Ez pofátlanság szerintetek is? Mindenkinek látnia kell!
Digi Move 5GB Mobilinternetem van. (Telenor)
Ezt vettem észre, nézzétek:
ÁSZF.
Grafikon.
Ha túlhasználom az 5gigát elvileg le kellene lassulnia. Erre most tűnt fel hogy soha nem értem el az 5gigát, és mégis valami levonódik a következő hónapból, azaz rászámolja a következő hónapra.
Sőt akkor is levon valamit ha meg sem közelítem az 5 gigát
Próbáltam mindig beosztani egy hónapra és az utolsó napokban lehasználni a maradékot.
Már kezdett gyanús lenni hogy nem akart lelassulni akkor sem amikor már biztos túlhasználtam az 5 gigát.
Erre tessék......
Szétvet az ideg.
Bemegyek reklamálni mert nem erről volt szó.
Szerintetek jogosan borítom rájuk az asztalt???
De most komolyan......???
Véleményeket várom.
Üdv.
Animációt azért mégsem csináltam, de itt a szemléletes kép:
Ápr. 1-én bizony 1000 mega felett volt a forgalmad. A rózsaszín oszlopból ez egyértelműen látszik. (Pont az oszlop tetején landol a vonaldiagram.)
Ennek így kellene kinéznie. kb:
Sőt még ez sem igaz mivel ha lelassul 5gigánál mint ahogy a szerződésben is írták, akkor az 5gigát számottevően túl sem tudtam volna lépni.
És 0óra. 0perc.1mp-kor a vonalnak 0ról kellene induljon felfelé, úgy ahogy a képen zölddel jelöltem.
Nem?
Ez nem jó!!!
A március 31 napos.
Egy nappal odébb van éjfél, amire te kékkel az adatforgalmat rajzoltad az 31.-e, NEM 1.e!!!
Felhívom a figyelmedet, hogy a szürke segédvonalak kétnaponta vannak csak megrajzolva. Valamint a felirat is a nap végénél van jelölve. Tehát jó helyen van minden, hiszen a márc 31-i pont az a márc. 30 és ápr. 1 között van.
Te más grafikont várnál el a Digi-től, de ettől még mit sem változtat azon a tényen, hogy amennyiben a forgalmi adatokat jól számolja, a grafikon rajzolását képező adatok helyesek, a Digi pontosan a szerződésben foglaltak alapján jár el.
A 0:01-es mérési ponttal is van gond, hiszen ebben az esetben meg a havi maximum pont az, ami elsikkad, hiszen márc. 31-én 20:00-kor átlépheted a korlátozási határt, de mivel csak márc. 31-én 0:01-kor és ápr. 1. 0:01-kor van mérési pont, ezért ez a grafikonon nem látszana. Akkor azért reklamálnál, hogy a grafikon alapján nem lépted át a határt, mégis lekorlátoztak.
Az emberek többségét jobban érdekli az az adat, amit a jelen grafikon mutat. Technikailag is egyszerűbb ugye akkor összesíteni az adatokat, mikor azok már nem változnak, tehát napi mérés esetén a nap végén.
A grafikonnal annyi esetleg a gond, hogy a márc 31-i adatot nem kellene vonallal összekötni az április 1-i adattal, hanem az április 1-i adatot a márc. 31-nél található 0-val kellene összekötni.
De ez kicsivel több programozást kíván, így gondolom nem vacakoltak vele feleslegesen, hiszen a lényeg a szerződésben foglaltak betartása, a grafikon az csak extra szolgáltatás, ami amúgy általánosságban jól informál.
Ezt még megmutatom.
Van egy programja is ami méri az adatforgalmat,de ez pontatlan, ezért nem szoktam hinni neki.
De egyvalami jól látható.
Azt az egy gigát 31.én használtam el!
Nem lassítottak le!!!
Pedig kellett volna!!
Nem értem teljesen, mi folyik itt pontosan, de kiderítem.
Csak az a baj most hogy mivel 1giga mínuszról indulok, és ha nem változtatok a napi mennyiségen amit netezni szoktam, akkor kb 23.-a körül elérem az 5 gigát.
És akkor mi történik???
Megint tovább megy? Akkor nincs gond, lesz*rom...
Lelassul? Akkor 7napig szívok majd mert 20perc lesz egy e-mail 32kbps-en.
???
Ebben az esetben – ha tényleg biztos vagy benne, hogy még március 31-én volt az a nagy adatforgalom –, úgy valóban lehetséges, hogy rossz számlázási ciklusra könyvelték el a forgalmat. Persze az ÁSZF számlázási ciklusról és nem hónapról beszél, a kérdés, hogy a tényleges számlázási ciklus mikor kezdődik. Mert ha a szolgáltatónak az a gyakorlata, hogy adott hónap utolsó napján, 18:00-kor indul az új ciklus, akkor bizony még így is helyesek az adatok.
Ebben az esetben egy higgadt hangvételű érdeklődést megér a dolog. Hívd fel őket, mond el, hogy a honlapon látható grafikon alapján április 1-re 1 GB-os adatforgalmat jelez a rendszer, holott te biztos vagy benne, hogy az az adatforgalom március 31-én 22:12 és 23:53 között történt meg. Kérdezd meg, hogy mi az oka annak, hogy ezt a forgalmat már az áprilisi forgalomhoz számolták.
Tessék.
A grafikon is írja mikor használtam el.
Csak nehéz volt kilopnom a képet,mert mindig eltűnt az adat ha megmozdult az egér.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!