Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mit kell vennem hogy legyen...

Mit kell vennem hogy legyen netem?

Figyelt kérdés

a nagy költöi kérdésem az volna hogy most akarom majd bekötni a netet de a szolgáltató olyan netet ad ami wifis és felhasználóneves meg jelszavas

hogy birom azt megoldani hogy wifi ruter ossza szét??

mert tudtommal a routerek nem tudnak olyat hogy befogja a jelet és utána meg szétossza...

acces point kelene??

2011. szept. 10. 23:06
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

most gubancban vagyok!

elkezdem elölröl! :D

van a szolgáltató aki a netet wifin osztja vele amihez kapok jelszavat meg felh. nevet,de ezt a wifit csak a gép látja.

ezt akarom otthon szétosztani ugy hogy ezt tárcsázza nekem egy kütyü és ugy megy a routerbe(már ha kell a router) szoval befogom a jelet-> tárcsáz->eloszt->és én böngészek gépen telefonon..egyéb

2011. szept. 11. 13:11
 12/23 anonim ***** válasza:
aha,neked akkor most mikróhullámú 2.4GHZ vagy 5GHZ inteneted van,igaz?Akkor uyge a háztetőn van egy fogó ami kapja a jelet a központtól,akkor abból a vevőből lejön egy kábel az belemegy egy kütyübe és abból a bizonyos kütyüből kijön egy kábel az asztali gépbe,azt a kábelt ami a vevőből jön,ahogy ugyan úgy,de az ami megy az asztali gépbe át dugod a routerbe,és a PPPoE felhasználó nevét, és jelszavát beállítod a routerbe,de az is lehet hogy csak MAC Clone-t kell csinálnod,attól függ milyen protokollt használ a szolgáltató,PPPoE vagy Dynamic IP
2011. szept. 11. 13:52
 13/23 A kérdező kommentje:

szerintem 5Ghz-es.

igen lejön egy kábel a tetöröl az anennától-ugy egyböl bele megy a gépbe egy pci-e -es tplink kártyába.Nos ezt akarnám helyettesiteni hogy ne a gépbe menjen hanem egy acces pointba vagy bridge-be,tulajdon képpen azt akarom hogy a wifi kártya(gépestöl) ne kelljen hogy legyen netem,mert ha nem megy a gép akkor nincs net.

a többi stimmel amit írtál hogy a router majd tárcsáz, de nincs olyan eszközöm ami befogja a jelet és a PPPoe-t megcsinálja és onnan beledugni egy routerbe.

a szolgáltató PPPoE-t használ

2011. szept. 11. 17:56
 14/23 A kérdező kommentje:

erre a célra jó lesz egy netgear wg604-400pes

vagy ha van idöd akkor megnéznéd nekem?? köszi

[link]

2011. szept. 11. 18:25
 15/23 anonim ***** válasza:
egy acces ponintba nem tudod beleállítani a PPPoE kapcsolatot,routert kell venned,aztán a routerből megy egy zsinór az azstali gépbe,utána a laptop vagy nem tom mi meg megy wifivel
2011. szept. 11. 19:46
 16/23 anonim ***** válasza:
js,de figyelj,ne úgy gondold az egészet hogy az acces point befogja a szolgáltató jelét,aztán meg továbbadja,ahoz hogy fogni tudjad a mikrohullámú sugarat,ahoz egy speciális fogó kell ami a háztetőn is van,gondolom te azt a szolgáltatótól kaptad,venned kell egy routert,és azt a kábelt ami belemegy a gépbe azt a routerbe kell dugni a WAN csatlakozóba,utána a router kezelőfelületébe beállítod a PPPoE kapcsolathoz szükséges adatot.Ajánlom ezt a routert: [link] nekem is ilyen van,nagyon jó kis készülék,ha nem értesz hozzá akkor majd segíthetek is beállítani.
2011. szept. 11. 19:54
 17/23 anonim ***** válasza:
de néz már meg hogy a gépedbe hogy van beállítva
2011. szept. 11. 19:55
 18/23 A kérdező kommentje:

az antenna az enyém,nem a szolgáltatóé, de ami kijön belöle kábel az olyan mint a router antennájának csatlakozási pontja(kicsi kerek közepén egy kis tüske és aranyozott)

ezt meg nem tudom a wan-ba bedugni :S de ha az antenna helyére dugnám akkor adó ként müködne a tetön lévö antennám, nekem az a célom hogy fogjam vele a jelet,kellene egy eszköz ami befogja és továbbitja a jelet rj45 formába és onnan a routerbe ami tárcsáz.

routerem az van már,tp link TL-WR941nd 300mb-es

2011. szept. 11. 21:47
 19/23 anonim ***** válasza:
és akkor most az asztali gépeden van olyan csatlakozó mint a router-en az antennának?
2011. szept. 11. 21:55
 20/23 A kérdező kommentje:
igen olyan, mivel van egy tplinkes wifi kártyám a gépben...
2011. szept. 11. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!