A T-homenál most emeltettem sebességet 15 Mb/s-ra és nem megy csak max 5 mega. Lehetséges hogy messze vagyok a központtól. De egy ilyen központ, hogy néz ki? Meg tudnám esetleg nézni, hogy milyen messze lehetek?
Hogyne, postagalambon küldik az adatokat :)
Az optikai gerinckábelnek mindegy a távolság, hacsak a T nem spórolta ki a jelerősítőt, és azt azért kétlem.
Te meg egészen biztosan nem vagy a kábel lehetőségeinek a határán. Most egy CAT6-os UTP kábelnél teljesen mindegy, hogy a T routerétől 50 vagy 200m-re vagy...
A távolság persze befolyásol. De nem egy normálisan kiépített hálózatnál. És a T tény, hogy legtöbbször pocsék, de nem azért, mert nem képesek hálózatot építeni, hanem azért, mert sokkal több embernek adják el, mint amire a hálózat kapacitása képes lenne. Akkor is akadna a net, ha másfél cm-re ülnél a routertől, ha egyszerűen az a teljesítményének határán van. És az esetek 99%-ban erről van szó, nem pedig az elosztótól való távolságról.
"Az optikai gerinckábelnek mindegy a távolság, hacsak a T nem spórolta ki a jelerősítőt, és azt azért kétlem."
Nem tudom tisztában vagy-e vele, de az ADSL telefonvonalon megy. Az meg Cat3-as UTP kábel és nem optika...
"Nem tudom tisztában vagy-e vele, de az ADSL telefonvonalon megy. Az meg Cat3-as UTP kábel és nem optika..."
Teljesen egyetértek.Nem érdekel engem most a gerinchálózat.A távolság én és a központ között nagyon is befolyásol.Oké lehet hogy nem vagyok messze tőle elvileg itt van vagy 200 méterre ha az a központ akar lenni nem tudom, de ezzel is kezdtem ezt a témát hogy hogy is néz ki egy ilyen.Ha viszont nem ezzel van a gond, akkor persze mindenképpen vagy kábelhiba, vagy túl van terhelve a csatorna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!