Linksys wifi routerrel a másik gépen lassabb a net! De miért?
Figyelt kérdés
Vettem egy új Linksys wifi routert, konfiguráltam, minden oké, de a szobában az asztali gépen sokkal lassabb a net. Az én gépemen - amelyről konfiguráltam - megy teljes sebességgel, 15 Megabittel a net, míg a másik gépen csak olyan 3-4-5-tel. Ha megszakítom a wifit a laptopomon, akkor is lassú az asztali gépen. Mi lehet a dolog hátterében? Minden segítséget a témában örömmel várok! Köszi előre is a segítséget!2011. jan. 14. 21:09
2/12 A kérdező kommentje:
A modem és a wifi között igen, UTP van, de mindkét géphez vezeték nélkül csatlakozik a router és a net vele együtt.
2011. jan. 14. 21:16
3/12 anonim válasza:
Szinte semmit sem írsz, csak kérdezel!
Milyen messze van a routertől az egyik, mennyire a másik.
Van-e bármilyen takarás az eszközök között? WiFi-nél ezek a legfontosabb kérdések, a legtöbb "panasz" ide vezethető vissza.
4/12 anonim válasza:
Nehéz megoldani az UTP-t a routertől az asztaliig? Mert ha ottvan mellette nagyon felesleges, annyira nem szuper a wifi-zés mint ha nonstop kábellel lenne minden. Pl pont ezek miatt (kapcsolódás, nem kapcsolódik, wifi ki-be, nem jegyzi meg az ssid-t.. szal jó dolog, de állandóra egy asztali géphez nem való főleg helyi hálón, ha fájlokat is másolsz)
5/12 anonim válasza:
Akár átmenetileg vidd közelebb a lassú gépet (vagy hozzá a routert), ha felgyorsul, nincs több kérdés, hogy miért?
6/12 A kérdező kommentje:
Amelyiken lassabb a net, az olyan 7 méterre van, a jelerősség az 5 vonalból 4-en van, takarás annyi, hogy egy fal választja el a két helyiséget egymástól. Tegyem a routert középre?
2011. jan. 14. 21:20
7/12 A kérdező kommentje:
Oksa, megpróbálom.
2011. jan. 14. 21:20
8/12 A kérdező kommentje:
Kösz a tippet srácok, a fal volt a probléma, megoldódott a dolog :-)
2011. jan. 14. 21:26
9/12 P.O.C. válasza:
Csak nem kibontottad? :D
Amúgy az újabb Linksys -ek hót gagyik, főleg a beépített antennások (azokat egyébként épp elméjű hálózatépítő meg sem veszi). Bezzeg áruk az van. De hát a számítástechnikában is érvényes ez a mondás: "..nem minden arany a fénylik.."
10/12 anonim válasza:
Én kizárólag (még WiFi stickbe is) antennásat veszek, ha kell , lehet rátenni nagyobb nyereségűt, ha kell mé tehetek rá kábelest is és azt nyilván tudom ide-oda rakosgatni, hogy jobban "lássák" egymást az eszközök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!