A Gyári, préselt ( Nem az írottakra gondolok.) Dvd lemeznek-nek mennyi a valós életkora? megjelent róla egy cikk, lent a többi.
Figyelt kérdés
Gyári Dvd lemeznek mennyi a valós élettaralma? ma jelent róla cikk hogy rothadásnak indultak egyes lemezek
Tudom, elavult és társai kommentjei lesznek, de azért érdekelne mennyi az élettartalma valójában? Nem az írottakra gondoltam, de azok sem örökéletűek..
tegnap 18:53
1/9 anonim 

válasza:

A normálisan gyártott lemez örökéletű. A cikkben említett problémát egy gyártási hiba okozza, ami miatt elenged az alsó és felső réteg közötti ragasztó, így oxigén jut a fényvisszaverő réteghez, oxidálva azt. Ez okozza ezt a jelenséget, ami valóban olvashatatlanná teszi a lemezt. De az érintett kiadványok jól behatárolhatók és nem is a hazai szériát érinti, hanem az amerikait.
2/9 anonim 

válasza:

Tárolástól is függ, és milyen gyakran van lejátszva.
Pont meddig..., az talány, de kb. 20-30 évet mondanék, mint tipp.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszókat...
tegnap 19:19
5/9 anonim 

válasza:

Hamarabb mennek teljesen tönkre a lejátszók, és nem is kaphatók már. Érdemes mentést csinálni róluk mkv-ba, vagy beszerezni a netről mkv-ban.
HandBrake, MeGUI
6/9 anonim 

válasza:

Mentés. Ez a lekódolt blu-ray lemezek esetén nem olyan egyszerű..
7/9 anonim 

válasza:

6.
Valahogy csak megcsinálják, ha fellelhető itt-ott...
Mondjuk én csak DVD>>>mkv-t csináltam. Könnyen beszélek. :))
8/9 anonim 

válasza:

Szerencsére BD lejátszó még kapható újonnan ami a DVD-vel is megbirkózik. A VHS tart ott most, hogy a kazetták nagyrészt még rendben vannak, de a magnókat úgy kell tákolni, mert újonnan már nem kapható és alkatrész sincs hozzájuk. Tehát hamarosan eljutunk abba az állapotba, hogy nem lesz mivel megnézni. Úgyhogy a kazikat kell digitalizálni amilyen gyorsan csak lehet, a DVD-k szerencsére még ráérnek... Azaz nem, mivel a műsoros lemezek elérhetők más formában, a háziakra pedig nem vonatkozik az örök élet, azoknak meg vannak számlálva az éveik.
9/9 anonim 

válasza:

#5 Handbrake-el nem mentést csinálsz, hanem egy ótvar minőségű kópiát. Nem véletlenül vannak kitiltva igényes torrent oldalakról a Handbrakes releaserek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!