Ez valami divat, hogy már senkit nem lehet megnézni facebookon aki nem ismerősöd?
Én épp régi "barátok" miatt tiltottam az infókat!
De egy vadidegennek miért kéne engem lesegetnie?Sose jelölök vissza olyat akit csak épp reggel a boltban látok vagy a szomszéd utcában lakik!Csak olyat akit személyesen ismerek és minimum egy légtérben mozogtunk egy pár napig,nem csak látásból talán be bírjuk azonosítani egymást!A másik meg ugye nagyon elterjedt lett a sok nagyon érdekes és hasznos oldal,ahol előszeretettel alázzák meg az embereket egy egy lopott képpel,videóval stb stb...nekem spec nincs abszurd képem,se semmi ilyesmi na de akkor se hiszem hogy meg kéne adnom az esélyt a szelektálásra!
De természetes egy profilképet illő megadni hogy az ember gyereke képben legyen ki is jelölte be ha a nevét homály fedi esetleg!
A bűnözők is olvasgatják a közösségi oldalakat, pl. megtudhatják, mikor megy nyaralni a család, akkor üres lesz a lakás, stb.
Én magam részéről (az idősebb korosztályhoz tartozom) bejelentkeztem a Facebookra, és amikor láttam, mennyire nyilvános a levelezés, akkor sürgősen meggondoltam magam, és leiratkoztam. Nem szeretek kitárulkozni egyébként sem a nagy nyilvánosság előtt, úgyhogy rájöttem, ezt nem nekem találták ki.
A leiratkozás azonban nagyon nehezen ment, hosszas keresgélés után véletlenü lakadtam rá valakinek a hozzászólásából, hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy onnan lekerüljek. Nekem ez sem tetszik, a legtöbb normális helyről ugyanolyan könnyen le lehet iratkozni, mint amilyen könnyen belépni, és ez már a belépéskor is kiderül. A Facebook-on azonban ez nagyon bonyolult folyamat, nyilván nem véletlen.
A kulcsszó: stalker. Olyan ember, aki látott téged valahol, kb tudja hány éves vagy, hol laksz, és kikeres. Látja minden adatod, tudja azt is, mikor mész ki WC-re. Istenem, de buták az emberek. :)
A betörők is persze akkor mennek, amikor a félkegyelmű kihirdeti, hogy Görögországra megyünk, juhhé! :D
És persze ha valami zűr van a törvénnyel, már látogatják is sorban az ismerőseid, akik készségesen vallanak az illető viselt dolgairól.
Zseniális találmány. :D
Munkábaállás előtt is érdemes kicsit cenzúrázni a FB-t ez az első amit a munkadók megnéznek.
És aranyszabály,amit egyszer feltöltöttél a netre az ottmarad.
Volt is ilyen műsor valamelyik csatornán, hogy a munkáltatók hogyan ellenőrzik az aktuális jelölteket. A közösségi oldal az első, ahol néznek, és elég egy olyan kép, vagy szöveg, hogy már ott kirostáljanak.
Aztán meg az illető nem érti, hogy miért nem keresik sehonnan sem, miközben ott pózol a frászbúkon vagy tréviven önmagát mobillal fotózva. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!