Mit gondoltok a Google Maps Utcaképről? Növeli vagy csökkenti a turisták számát?
Hát, ha neked elég a kép :D
szerintem inkább növeli: felmérhetem, mi látnivaló van, de azért látni valamit képen és élőben nagyságrendekkel mássabb.
Ha a kép elég lenne az embereknek, akkor már az atlaszok és útikalauzok is visszavetették volna a turisták számát.
Másrészről meg "szegény ember utazása" :D Mi például szoktunk néha "kiruccanni" Las Vegasba, New Yorkba, meg mindenfelé Amerikában :d Eljutni egy ideig úgysem fogok oda, de nagyon érdekes megnézni :)
Szerintem nem változtat szinte semmit. Melyik jobb!? A torta fotóját megenni, vagy a tortát? Szerintem ugyanez van a kirándulás esetében is. Egyszerűen nem hozza azt a hangulatot, ami kiváltaná a tényleges szétnézést.
Persze nem kizárt, hogy a jövőben elég lesz, de most még nem tart ott a Google Maps...
Azért ez nem teljesen ugyanolyan, mint ha ott lennénk a helyszínen. Bár ma már múzeumba is mehetünk az interneten keresztül úgy, hogy ki sem mozdulunk otthonról.
Mondok egy konkrét példát, ami ehhez nagyon hasonló. Van egy együttes, akiknek a zenéit nagyon kedveled, minden dalukat ismered már, mert régi együttesről van szó. Tegyük fel, hogy ez az együttes eljön a városodba, ezért elmehetsz élőben a koncertjükre, de persze fizetni kell érte.
Ekkor választhatsz:
1. Elmész a koncertre, és fizetsz érte X Ft-ot. Ez a pénz nem annyira sok, ha a kedvenc együttesedről van szó. Megéri, hogy élőben láthasd.
2. Megnézed a tv-ben a koncertfelvételt. Ezzel megspóroltál X Ft-ot, de lemaradtál egy soha vissza nem térő eseményről, mert a kedvenc együttesednek ez volt a búcsú koncertturnéja, soha többet nem lépnek fel a te városodban!
Csak azért, mert felvételről megnézheted a koncertet, megéri lemondanod egy soha vissza nem térő eseményről?
Csak azért, mert a Google Maps Utcaképben sétáltál a városban, nem biztos, hogy megéri kihagynod egy utazást. Már csak az utazás élménye miatt is érdemes elmenni, ezt egy számítógép soha nem fogja vissza adni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!