Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Digi FTTH 1000 előfizetésem...

Digi FTTH 1000 előfizetésem van, mi változhat az One-ba olvadás után? Inkább technikai értelemben.

Figyelt kérdés

Most még "volt Digis" ügyfél vagyok (amúgy vagy sok-sok éve Bp-n). Az 1000-es internetjükkel technikailag meg vagyok elégedve. Stabil is volt mindig, de fontos volt még, hogy publikus (de nyilván dinamikus) IPv4 címet kapok, nem pedig NAT-oltat. EZt sok-sok éve kértem, ingyen beállították, ingyen kapom. Illetve a GPON-t bridge módba kértem, hogy a kapott IPv4 cím saját eszközömben "végződtessem", és minden router és tűzfal dolgot én intézhessek saját eszközön.

Kérdéseim:

Ha áteszerődöm a One-re (ami most még opcionális.. vagy "átkényszerítenek"):

1. Akkor tovább is a meglévő Digis infrastruktúrán maradok, vagy kapok valami szutyok Vodafonosat?

2. Továbbra is (vagy újra megkérve) kaphatok publikus IPv4 címet? Na meg mennyiért?

3. Tudom-e továbbra is azt kérni, hogy a kihelyzett eszköz bridge módban menjen ha nem kérek semmilyen kábel TV szolgáltatást?

4. Esetleg még akkor is, ha One-s kábelt TV csomagot kérek, amihez amúgy set-top-box kell?

A 4-es kérdés azért van külön, mert az One-nál azt olvastam, hogy a legkisebb TV csomagnál CI+ kártya elég a TV-be (gondolom ekkor DVB-C-n jön a TV). De a nagyobb csomagokhoz már set-top-box kell. És ennél félelmem, hogy az egyben router is, mert (feltételezem) az IP stream-en jön a TV. Így a routolás sem "szervezhető" ki belőle. Meg gondolom ilyenkor a publikus IPv4 csak álom...

ma 09:54
 1/8 anonim ***** válasza:

Nálam semmi nem változott technikailag, csak drágább lett :-)

TV-t már lemondtam (csak net van), de olyan eszközt hoztak, amin volt koax kimenet, mindenféle külön eszköz nélkül lehetett használni (CI+ kártyáról ne is álmodj, évek óta nem adnak).

Saját router esetén sincs különbség, úgy megy minden, ahogy eddig.

ma 10:02
 2/8 anonim ***** válasza:
A díjcsomagod neve D FIX 1000-re változott, ennyi történt. Egyébként az infrastruktúra marad akkor is ha átszerződsz, de még az áremelést követően is 2000 Ft-al drágább az átszerződött csomag mint a régi, így én nem tenném. A mobil meg pláne (egykori DigiMobilos csomagban vagyok még), annak is már megduplázták az árát, de így is közel harmadannyiba kerül mint a hasonló tudású új. Szóval marad ez amíg lehet, utána a tévet valószínűleg felmondom, mivel boxra akarnak majd kényszeríteni, a mobilt meg viszem a Telekomhoz, mert lehet drága az is, de a minősége annyival jobb is, így ha már többet kell fizessek mindenképpen, legyen az jobb is.
ma 10:30
 3/8 CspCsj ***** válasza:

Digi csomag:

- Max letöltés/feltöltés: 1000/300

- Most mért letöltés/feltöltés: 930/290

One csomag:

[link]

"Internetsebesség

1000 Mbit/s maximális letöltési és 40 Mbit/s feltöltési sebesség,

rendes körülmények között elérhető le/feltöltési sebesség 200/10 Mbit/s"

Egyébként havi ezressel lenne drágább, de addig húzom el a váltást amíg lehet.

ma 10:50
 4/8 anonim ***** válasza:
EX DIGI előfizető vagyok. FTTH Optikai területen. 17 évig voltam DIGI előfizető. Most 2025 januárjában át szerződtem ONE-ra. Technikaliga ugyan az az optikai kábel van ONE-sként mint DIGIsként. Sőt az Optikai ONT eszközt sem cserélték. Az első ONE-s Otthoni szolgálatások számlája 16508 Ft lett. A DIGInél 15320 Ft-ot fizettem. Tehát 1208 Ft-al drágább. Viszont ezért cserébe ami plusz hogy van felvétel opció az ONE által adott Set-top-boxon.
ma 10:50
 5/8 anonim ***** válasza:

- Nálam nem változott semmi más a csomagok nevein kívül. Továbbra is a DIGI küldi a számlát.

- Addig maradok is a DIGI-nél ameddig az One nem kötelez rá, hogy szolgáltatót váltsak, de akkor átmegyek Telekomhoz.

- Ha átmégy az One-hoz új modemet és routert adnak.

D FIX TV 2022: 4860 Ft

Hűség kedvezmény: -650 Ft

D FIX NET 1000 FTTH 2022: 5840 Ft

Hűség kedvezmény: -650 Ft

D FIX TEL250 (vezetékes telefon): 320 Ft - + amennyit telefonálok.

[link]

ma 11:23
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A kérdésem csak az FFTH-ra vonatkozott. Mobilom nincs náluk. Hála Istennek...

Hát az One TV csatorna kiosztási oldalán olvastam, hogy a legkisebb 44 csatornáshoz CI+ modul kell. Abban bíztam, igazat mondanak. Abba még belementem volna...

Hát boxot biztos nem teszek be. Meg majd 3 távirányítóval (házimozi center, TV, set top box) nenm akarok bohóckodi (de még több eszközös távval sem) hogy 10 gombnyomás kelljen a bekapcsolástól egy TV csatorna nézéséhez. Amúgy sem sok haszna van már a lineáris médiának..

Azt meg nem is láttam, hogy az 1000-es Internet is drágább náluk. Nekem így is asszem majdnem 8000 Ft. De akkor utána nézek.

ma 11:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Én a Media Marktban vettem saját boxot 9 éve, amivel fel tudom venni az adást. Teszi a dolgát és mindent felvesz, amit 3 év múlva is megnézhetek. Nem akarom az One boxot ami megmondja hogy mit vehetek fel és azt mennyi ideig nézhetem meg. Ha ez lesz, inkább visszatérek a VHS-hez (van HDMI-RCA átalakítóm). A tévémben sima CI interfész van (nem +-os), a boxban pedig Conax kártyaolvasó. Ha a kettő közül valamelyikkel ne lehet összehozni, akkor nem kell. Ott van a padláson az antenna amivel 28 éve az analóg földfelszíni adást néztük, tökéletesen fogja a MinDig TV-t. Tudom az is már One, de legalább kódolatlan és a régi tévém is fogja.
ma 12:10
 8/8 anonim ***** válasza:
5-ösnek! "Ha átmégy az One-hoz új modemet és routert adnak." 4-es voltam. EX DIGIs aki át szerződött ONEra. Nem és nem adtak új modemet, sem új routert sem adtak. Maradt a DIGIs FTTH ONT-os optikai modem. Csak a tévéhez adtak új set-top-box-ot! Szóval maradt a DIGIs Optikai ONT modem. Nem cserélték le!
ma 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!