Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit ír erről az ncore szabályz...

Mit ír erről az ncore szabályzata?

Figyelt kérdés

nem rég kezdtem használni az ncore oldalt de valamit nem értek ebben a rendszerbe.

Nem tudok vissza tölteni, miután letöltöttem valamit. (A beállítások, tűzfal, aktív mód stb. jók, ez biztos)

A feltöltési sebességem 1Mbit/s.

Sok fórumon azt olvastam, hogy a feltöltésekre az jellemző, hogy a torrent oldalak adják ki a jogokat arra, hogy kik tölthetnek fel. Értelem szerűen a legnagyobb sebességel töltők tudnak gyorsan visszatölteni. De ezzel én járok rosszul. Mivel lassabb a feltöltésem, sose tudok visszatölteni, mert nincs rá lehetőségem. Hogyan tartsam az arányom ha nem kapok rá lehetőséget?

Egy példa: Direkt olyan dolgokat szedtem le amit sokan töltenek, azért hogy javítsam az arányomat, de nem tudom mert lassabb a feltöltésem. (Megjegyzem, 1Mb/s-mal 2-3 óra alatt simán vissza tundék tölteni 1-2GB-ot de nem tudok mert nem kapok lehetőséget.) Hiába állnak egész nap bent a torrentek, eddig kb.100Mb-ot tudtam visszatölteni

Most ezzel a helyzettel mit lehet csinálni?

2011. szept. 28. 12:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Torrent feltöltésére nincs lehetőséged.

Seedelésre van. A neteddel vagy a beállításaiddal van baj.

2011. szept. 28. 12:53
 2/3 A kérdező kommentje:
igen én is így értettem hogy seedelés, vagyis miután lejött egy fájl, seedelni kell
2011. szept. 28. 13:13
 3/3 2xSü ***** válasza:

Gondolom hasonló okok miatt az ncore el is törölte az arányokat. Nem is logikus dolog egyébként:

- Ha letöltök egy népszerű dolgot, akkor ott valóban sok embernek tudok seedelni. Viszont nagyon sokan is seedelik úgyis. Szóval teljesen felesleges a lassú, kis tárterülettel gazdálkodó felhasználókat oda kötni.

- Ha valami olyat töltök le, amit kevesen töltenek le, ott meg hiába seedelnék, akkor sem töltene rólam le senki.

Mit csinál ilyenkor az ember? Letölt valami népszerűt, hiszen azt sokan töltik, tehát tud seedelni, így próbálja egyensúlyban tartani az arányát. De ettől még a ritkábban keresett dolgok nem lesznek elérhetőbbek. Ettől még a gyakrabban keresett dolgok esetén sem lesz jobb a helyzet.

Sokkal jobb megoldás, ami most van. Ha letöltöttél valamit, akkor legyen benned annyi becsület, hogy maradj még egy kicsit, hadd töltsenek rólad is, ha szükséges. Ha valami ritkaságot töltöttél fel, akkor próbáld minél több ideig seedelni. Erre konkrét szabályokat nehéz hozni, így nincs is, de ha a többség nem önző módon jár el, és nem csak a letöltés idejére kapcsolja be a torrentet, akkor működhet a dolog. Ha meg nem működik, akkor szépen vissza lehet állni az arányos rendszerre.

Az biztos, hogy nehéz arányt jól fenntartani, ha éjjel-nappal letöltesz. De ha hetente 2 filmnél nem töltesz le többet, akkor nem lesz gond az aránnyal sem hosszútávon.

2011. szept. 28. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!