Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Leolvadt ram slot?

Leolvadt ram slot?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Tegnapi nap láttam hogy kisebb karcok,foltok dudorok látszóttak a ram oldalán.

Nem is foglalkoztam vele aznap,viszont ma mint kiderült szószerint olvadt a ram és belül a slot.

Először erőss égett ragasztó szagott éreztem a szobába,nemtudtam mire véljem,benéztem a gépbe és a ram felső része olvadt gőzölt,(az rgb része is elvolt kicsit folyva)rögtön gépet áramtalanitottam,20perc után is forró volt,de sikerült kihúznom a slotbol eléggé nehezen,és szétvolt olvadva folyva minden magába a slotba

.Nemtudtam szavakkal leirni mennyire megvoltam ijedve.Hála az égnek másnak nem lett baja.

Kérdésem hogy mi okozhatta ezt az egészet és hogy lehetett ennyire felforrósodva valami,hogy nem kapcsolta le magát a gép?

Köszi a válszokat előre.

2019. jún. 1. 21:02
 1/9 anonim ***** válasza:
57%
A memória foglalatoknál és magán a modulon nincsenek hőszenzorok, így sem az UEFI/BIOS sem az operációs rendszer nem tudhatott a súlyos túlmelegedésről, amit valószínűleg zárlat okozott. Hogy most memória modul volt a hunyó vagy az alaplapi slot az jó kérdés.
2019. jún. 1. 21:15
 2/9 A kérdező kommentje:

Oh értem,ezt nem tudtam.

Köszi az infót!

2019. jún. 1. 21:16
 3/9 anonim ***** válasza:
Rövidzár. Valószínűleg az érintkezések közé szorult valami porcica, fémes szennyeződés. Ha gyanúsan valami kínai RAM-ról van szó, akkor azon is lehetnek béna áramköri megoldások.
2019. jún. 1. 21:17
 4/9 anonim ***** válasza:
Azóta ment már a gép,mert nekem egy ugyanilyen gond anno még Pentium 4 idején elvitte a zárlat magát a ramot, az alap lapot, és a procit is. :(
2019. jún. 1. 21:41
 5/9 A kérdező kommentje:

#3 Köszi a választ,sajnos nem egy olcsó kínai ramról van szó. :(

#4 Uh,sajnállak. :( Hála az égnek a procimmal nem lett gond,és csak egy ramom bánta az egészet,a többi még él.

2019. jún. 1. 22:22
 6/9 anonim ***** válasza:
Az szuper akkor megúsztad, de én azért elvinném egy szakihoz átnézetni biztos ami biztos alapon egy ilyen zárlat nem mindennapos eset nem sűrűn röpködnek elektromosan vezető porcicák egy lakásban, ha csak nem egy lakatos üzemben működik a gép :)
2019. jún. 1. 22:33
 7/9 anonim ***** válasza:
Köze nincs a zárlathoz ennek, mert akkor az befolyásolta volna az oprendszer működését, amikor az írni próbált volna a memóriába. Gondolom hűtőborda nélküli olcsó memóriák voltak és valószínűleg a ház hűtése sem volt megfelelő, ha le tudtak olvadni.
2019. jún. 1. 23:07
 8/9 A kérdező kommentje:

Hétfőn mindenképp beviszem és átnézetem,addig be se kapcsolom köszi.:)

Utolsó

Corsair Vengeance 4x8gb 3200mhz.

És csak az egyik szállt el(elvileg).

2019. jún. 2. 08:48
 9/9 A kérdező kommentje:

Ui

Azt nemtudom hogy befolyásolta e az op. rendszert mert házon kívűl voltam,szerintem épp abban a szent pillanatban értem haza amikor történt a dolog.

A hűtésem tökéletes,mindig szépen átkeringett mindenhol a levegő.

De igazából bármi megtörténhetett.

2019. jún. 2. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!