetet MI felhasználók tartjuk fent,mi éltetjük és a gugli is miattunk létezik,mert hiába rakták össze az egészet ha nem lenne ember aki hazsnálja.Minden sorban benne van hogy minden értünk csinálnak,mindent a mi kedvünkért...igen ám,de erről minket ki kérdezett meg?Ha valóban rólunk szólna,akkor megkérdeznék,nem?Felajánlanának több opciót amiből választhatunk...de az hogy megjelenik egy gomb hogy "rendben elfogadom" és nincs más az elég gáz.

De ti tényleg ennyire elégedettek vagytok mindennel?Sosem néztek semmi mögé?

2012. ápr. 24. 17:23
 10/15 anonim ***** válasza:
27%

te csak ne "hányjál" ettől a szemlélettől, pontosan úgy van ahogy előtted írják. Az hogy "érted van", meg a Google jelszava ("Do no evil"), azt te kicsit félreértelmezted, nem te fogod megmondani, mit csinálhatnak és mit nem, ha elfogadod a feltételeiket, igen sokat profitálhatsz a szolgáltatásaikból INGYEN! Mert egy nap ugyan hányszor használod a Googlet? a Gmailt? a Facebookot? Cserébe egy nagy semmit fizetsz, csak az internetkapcsolatért.

A helyükben fel lennék háborodva, hogy egyesek még túl akarnak lépni a használaton/nem használaton a céggel kapcsolatos kérdésekben. Nevezetesen azt kérdezted: "Ennyire nem érdekel minket?"

Kérdem én: Téged érdekel? Igen? És akkor most mit csinálsz? Maximum beszélgetni lehet róla, semmi mást. Megmondani nekik, hogy ezt meg ezt ne tárolják, azt meg főleg. Ez egy szerződés. Te egy szerződő fél vagy. pont

2012. ápr. 24. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!