Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » TP-Link routert szeretnék...

TP-Link routert szeretnék beüzemelni, egy mac képhez, hogy tegyem?

Figyelt kérdés
a szakkifejezésekkel meg az ilyen szlen rövidítésekkel nem vagyok nagyon tisztába, úgyhogy ha lehet "óvodás nyelven" szeretném a válasz. Köszönettem :D
2011. júl. 3. 11:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Semmi köze a routernek ahhoz, hogy milyen OS van a gépen.

1. Modemből az UTP kábelt bekötöd a router WAN portjába.

2. A router tetszőleges LAN(1, 2, 3...) portját egy másik UTP kábellel a gép hálókártyájához kötöd.

3. Kész.

Ha a router beállításait akarod változtatni, akkor nyitsz egy böngészőt, és beírod az IP címét, ami általában 192.168.2.1. Továbbiak a használati útmutatóban.

2011. júl. 3. 12:20
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm, csak nem működik, még egy valamit elfelejtettem írni hogy én ezt vezeték nélkül szeretném megcsinálni, bedugok minent úgy ahov elvileg kell, és utána mit kéne álligatni rajta? A routerre rácsatlakozik a gép meg a telefonom is és minden csak az internet nem jön.Ez lenne az én problémám
2011. júl. 3. 14:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha routerre rá vagy csatlakozva, akkor már a lényeg megvan. Hogy az internet miért nem jön, annak több oka lehet. Az első, ami eszembe jut (feltételezve, hogy a WAN portba becsatlakoztattad a modemet), az a szolgáltató korlátozása.

Megoldás:

A szolgáltatód a MAC cím alapján azonosítja a gépedet, és csak akkor enged csatlakozni, ha az egyezik. A fent leírt böngészős módszerrel menj be a router beállításaiba, és a dinamikus IP cím beállításai környékén keress egy "clone mac address" funkciót. Ha ezt aktiválod, elvileg utána működni fog.

Pontosabb utasítást nem tudok adni, mert nem ismerem a routered, de a használati útmutató tényleg segíthet.

Google segítségével ezt találtam:

[link]

Figyelj arra, hogy eszerint a cím 192.168.1.1, nem az, amit fent írtam. A szükséges opció pedig a Network->MAC Clone címszó alatt található.

2011. júl. 3. 15:42
 4/5 A kérdező kommentje:
Elmesélem szőröstöl bőrüstöl a router sztoriját. Egy DSL vezetékes internetem van, D-Link mondemem, és a t-homenál vagyok, bementem a bolba és vettem egy T-Link MR4320 routert, bedugtam a konektorba, bekapcsolt, és megjelent a gépemen is egy vezeték nélüli hálóza ( a modem jól sugározza a "semmit) beledugtam az internetkábelt se semmi hiába csatlakozok föl a hálózatra internet nincs, addig eljutok hogy beirom a böngészőbe amit kell (192.168.1.1) ki is jönnek a beálítások, de azt nem tudom hogy mit kéne beálligatni rajta hogy működjön a dolog. Ebben kérnék segítséget feltéve ha tudtok adni. Köszönettel :D
2011. júl. 5. 20:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha minden igaz, akkor annyi, hogy ha ott vannak előtted a beállítások, akkor rányomsz oldalt arra, hogy Network, majd arra, hogy MAC Clone, aztán leokézod, és kész. Talán utána újra kell indítani a routert, ami annyiból áll, hogy kihúzod a konnektorból, majd visszadugod.

Ennél pontosabbat nem tudok mondani, mert nincs előttem, csak az alapján tudok én is segíteni, amit olvastam.

2011. júl. 5. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!