A T-homenál most emeltettem sebességet 15 Mb/s-ra és nem megy csak max 5 mega. Lehetséges hogy messze vagyok a központtól. De egy ilyen központ, hogy néz ki? Meg tudnám esetleg nézni, hogy milyen messze lehetek?
attól függ milyen típusú neted van...
ha DSL (telefon vonalon jön-megy), akkor lehet a távolság és lehet elavult és terhelt hálózat
ha KÁBEL (koaxos, a TV-s rendszerre van kötve a modem), akkor viszont nem, mert ott független a távolság
Üdv: ex-Ts beszerelő :D
Vedd elő a szerződést, és láthatod, hogy az a 15Mb/s csupán a lehetséges maximum, a garantált az valahol 1-2Mb/s körül van.
Amúgy a sebesség, amit a szolgáltató ad, az MegaBit, amit meg letöltéskor látsz, az meg megaBájt, tehát letöltéskor csak olyan 2,25MB/s sebességgel tudsz majd letölteni.
De nem igazán függ a sebesség a központól, inkább attól, hogy a hálózatot több embernek adják el, mint amennyit ki tud szolgálni. És ezután nagyon jól hangzik, hogy ők nem tehetnek róla...
"Az meg hogy nem igazán függ a központtól való távolságtól ez egy nagy hülyeség."
Ez ebben a formában nem igaz... mindegy, hogy milyen távolságról beszélünk, a hálózat végponti sebessége a következőktől függ:
1. a hálózat átviteltechnikájától
DSL - Koax - Optika - Rádióhullám (pl wifi)
2. a hálózatkezelő rendszertől (a központi egységektől)
3. a terheléstől (nem mindegy, hogy a területen 2-3 végpontterhelés van vagy éppenséggel 3000)
"Szerintem neked se mindegy ha egy 3 kmes távot 5 km/órával vagy 20 km/órával kell lefutnod"
Így van a Forma1ben is. Ha egyedül van Schumi a pályán, akkor hasít. Ha beküldesz a pályára még 2999 hétvégi sofőrt, akkor már nem nagyon :P
Még mindig az ex-Ts :D
Nem teljesen kapcsolodik a kérdésedhez,de nézd meg ezt is...
a legutóbbi hosszszólónak mondom, hogy ezzel én nem érek semmit, mert
1: linuxot használok
2:ha windowst is használnék és megcsinálnám ezt a beállítást attól még nem lenne jobb a hálózat
De ha most ennyire jól értesz hozzá, akkor minek teszel fel kérdést? Bármit mondunk, neked minden hülyeség.
A példád pedig a sebességről eléggé hibádzik, ugyanis az elektromosság ugyanolyan gyorsan terjed :) A router válaszideje és adatfeldolgozásától függ inkább, hogy mennyi adatot tud irányítani, de te ezt biztos tanultad.
Amúgy meg, én egy CISCO-s ember vagyok, ha már büszkélkedünk... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!