Mi ez a 4face. Book.hu, illetve a face. Book.hu? Már régóta figyelem.
Figyelt kérdés
Tudni kell, hogy én a facebook-ról sosem lépek ki a saját gépemen, be is jelöltem, hogy maradjon bejelentkezve, csak a lapot szoktam bezárni. Mégis amikor újra megnyitnám a facebook-ot, sokszor jönnek be a fenti oldalak, ahol úgy jelenik meg a bejelentkező oldal, mintha én közben kiléptem volna, vagy kiléptetett volna. Kéri rendesen az emailt, jelszót, olyan kezdőlapja van, mint a rendes kijelentkezett facebook-nak, csak egyrészt tudom, hogy én nem jelentkeztem ki, másrészt pedig amikor újra frissítem az oldalt, akkor már nem erőlködik, hogy jelentkezzek be, hanem akkor már rendesen beadja a bejelentkezett kezdőoldalamat. Egyszer dőltem be neki, és bejelentkeztem ezen a www.face.book.hu oldalon, amit a www.facebook.hu -ra adott be, de aztán megfigyeltem, hogy hoppá, a kettő nem ugyanaz, és jól emlékszem én, hogy nem léptem ki! Remélem, nem valami adathalász oldalnak jelentkeztem be akkor! Mostmár csak simán frissítem újra az oldalt, ha ezeket a bejelentkezős face.book.hu-kat adja be, de elég gyakran adja be, mik ezek? Észrevettétek már ezeket az oldalakat?2011. dec. 28. 13:17
1/3 A kérdező kommentje:
A címben valamiért nagybetűvel írta a 'book'-ot.
A kérdéses címek helyesen a következők:
www.4face.book.hu és www.face.book.hu
2011. dec. 28. 13:18
2/3 A kérdező kommentje:
Ha én írom be magamtól ezeket az oldalakat így a böngésző címsorába, nem adja ki őket! Google-ön is lehetetlen rákeresni! Ezek maguktól jönnek be véletlenszerűen, amikor a facebook-ot szeretném megjeleníteni.
2011. dec. 28. 13:19
3/3 anonim válasza:
Tipikus adathalász oldalak, amik az elírásokat használják ki, és azt hogy hirtelen átfutja a szemed a címet és az eredeti oldalra asszociálsz gondolkodás nélkül.
Szintén tipikus adathalász módszer az eredeti oldal tökéletes másolata, a "bejelentkezéskor" megadott adatok viszont az adathalászhoz kerülnek. Jobb esetben hogy ne legyen feltűnő, még át is dobnak az eredeti oldalra, ahol már be vagy jelentkezve, így nem is biztos hogy feltűnik a csalás.
Ajánlott jelszót cserélni a regisztrált e-mail címen és a Facebook profilodban is, mert nincs alternatívája vagy más beléptetőoldala a Facebooknak, csak a facebook.com
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!