Vettem egy új WiFi routert, tökéletesen működik 3 laptoppal amin Win7 van, de az asztali XP-s gép egyáltalán nem látja a hálózatot. Mi lehet a probléma?
Az adapter csak a Wi-Fi B szabványt támogatja. Ellenőrizd, hogy a router B/G/N mixelt módra van-e állítva (sőt ha nincsenek lite N -es Wi-Fi kliensek, akkor egészségesebb lenne B/G mixelt módot használni).
A Wi-Fi B szabványból következik, hogy a technológia a WPA2 titkosítást sem támogatja, emiatt csak sima WPA-PSK állíthatsz be maximum (illetve WEP -et is, de az gyenge mint a harmat).
Ha ez után sem működik, ajánlott más Wi-Fi csatornákkal próbálkozni. Ez után meg lehet próbálni egy firmware frissítést a router -en, valamin újabb drivert keresni az adapterhez. Ezek gyakran segítenek a kompatibilitási problémákon.
Köszönöm a választ, mindent megnéztem. bgn mixedre volt állítva eddig is, illetve nincs védve mert nincs rá szükség (zsákutcában lakunk stb, és csak idős emberek vannak a környéken). De lényeg a lényeg: még mindig semmi. Drivert pedig nem találtam újabban a kártyához...
Még valami ötlet? :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!