Ha napi 3-4 liter folyadékot megiszok (többnyire víz, tea cukor és citrom nélkül, préselt gyümölcslé néha, meg néha cola, hetente 1-2 alkalommal, alkohol soha), miért van az, hogy éjszaka felébredek legalább 3-szor pisizni?
Figyelt kérdés
Azt nem bírom megállni, hogy este x órával lefekvés előtt ne igyak. Mostanában nem sportolok, de az egész életemet végigkísérte. Nem dohányzom. Szedek vitaminokat, halolajat, tökmagolajat, nincs vizelési ingerem, nem fáj a prosztatám. Van rajtam súlyfelesleg, bár szerintem ez nem vékonyság vagy elhízás kérdése. Nem vagyok szentfazék, nincs egészséges étrendem, megeszek mindent.jan. 27. 21:13
1/12 Ypszilon1980 

válasza:

Ha valaki sokat iszik, akkor sokat is pisil, fekve meg eleve jobb a kiválasztás.
2/12 anonim 

válasza:

Nekem is az jutott eszembe, hogy eleve elég sokat iszol. Ennek is lehet több oka.
Mikor voltál utoljára vérvételen? Nagy labor volt?
Vércukorszint milyen?
Mennyi sót fogyasztasz?
3/12 anonim 

válasza:

Ha sokat iszol, sokat is fogsz pisilni. Ok és okozat. 4 litert leküldesz, mit vagy meglepődve? Teljesen normális, hogy 2-3 alkalommal felkelsz este.
4/12 anonim 

válasza:

Mert agyoniszod magad teljesen feleslegesen. Te is benyaltad ezt az igyunk, mint a gödény maszlagot.
5/12 A kérdező kommentje:
#4: Maszlag a sok folyadék ivás? Kérlek mesélj mester...
jan. 29. 00:10
6/12 anonim 

válasza:

Igen, a sok az maszlag, az elegendő az nem. Így télen - súlytól függően - 2 és 3 liter közötti víz kell, aminek kb fele a kajával megy be.
7/12 anonim 

válasza:

Valóban így van, megerősítem.
Nem szükséges az a letális dózisú folyadék!
Téves az a hiedelem, mely szerint sokat kell inni!
A túl sok is ártalmas lehet.
8/12 anonim 

válasza:

Hát a veséid azok aztán el vannak foglalva, nem unatkoznak.
De aki annyit iszik mint te, az nekem eleve Diabetesz gyanús.
Kivéve ha egész nap a szaunában ülsz és izzadsz, vagy a maratonra készülsz.
9/12 anonim 

válasza:

Hány kg vagy? Attól is függhet, hogy mennyi sót fogyasztasz, mennyire sósak a kajáid.
Mennyi sót viszel be naponta? Milyen sót használsz? Milyen vizet iszol? Még ezek között is nagy különbségek lehetnek.
10/12 anonim 

válasza:

Én ha teát iszom, akkor utána garantáltan fel kell kelnem éjjel pisilni. A vicc az, hogy nem kell, hogy "igazi" tea legyen, a gyógynövényes és gyümölcsös tea is ilyen hatással van rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!