Digi FTTH 1000 előfizetésem van, mi változhat az One-ba olvadás után? Inkább technikai értelemben.
Most még "volt Digis" ügyfél vagyok (amúgy vagy sok-sok éve Bp-n). Az 1000-es internetjükkel technikailag meg vagyok elégedve. Stabil is volt mindig, de fontos volt még, hogy publikus (de nyilván dinamikus) IPv4 címet kapok, nem pedig NAT-oltat. EZt sok-sok éve kértem, ingyen beállították, ingyen kapom. Illetve a GPON-t bridge módba kértem, hogy a kapott IPv4 cím saját eszközömben "végződtessem", és minden router és tűzfal dolgot én intézhessek saját eszközön.
Kérdéseim:
Ha áteszerődöm a One-re (ami most még opcionális.. vagy "átkényszerítenek"):
1. Akkor tovább is a meglévő Digis infrastruktúrán maradok, vagy kapok valami szutyok Vodafonosat?
2. Továbbra is (vagy újra megkérve) kaphatok publikus IPv4 címet? Na meg mennyiért?
3. Tudom-e továbbra is azt kérni, hogy a kihelyzett eszköz bridge módban menjen ha nem kérek semmilyen kábel TV szolgáltatást?
4. Esetleg még akkor is, ha One-s kábelt TV csomagot kérek, amihez amúgy set-top-box kell?
A 4-es kérdés azért van külön, mert az One-nál azt olvastam, hogy a legkisebb TV csomagnál CI+ kártya elég a TV-be (gondolom ekkor DVB-C-n jön a TV). De a nagyobb csomagokhoz már set-top-box kell. És ennél félelmem, hogy az egyben router is, mert (feltételezem) az IP stream-en jön a TV. Így a routolás sem "szervezhető" ki belőle. Meg gondolom ilyenkor a publikus IPv4 csak álom...
Nálam semmi nem változott technikailag, csak drágább lett :-)
TV-t már lemondtam (csak net van), de olyan eszközt hoztak, amin volt koax kimenet, mindenféle külön eszköz nélkül lehetett használni (CI+ kártyáról ne is álmodj, évek óta nem adnak).
Saját router esetén sincs különbség, úgy megy minden, ahogy eddig.
Digi csomag:
- Max letöltés/feltöltés: 1000/300
- Most mért letöltés/feltöltés: 930/290
One csomag:
"Internetsebesség
1000 Mbit/s maximális letöltési és 40 Mbit/s feltöltési sebesség,
rendes körülmények között elérhető le/feltöltési sebesség 200/10 Mbit/s"
Egyébként havi ezressel lenne drágább, de addig húzom el a váltást amíg lehet.
- Nálam nem változott semmi más a csomagok nevein kívül. Továbbra is a DIGI küldi a számlát.
- Addig maradok is a DIGI-nél ameddig az One nem kötelez rá, hogy szolgáltatót váltsak, de akkor átmegyek Telekomhoz.
- Ha átmégy az One-hoz új modemet és routert adnak.
D FIX TV 2022: 4860 Ft
Hűség kedvezmény: -650 Ft
D FIX NET 1000 FTTH 2022: 5840 Ft
Hűség kedvezmény: -650 Ft
D FIX TEL250 (vezetékes telefon): 320 Ft - + amennyit telefonálok.
Köszönöm a válaszokat.
A kérdésem csak az FFTH-ra vonatkozott. Mobilom nincs náluk. Hála Istennek...
Hát az One TV csatorna kiosztási oldalán olvastam, hogy a legkisebb 44 csatornáshoz CI+ modul kell. Abban bíztam, igazat mondanak. Abba még belementem volna...
Hát boxot biztos nem teszek be. Meg majd 3 távirányítóval (házimozi center, TV, set top box) nenm akarok bohóckodi (de még több eszközös távval sem) hogy 10 gombnyomás kelljen a bekapcsolástól egy TV csatorna nézéséhez. Amúgy sem sok haszna van már a lineáris médiának..
Azt meg nem is láttam, hogy az 1000-es Internet is drágább náluk. Nekem így is asszem majdnem 8000 Ft. De akkor utána nézek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!